N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion
(#1)
Old
Boosted Bear's Avatar
Boosted Bear Boosted Bear is offline
New Member
 
Posts: 3
Join Date: Sep 2021
Car: 2013 135i Convertible
Default jb4 firmware update stuck on “loading hex” - 09-30-2021, 08:10 PM

Hello, I think I did something bad and I hope it’s fixable...

Got the Bluetooth connect kit for my car all wired up. Was running great, readouts looked nice etc. Took it for a test drive... while I was driving, I was digging through the settings and saw that I could update the firmware. I did not read that you had to have the vehicle off (like a dumbass) and proceeded. The car pretty quickly flashed CEL and wasn’t running good. Pulled over, turned it off, quit the app to try and void the update.

When I turned the ignition on (not the engine this time) I reopened the app and it said there was no firmware installed. I then tried to update it the correct way, but it wouldn’t go past “loading hex”... I’ve tried it multiple times since with the same results.

Disconnected the jb4 and the car started up in limp mode and got me home.

How can I fix this issue? Can I reset the jb4 to the stock firmware? It was purchased in June of this year so it shouldn’t be too old. Is this something I could do myself, or do I need to send it back to BMS?

Thank you for any help.


2013 135i Convertible
Mods: JB4, VRSF Chargepipe, Injen Intake, BMS Cowl Filters
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright © 2007 - 2020, N54tech.com