N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion
(#901)
Old
George @ BMS's Avatar
George @ BMS George @ BMS is offline
Legend
 
Posts: 1,213
Join Date: Aug 2009
Car: E90 BMW 335i AT
Default 10-10-2020, 09:17 AM

Quote:
Originally Posted by eric81
Try the set the boost safety value to 5.0 for Map1 / George told me, I installed the JB4 in my Gti PP 245ps mj 2020 today. On Monday I have to pick up the D plug extension and afr cable set from the post office. Then I'll test it out too
I must have though its a JB1. On JB4 leave boost safety as is and use maps in post 1.


2014 VW Golf 7 R
2014 VW Golf GTI
2019 Porsche Cayenne Turbo
Reply With Quote
(#902)
Old
Wrighty79 Wrighty79 is offline
New Member
 
Posts: 5
Join Date: Oct 2020
Car: golf gti performance 7.5
Default 10-10-2020, 09:18 AM

Quote:
Originally Posted by George @ BMS
What octane are you on and manual or DSG?
Dsg n only run on shell v-power so its 99ron
Reply With Quote
(#903)
Old
George @ BMS's Avatar
George @ BMS George @ BMS is offline
Legend
 
Posts: 1,213
Join Date: Aug 2009
Car: E90 BMW 335i AT
Default 10-10-2020, 11:24 AM

Quote:
Originally Posted by Wrighty79
Dsg n only run on shell v-power so its 99ron
You can run map 2 or 3. Map 2 high torque and map 3 which is a more linear power delivery map with a higher peak than map 2.


2014 VW Golf 7 R
2014 VW Golf GTI
2019 Porsche Cayenne Turbo
Reply With Quote
(#904)
Old
Wanraf89 Wanraf89 is offline
New Member
 
Posts: 1
Join Date: Oct 2020
Car: Leon cupra 300
Default 10-10-2020, 12:35 PM

Hi!
Last days received some codes in jb4.
3B15,3B1E,50B6 I deleted this alarms and didnt come back but after 10 days came other 3AE2,3B15 any ideas what can be ? My fol is 45.
Also have some issue about updates, I try to update latest version 8.8 everything finished perfect but when I entering to check what is version of jb4 showing 8.5.1 current version.
Reply With Quote
(#905)
Old
Wrighty79 Wrighty79 is offline
New Member
 
Posts: 5
Join Date: Oct 2020
Car: golf gti performance 7.5
Default 10-10-2020, 01:19 PM

Quote:
Originally Posted by George @ BMS
What octane are you on and manual or DSG?
Quote:
Originally Posted by Wrighty79
Nice one pal will try that! I assume the d extension is so u don't have to get under car each time u wanna disconnect it? Whats the air cable set tho? N where did u get them in case I wanna order? 😀
Quote:
Originally Posted by George @ BMS
You can run map 2 or 3. Map 2 high torque and map 3 which is a more linear power delivery map with a higher peak than map 2.
Thanks will give them a go tomorrow
Reply With Quote
(#906)
Old
DrFunkalupicus DrFunkalupicus is offline
New Member
 
Posts: 1
Join Date: Oct 2020
Car: 2016 VW GTI S
Default 10-10-2020, 05:58 PM

Hello! I will be getting the JB1 to JB4 upgrade kit and the data cable in the next few days I was wondering what will the best/most current firmware to run?

Thanks!
Reply With Quote
(#907)
Old
Wrighty79 Wrighty79 is offline
New Member
 
Posts: 5
Join Date: Oct 2020
Car: golf gti performance 7.5
Default 10-11-2020, 12:14 AM

Quote:
Originally Posted by George @ BMS
You can run map 2 or 3. Map 2 high torque and map 3 which is a more linear power delivery map with a higher peak than map 2.
Sorry forgot to ask as well, when I connected the blue 02 sensor wire I didnt have a red wire to positap to so I connected to white wire, is that correct one?
Reply With Quote
(#908)
Old
eric81 eric81 is offline
New Member
 
Posts: 12
Join Date: Sep 2020
Car: Golf 7 PP opf
Default 10-11-2020, 08:07 AM

Quote:
Originally Posted by Wrighty79
Nice one pal will try that! I assume the d extension is so u don't have to get under car each time u wanna disconnect it? Whats the air cable set tho? N where did u get them in case I wanna order? 😀
https://www.ebay.com/itm/Fits-GTI-VW...dfe8%7Ciid%3A1
Reply With Quote
(#909)
Old
George @ BMS's Avatar
George @ BMS George @ BMS is offline
Legend
 
Posts: 1,213
Join Date: Aug 2009
Car: E90 BMW 335i AT
Default 10-11-2020, 04:26 PM

Quote:
Originally Posted by Wrighty79
Sorry forgot to ask as well, when I connected the blue 02 sensor wire I didnt have a red wire to positap to so I connected to white wire, is that correct one?
Correct, its the white wire on the bottom plug.


2014 VW Golf 7 R
2014 VW Golf GTI
2019 Porsche Cayenne Turbo
Reply With Quote
(#910)
Old
Rekt Rekt is offline
New Member
 
Posts: 10
Join Date: Jul 2019
Car: Golf R
Default 10-11-2020, 09:00 PM

Hey George, quick question map 3 vs map 4 vs map 2.

What are the differences? Iím on the mk7.5 golf r but I canít feel a difference between map 3 and map4
Reply With Quote
(#911)
Old
IanCH IanCH is offline
Too many cars!
 
Posts: 8
Join Date: Nov 2017
Car: 2020 GTI
Default 10-12-2020, 10:43 AM

Tried out map 6 today on 8.8 firmware with default values.

Same mods as the last post. I would like to become more self sufficient at reading these things, I understand what all of it is but I don't know what the warning signs would be that I've pushed too far.

Thanks,

Ian
Attached Files
File Type: csv P60_M6_R1_201012_130209.csv (6.1 KB, 7 views)


2020 GTI
Reply With Quote
(#912)
Old
eric81 eric81 is offline
New Member
 
Posts: 12
Join Date: Sep 2020
Car: Golf 7 PP opf
Default 10-13-2020, 10:18 AM

Hi george

Jb4 is now fully installed. The app shows firmware version 60/87 // 5 is this the alpha version? I still have the following problem. at Gauges it is only shown to me which map I am currently driving and the boost display moves. Nothing moves at Afr / RPM / Temp IAT

If I want to read out error codes, it says so too

https://scontent-muc2-1.xx.fbcdn.net...6b&oe=5FAA5195

Many Thanks

Last edited by eric81; 10-13-2020 at 11:07 AM..
Reply With Quote
(#913)
Old
George @ BMS's Avatar
George @ BMS George @ BMS is offline
Legend
 
Posts: 1,213
Join Date: Aug 2009
Car: E90 BMW 335i AT
Default 10-13-2020, 01:34 PM

Quote:
Originally Posted by eric81
Hi george

Jb4 is now fully installed. The app shows firmware version 60/87 // 5 is this the alpha version? I still have the following problem. at Gauges it is only shown to me which map I am currently driving and the boost display moves. Nothing moves at Afr / RPM / Temp IAT

If I want to read out error codes, it says so too

https://scontent-muc2-1.xx.fbcdn.net...6b&oe=5FAA5195

Many Thanks
That is the one version before the Alpha.
Your OBD cable is most likely orientated in correctly on the small end. Use this picture as a guide to check it.



2014 VW Golf 7 R
2014 VW Golf GTI
2019 Porsche Cayenne Turbo
Reply With Quote
(#914)
Old
eric81 eric81 is offline
New Member
 
Posts: 12
Join Date: Sep 2020
Car: Golf 7 PP opf
Default 10-14-2020, 12:29 PM

Hello George
The problem with the connector was done and now everything works. I went to work this morning with card 1 and it's already feeling really good. After work I tried Map 2 and the car was a little stronger. Unfortunately it rains all of us. But when it's dry I'll take a log at Map 1 and Map 2. I currently have Aral Ultimate 102 Roz in the tank. Did I understand the log to mean that I have to rev up in 3 gear from 2000 rpm to 6000 rpm and then slowly reduce the speed in 4 gear? How long is the adaptation drive until the JB4 has established itself with the ECU.
Reply With Quote
(#915)
Old
George @ BMS's Avatar
George @ BMS George @ BMS is offline
Legend
 
Posts: 1,213
Join Date: Aug 2009
Car: E90 BMW 335i AT
Default 10-14-2020, 04:42 PM

Quote:
Originally Posted by eric81
Hello George
The problem with the connector was done and now everything works. I went to work this morning with card 1 and it's already feeling really good. After work I tried Map 2 and the car was a little stronger. Unfortunately it rains all of us. But when it's dry I'll take a log at Map 1 and Map 2. I currently have Aral Ultimate 102 Roz in the tank. Did I understand the log to mean that I have to rev up in 3 gear from 2000 rpm to 6000 rpm and then slowly reduce the speed in 4 gear? How long is the adaptation drive until the JB4 has established itself with the ECU.
When map switching there is hardly any adaption. If you in a area that is safe to run 3rd and 4th then it do both gears flat. Otherwise third is fine and you can stop the log after the gearchange.


2014 VW Golf 7 R
2014 VW Golf GTI
2019 Porsche Cayenne Turbo
Reply With Quote
(#916)
Old
eric81 eric81 is offline
New Member
 
Posts: 12
Join Date: Sep 2020
Car: Golf 7 PP opf
Default 10-15-2020, 09:02 AM

QUOTE=George @ BMS;676173]When map switching there is hardly any adaption. If you in a area that is safe to run 3rd and 4th then it do both gears flat. Otherwise third is fine and you can stop the log after the gearchange.[/QUOTE]

So here's my first log trip with Map 2. I hope it worked out for the evaluation. Otherwise I have to do another log trip
Built-in hardware
Turbo inlet
Turbo Outlet
GfbDv +

https://s12.directupload.net/images/201015/a5j942a4.jpg
Attached Files
File Type: csv P60_M2_R3_201015_1710.csv (54.8 KB, 9 views)

Last edited by eric81; 10-15-2020 at 09:41 AM..
Reply With Quote
(#917)
Old
George @ BMS's Avatar
George @ BMS George @ BMS is offline
Legend
 
Posts: 1,213
Join Date: Aug 2009
Car: E90 BMW 335i AT
Default 10-15-2020, 11:38 AM

Quote:
Originally Posted by eric81
QUOTE=George @ BMS;676173]When map switching there is hardly any adaption. If you in a area that is safe to run 3rd and 4th then it do both gears flat. Otherwise third is fine and you can stop the log after the gearchange.
So here's my first log trip with Map 2. I hope it worked out for the evaluation. Otherwise I have to do another log trip
Built-in hardware
Turbo inlet
Turbo Outlet
GfbDv +

https://s12.directupload.net/images/201015/a5j942a4.jpg[/QUOTE]

Best to email to george@burgertuning.com


2014 VW Golf 7 R
2014 VW Golf GTI
2019 Porsche Cayenne Turbo
Reply With Quote
(#918)
Old
Fdusey Fdusey is offline
New Member
 
Posts: 1
Join Date: Aug 2015
Car: VW MkVII GTI
Default 10-15-2020, 01:38 PM

George, long time no talk to. Got a question for you: My 2015 GTI w/ upgraded JB1 to JB4 has a wastegate issue and my turbo needs to be replaced. If I upgrade to the IS38 will I have to change anything on the JB4 to accommodate the new turbo?
Reply With Quote
(#919)
Old
George @ BMS's Avatar
George @ BMS George @ BMS is offline
Legend
 
Posts: 1,213
Join Date: Aug 2009
Car: E90 BMW 335i AT
Default 10-15-2020, 02:54 PM

Quote:
Originally Posted by Fdusey
George, long time no talk to. Got a question for you: My 2015 GTI w/ upgraded JB1 to JB4 has a wastegate issue and my turbo needs to be replaced. If I upgrade to the IS38 will I have to change anything on the JB4 to accommodate the new turbo?
Hi,

You can run up to map 2 with no changes. On IS38 well worth to log it then and send them over and we can create a custom map.
Main thing once its fitted is that the calibration of the wastegate is correct assuming it has been moved from stock position as we sometimes see issues in this regard.


2014 VW Golf 7 R
2014 VW Golf GTI
2019 Porsche Cayenne Turbo
Reply With Quote
(#920)
Old
downforce downforce is offline
New Member
 
Posts: 2
Join Date: Oct 2020
Car: MK 7,5 GTI
Default 10-17-2020, 05:58 AM

Hi,i am from Germany and new here. I run my JB4 on a 2017 gti performance facelift 245 Hp,non GPF model for 6 month now with a custom map6 without problems.
A few days ago i was stopped by police and they saw that positap thing. I got a Ticket and had to put out the box.
but driving without the JB4 feels boring, so i decided to connect the jb4 without connecting the positap, till i find a more undetectible solution.
So i only can run map1, right? and i have to change fuel bias wich now are all set to 100 to 0, right ? and what was the standard fol for this map 40 or 45, i coud not remember.
Reply With Quote
(#921)
Old
WillyR7 WillyR7 is offline
New Member
 
Posts: 10
Join Date: Feb 2019
Car: Golf R7.5
Default 10-17-2020, 08:50 AM

FRUSTRATIONS with JB4 app

May this is not the correct forum but the JB4 is becoming more frustrating every time there is an update or at least for the last few versions :

1. Why are there not a button on the right of the screen to go to the home screen?
2. Logs donít reflect the names of the actual map 6 (name)?
3. Why have we not received descriptions to error codes ?

Maybe if the JB4 app developers can sort this the JB4 app will become more user friendly
Reply With Quote
(#922)
Old
eric81 eric81 is offline
New Member
 
Posts: 12
Join Date: Sep 2020
Car: Golf 7 PP opf
Default 10-17-2020, 09:13 AM

Quote:
Originally Posted by downforce
Hi,i am from Germany and new here. I run my JB4 on a 2017 gti performance facelift 245 Hp,non GPF model for 6 month now with a custom map6 without problems.
A few days ago i was stopped by police and they saw that positap thing. I got a Ticket and had to put out the box.
but driving without the JB4 feels boring, so i decided to connect the jb4 without connecting the positap, till i find a more undetectible solution.
So i only can run map1, right? and i have to change fuel bias wich now are all set to 100 to 0, right ? and what was the standard fol for this map 40 or 45, i coud not remember.
Hello, I am from Germany too. I chose the cable for the AFR. My JB4 box is nice and nice behind the battery. There's a hollow there and the JB4 fits in well. So invisible at first glance

https://www.ebay.de/itm/Fit-GTI-VW-M...gAAOSwrz1fVbFI
Reply With Quote
(#923)
Old
downforce downforce is offline
New Member
 
Posts: 2
Join Date: Oct 2020
Car: MK 7,5 GTI
Default 10-17-2020, 10:14 AM

Thank you for this link eric81, that plug looks good.
Yeah, JB4 is great, i wont miss this thing. I placed mine also behind the battery, and wraped the cabels with original tape from vw.
The only thing you see is that positap. I think i will give this plug a try.
But at the moment i will drive without afr linked, so i hope someone can answer my question.
Reply With Quote
(#924)
Old
George @ BMS's Avatar
George @ BMS George @ BMS is offline
Legend
 
Posts: 1,213
Join Date: Aug 2009
Car: E90 BMW 335i AT
Default 10-18-2020, 03:53 PM

Quote:
Originally Posted by downforce
Thank you for this link eric81, that plug looks good.
Yeah, JB4 is great, i wont miss this thing. I placed mine also behind the battery, and wraped the cabels with original tape from vw.
The only thing you see is that positap. I think i will give this plug a try.
But at the moment i will drive without afr linked, so i hope someone can answer my question.
Correct without positap you can make the fuel bias values 0 but its not really needed as the AFR is inactive. The only thing it will do though is give you accurate AFR readings as it takes the bias amount into calculation.
Map 1 is good for no connection.


2014 VW Golf 7 R
2014 VW Golf GTI
2019 Porsche Cayenne Turbo
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 4 (0 members and 4 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright © 2007 - 2020, N54tech.com