N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion
(#1)
Old
Upvcstore Upvcstore is offline
New Member
 
Posts: 12
Join Date: Dec 2018
Car: M140I
Default M140I MANUAL LOG REVIEWS - 12-27-2018, 09:20 AM

Hi Guys,

Wonder if I can have some help here? New to the logs thing so I apologise if I have done something wrong.

Car keeps having loss of power at complete random times. Sometimes feels brilliant but other times feels like it has no boost even though the logs are showing it has then hits around 4/5k rpm and it goes to normal. Probably worth noting the most common is when changing up from 2nd to 3rd, seems to be the main culprit.

Happened on previous firmware and also on latest.

Tried putting these logs on to see if anyone can identify any issues. Be great if someone can help as car feels great but getting worried something could be wrong.

Any guidance would be very appreciated

Thanks
Attached Files
File Type: csv 2018-12-26 21_16_38 Map-3 ().csv (19.0 KB, 90 views)
File Type: csv 2018-12-26 21_17_59 Map-1 ().csv (11.3 KB, 86 views)
Reply With Quote
(#2)
Old
Payam @ BMS's Avatar
Payam @ BMS Payam @ BMS is offline
Super Moderator
 
Posts: 6,172
Join Date: Oct 2013
Car: e90 335i
Default 12-27-2018, 11:12 AM

These logs look pretty good actually. You're hitting more than stock is requesting so JB4 is working. Not really sure about the loss of power . Can you try and get me a log on map 0 and see if it does the same?

What fuel are you using?
Attached Images
 


Burger Motorsports
Home of the Worlds fastest N20s, N54s, N55s, S55s, N63s, and S63s!

It is the sole responsibility of the purchaser and installer of any BMS part to employ the correct installation techniques required to ensure the proper operation of BMS parts, and BMS disclaims any and all liability for any part failure due to improper installation or use. It is the sole responsibility of the customer to verify that the use of their vehicle and items purchased comply with federal, state and local regulations. BMS claims no legal federal, state or local certification concerning pollution controlled motor vehicles or mandated emissions requirements. BMS products labeled for use only in competition racing vehicles may only be used on competition racing vehicles operated exclusively on a closed course in conjunction with a sanctioned racing event, in accordance with all federal and state laws, and may never be operated on public roads/highways. Please click here for more information on legal requirements related to use of BMS parts.
Reply With Quote
(#3)
Old
Upvcstore Upvcstore is offline
New Member
 
Posts: 12
Join Date: Dec 2018
Car: M140I
Default Extra Logs - 12-27-2018, 12:14 PM

Hi,

Thankyou for getting back to me quickly. To Try help find out what is wrong I have just been out and redone 5 logs.

I have put a little description at the end to say if the car pulled fine or not.

On the ones that say "Is this one Odd", on one of those the car seemed to pull very weak until about 4/5k and then seemed to pick up straight away. Only reason I do not know which one is due to me not knowing if it autlogged again

Really hoping you can find something that could be causing this as the issue is getting more and more frequent and I have no idea what is causing it. I have experienced this power issue on MAPS 1 through to 3 it just happens this one happened on three this time

When the car pulls normal it pulls extremely well, I came from a Stage 2 A45 and this feels so much stronger so really hoping I can resolve this.

Also I literally live next to a Shell Petrol Station and the car has always used Shell 99 Vpower? Is this enough to sustain the MAPS?
Reply With Quote
(#4)
Old
Upvcstore Upvcstore is offline
New Member
 
Posts: 12
Join Date: Dec 2018
Car: M140I
Default Forgot This One - 12-27-2018, 12:18 PM

Sorry this was the MAP 3 pull I did just before the error one I have stated. Forgot to upload this
Attached Files
File Type: csv 2018-12-27 18_47_52 Map-3 () Car Pulled Fine.csv (8.7 KB, 83 views)
Reply With Quote
(#5)
Old
Upvcstore Upvcstore is offline
New Member
 
Posts: 12
Join Date: Dec 2018
Car: M140I
Default 01-03-2019, 02:25 PM

Donít suppose anyone got chance to look through these and have any suggestions? Since these the car is now developing throttle closure issues ?

Thanks for your help
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright © 2007 - 2020, N54tech.com