N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion
(#1)
Old
Stroker396's Avatar
Stroker396 Stroker396 is offline
Junior Member
 
Posts: 51
Join Date: Dec 2019
Car: 535i
Default Genesis 2.0T surging at idle. not holding boost. log included - 04-26-2020, 08:32 PM

So my friends car is having an issue and until we solve it the JB4 is of no use.

Initially he had a check engine light and we were able to resolve it by replacing the BOV solenoid which was bad.

The issue now is that at idle, sometimes it will surge from about 450 to 750 rpm. It does not do it all the time.

We have added a BOV and when the engine is revved up it will close and then start popping open and closed.

We installed a set of 1 step colder plugs and gapped them at .024 to accommodate the JB4

I have included logs that show the boost bleed issue (all in map 0, logs in map 1 and 2 look similar). Has anyone encountered these issues? Any ideas what it could be?
Attached Files
File Type: csv map0_runs(1).csv (12.7 KB, 118 views)
File Type: csv map0_runs(2).csv (6.0 KB, 119 views)
File Type: csv map0_runs(3).csv (7.5 KB, 117 views)


08 535i MT Blk. CP w/BOV, JB4, BEF, DCI, edited things delete, Inlets, 7" FMIC, SP exhaust, X Clutch, poly/delrin shifter bushings, Walbro 525, RB PCV, catch can, VRSF oulets, MMP Gen 1 Stg3, 3.5Tbar, 2 step, FSB WMI
Anti Lag up next.
On Hand: JB4 PI Controller
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright 2007 - 2020, N54tech.com