N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion
(#1)
Old
RonR40 RonR40 is offline
New Member
 
Posts: 10
Join Date: Sep 2019
Car: 2012 335i
Default Issues after jb4 install - 09-10-2019, 04:23 AM

I have a 2012 335 just had intake , **, fmic , cp, and jb4 installed by a very reputable shop. I also had them change plugs and coils. I picked car up last week left the shop in map 2 , Was on the highway prob about 90mph 5th gear and boom car went into limp mode. Called the shop they installer came right out and met me I was only 10 min away. He checked the car over said all seemed good but put in map 5 that maybe map 2 was to aggressive. Since in map 5 itís constantly throwing codes , I get this constant kick like someone just rear ended me which happens more if Iím at like 2500-3000 rpms and not really on the gas. Kinda like itís trying to boost. Itís gone into limp mode twice now in map 5 also. Put it in map 0 car runs fine , no issues. Put it in map 1 car seems to not throw codes but still get that kick. Iím at the point of having them take it off my car
Reply With Quote
(#2)
Old
inevitab1e's Avatar
inevitab1e inevitab1e is offline
Junior Member
 
Posts: 286
Join Date: Feb 2017
Car: 2013 N55 135is
Default 09-10-2019, 05:45 AM

Sounds like you may have settings wrong in the JB4.
We'll need to see your JB4 settings.
Try to record a log and post it here.


2013 E82 135is N55 JB4-BEF FBO
Reply With Quote
(#3)
Old
RonR40 RonR40 is offline
New Member
 
Posts: 10
Join Date: Sep 2019
Car: 2012 335i
Default 09-10-2019, 05:55 AM

Quote:
Originally Posted by inevitab1e
Sounds like you may have settings wrong in the JB4.
We'll need to see your JB4 settings.
Try to record a log and post it here.
I logged this yesterday in map 1 was gonna try a few in map 5 today
Attached Files
File Type: csv 2019-09-09 09_00_09_Map-1.csv (13.2 KB, 10 views)
Reply With Quote
(#4)
Old
inevitab1e's Avatar
inevitab1e inevitab1e is offline
Junior Member
 
Posts: 286
Join Date: Feb 2017
Car: 2013 N55 135is
Default 09-10-2019, 06:34 AM

Quote:
Originally Posted by RonR40
I logged this yesterday in map 1 was gonna try a few in map 5 today
Log looks fine to me, some fuel adjustments needed. What do you have menu 4, 10 and 12 set to? (steering wheel)

These are the default settings. Did you get the flex fuel harness with the JB4?
What are the codes you're getting?
Attached Images
 


2013 E82 135is N55 JB4-BEF FBO
Reply With Quote
(#5)
Old
RonR40 RonR40 is offline
New Member
 
Posts: 10
Join Date: Sep 2019
Car: 2012 335i
Default 09-10-2019, 09:08 AM

Quote:
Originally Posted by inevitab1e
Log looks fine to me, some fuel adjustments needed. What do you have menu 4, 10 and 12 set to? (steering wheel)

These are the default settings. Did you get the flex fuel harness with the JB4?
What are the codes you're getting?
Menu
4/3
10/3
12/2.5

Codes
2c90 Blow off valve mechanics
278c no description
2774 mass airflow to high
36c9 no description

I think I have the flex fuel harness but 100%
positive I will find out

Also car is stick should auto boost redux be set to 0
Reply With Quote
(#6)
Old
RonR40 RonR40 is offline
New Member
 
Posts: 10
Join Date: Sep 2019
Car: 2012 335i
Default 09-10-2019, 10:39 AM

Hereís a few map 5 logs
Attached Files
File Type: csv 2019-09-10 13_11_41_Map-5.csv (9.4 KB, 11 views)
File Type: csv 2019-09-10 13_18_45_Map-5.csv (9.3 KB, 10 views)
Reply With Quote
(#7)
Old
sicknick530's Avatar
sicknick530 sicknick530 is offline
New Member
 
Posts: 26
Join Date: Mar 2019
Car: 2011 BMW e92 n55
Default 09-11-2019, 09:30 AM

Same issue for me
Attached Files
File Type: csv 2019-09-11 13_01_29_Map-1 (mhd ) 2.csv (68.8 KB, 9 views)

Last edited by sicknick530; 09-11-2019 at 01:28 PM.. Reason: Add log file
Reply With Quote
(#8)
Old
RonR40 RonR40 is offline
New Member
 
Posts: 10
Join Date: Sep 2019
Car: 2012 335i
Default 09-12-2019, 01:49 PM

Ok so I think I solved part of my problem. Kept letting this kick if I was in low rpm like it was trying to boost but I wasnít on the gas enough and it would boost and give me a kick like someone rear ended me. After researching and reading and understanding what certain menus do I went into menu 11 I was set @ 5 so I think if Iím correct the car was boosting at 5% throttle. I turned it all the way to 0 to start and have not had it happen yet. Iím going to slowly increase menu 11 till I get the kick again and then back it down till I donít get it and will set it there. Does sound like Iím on the right path

My other issue is just now was on highway in 5th not really pushing it hard and went into limp mode. Any ideas

Thx
Reply With Quote
(#9)
Old
sicknick530's Avatar
sicknick530 sicknick530 is offline
New Member
 
Posts: 26
Join Date: Mar 2019
Car: 2011 BMW e92 n55
Default 09-13-2019, 10:31 PM

My issue ended up being s faulty coil that I had just bought from FCP. As for your other issue, need more info, codes, symptoms etc?
Reply With Quote
(#10)
Old
RonR40 RonR40 is offline
New Member
 
Posts: 10
Join Date: Sep 2019
Car: 2012 335i
Default 09-14-2019, 03:31 AM

Quote:
Originally Posted by sicknick530
My issue ended up being s faulty coil that I had just bought from FCP. As for your other issue, need more info, codes, symptoms etc?
It didnít throw any codes. Car was pulling really good and then just boom went into limp mode. Think it said drivetrain malfunction and showed the half engine sign. Shut the car off restarted it and it was good. Thatís like the 3rd or 4th time thatís happened.

Hereís a log I did afterwards
Attached Files
File Type: csv 2019-09-12 20_03_57_Map-5.csv (11.8 KB, 10 views)
Reply With Quote
(#11)
Old
RonR40 RonR40 is offline
New Member
 
Posts: 10
Join Date: Sep 2019
Car: 2012 335i
Default 09-14-2019, 05:47 AM

Quote:
Originally Posted by RonR40
It didnít throw any codes. Car was pulling really good and then just boom went into limp mode. Think it said drivetrain malfunction and showed the half engine sign. Shut the car off restarted it and it was good. Thatís like the 3rd or 4th time thatís happened.

Hereís a log I did afterwards
Ok so it just happened again this morning seems like if Iím on highway in 6th gear cruising at about 80 at 3000 rpm and a hammer on the throttle it starts to pull and then goes into limp mode. Thatís the only time it seems to happen. And the jb4 throws no code
Reply With Quote
(#12)
Old
Terry @ BMS's Avatar
Terry @ BMS Terry @ BMS is offline
Tuner
 
Posts: 29,689
Join Date: Jan 2008
Default 09-14-2019, 08:19 AM

OK we need to get that code.. For starters update to the latest v17 firmware.


Burger Motorsports
Home of the Worlds fastest N20s, N54s, N55s, S55s, N63s, and S63s!

It is the sole responsibility of the purchaser and installer of any BMS part to employ the correct installation techniques required to ensure the proper operation of BMS parts, and BMS disclaims any and all liability for any part failure due to improper installation or use. It is the sole responsibility of the customer to verify that the use of their vehicle and items purchased comply with federal, state and local regulations. BMS claims no legal federal, state or local certification concerning pollution controlled motor vehicles or mandated emissions requirements. BMS products labeled for use only in competition racing vehicles may only be used on competition racing vehicles operated exclusively on a closed course in conjunction with a sanctioned racing event, in accordance with all federal and state laws, and may never be operated on public roads/highways. Please click here for more information on legal requirements related to use of BMS parts.
Reply With Quote
(#13)
Old
RonR40 RonR40 is offline
New Member
 
Posts: 10
Join Date: Sep 2019
Car: 2012 335i
Default 09-14-2019, 09:26 AM

Quote:
Originally Posted by Terry @ BMS
OK we need to get that code.. For starters update to the latest v17 firmware.
Jb4 didnít throw any code
Reply With Quote
(#14)
Old
Dave @ BMS/Fuel-It!'s Avatar
Dave @ BMS/Fuel-It! Dave @ BMS/Fuel-It! is offline
Super Moderator
 
Posts: 5,717
Join Date: Apr 2014
Car: E92 335XI
Default 09-15-2019, 10:05 PM

Quote:
Originally Posted by RonR40
Jb4 didnít throw any code
Update the firmware

You sure no codes?



http://www.fuel-it.biz/

e92 AT 335xi 2.0
Doc Race Kit 6062
Fuel-It!Platinum DIY PI Kit + Stage 2BL
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright © 2007 - 2019, N54tech.com