N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion
(#1)
Old
WhiteF10N63 WhiteF10N63 is offline
New Member
 
Posts: 2
Join Date: Jun 2019
Car: 2012 BMW 550XI
Default N63 I feel like something aint right. - 06-06-2019, 08:06 PM

So I have a 2012 BMW 550XI. I currently have *** less ********* and N63intake running the JB4. While at the dragstrip last night on a few different maps the car will throw a drivetrain malfunction about the 1/8 mile mark every run and I feel like at that point it reverts to stock map. I may be wrong but anyone that could take a peak at these logs would be great. All runs done using 100 Oct.
Attached Files
File Type: csv 2019-06-05 20_50_34_Map-2.csv (16.5 KB, 47 views)
File Type: csv 2019-06-05 19_20_14_Map-5.csv (22.4 KB, 39 views)
File Type: csv 2019-06-05 20_43_23_Map-7.csv (17.6 KB, 39 views)
Reply With Quote
(#2)
Old
535_BiTurbo 535_BiTurbo is offline
Junior Member
 
Posts: 300
Join Date: Jun 2013
Car: 2010 535
Default 06-19-2019, 07:48 AM

boost leak? solenoids, diverter valves, vaccum lines???? What was the code thrown?


2012 550i M sport - JB stage 1
Reply With Quote
(#3)
Old
jamesshermco jamesshermco is offline
New Member
 
Posts: 3
Join Date: Aug 2019
Car: 2012 BMW X5 50i
Default 09-25-2019, 11:58 PM

Quote:
Originally Posted by WhiteF10N63
So I have a 2012 BMW 550XI. I currently have *** less ********* and N63intake running the JB4. While at the dragstrip last night on a few different maps the car will throw a drivetrain malfunction about the 1/8 mile mark every run and I feel like at that point it reverts to stock map. I may be wrong but anyone that could take a peak at these logs would be great. All runs done using 100 Oct.
I have been having similar problems on my E70 X5 N63, since installing the jB4. During hard driving, I'll get drivetrain failure, engine failure, limp mode. Turn it off and restart, no more pproblems. Have got several updates from BMS. Still no fix. On mine I can disconnect the green and brown canbus wires and the problems go away.
Reply With Quote
(#4)
Old
jamesshermco jamesshermco is offline
New Member
 
Posts: 3
Join Date: Aug 2019
Car: 2012 BMW X5 50i
Default 09-27-2019, 02:37 PM

No boost or vacuum leaks. Only code I read on the jB4 app is 2D59.
Reply With Quote
(#5)
Old
jamesshermco jamesshermco is offline
New Member
 
Posts: 3
Join Date: Aug 2019
Car: 2012 BMW X5 50i
Default 09-27-2019, 02:39 PM

And again, if I disconnect the jB4 canbus wires, no problems.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright 2007 - 2019, N54tech.com