N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion
(#1)
Old
sanfordev sanfordev is offline
New Member
 
Posts: 5
Join Date: Nov 2018
Car: 2013 bmw 135i (e82 n55)
Default 2A15 Low Voltage Short, Misfires, Failed DME? - 09-04-2020, 07:58 AM

Good Morning n54Tech,


Please move if this is in the incorrect section. I've been chasing a problem for several weeks now. Thrown a bunch of parts at the car, and nothing has seemed to fix the issues. I do all my own work, so I'd prefer to fix this myself than to bring to a shop. I'm hoping that with the knowledge and input of the members here, I can get her running good again!


What brought me here is a similar post with the same symptoms - N55 PWG Misfires - N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion


The car will drive just fine, with no codes, and all logging within acceptable ranges, as long as I keep throttle under ~50%. Anytime I go WOT, I almost immediately throw this code and get a full engine light. Only way to clear is pulling over, full restart and clear codes. So High Load, full on boost situations. Logs show healthy until event happens and throttle cuts.



Background of the car:
-N55 with MEVD1726 DME
-Full bolt ons
-Pure stage 2
-Stage 2 high pressure fuel pump
-Stage 3 low pressure fuel pump
-Upgraded fuel lines
-Custom tuned by wedge


Issue first started showing up when running my e50 tune. Went back to previously completed 93 tune which has 0 corrections, and runs flawlessly. Still throws the code under the same conditions on this tune now, when previously didn't. Leads me to believe its mechanical and not tuning related.


What I've done / replaced in attempt to fix:
- All 6 NGK spark plugs gapped at .022"
-Swapped Coil packs, problem remained on Cylinder 6
-Replaced all 6 coil packs with brand new Delphi Coil Packs
-Replaced all 6 Injectors
-Replaced pressure regulator
-Smoke tested, no leaks up to 26psi (My max target boost)



BMW Master tech I spoke with says it wouldn't be the wiring harness, or else the code would persist at all times, and not just under high load events.


I ran the Ista test procedure which gives the following options. Already tried every option except the last - DME Replacement.









From recommendation of others, I am going to pull the DME and check the continuity on the mosfets. Unless any other suggestions?

Last edited by sanfordev; 09-04-2020 at 09:02 AM..
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright 2007 - 2020, N54tech.com