N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion
(#951)
Old
RS408's Avatar
RS408 RS408 is offline
New Member
 
Posts: 10
Join Date: Jul 2020
Car: 2017 Q50 RS 400
Default 01-21-2021, 09:46 PM

Does this work ?
Reply With Quote
(#952)
Old
RS408's Avatar
RS408 RS408 is offline
New Member
 
Posts: 10
Join Date: Jul 2020
Car: 2017 Q50 RS 400
Default 01-21-2021, 09:56 PM

Wow.. its saying that my file is to big ?

Can I shoot you an email instead? Lmk message me
Reply With Quote
(#953)
Old
RS408's Avatar
RS408 RS408 is offline
New Member
 
Posts: 10
Join Date: Jul 2020
Car: 2017 Q50 RS 400
Default 01-21-2021, 09:59 PM

Which parameters need to be selected?
Reply With Quote
(#954)
Old
mike1123 mike1123 is offline
New Member
 
Posts: 1
Join Date: Jan 2021
Car: MB C43
Default 01-30-2021, 09:34 PM

Hey Terry, mind checking out my Map 2 log? Want to make sure everything looks good. Running 93 octane.

Reply With Quote
(#955)
Old
cuttaE400 cuttaE400 is offline
New Member
 
Posts: 2
Join Date: Feb 2021
Car: 2015 MB E400 AMG
Default 2015 E400 just installed BMS & JB4 - 02-16-2021, 01:21 PM

I’ve used JB4 on my VW Golf R with good results so I decided to get one for my 2015 E400 (37,000km).

I installed the JB4 without a hiccup but the BMS intakes were tricky as the supplied heat shields didn’t fit in the locations as per instructions. Maybe because it’s an Australian model there are some variables, the bolts on the sides of the engine back were about an inch out on one side and the left had a bracket holding a battery cable, but after a little modifying they will work but not a perfect fit.

In Australia we have pump 98 Octane fuel so I’m starting on Map 2 and will work up to Map 5 once I install the OBD cable and can send logs to be safe.. I ran out of time as I spent 4 hours fitting the heat shields.

Map 2 runs there is a clear increase in performance and appears to drive like OEM, as it didn’t with my 2016 VW Golf R.

The E400 is a luxury performance car, at 245kw 480nm standard it’s feels heavy under acceleration, but with he JB4 on Map 2 has already made it feel much lighter and I assume that’s due to the power increase.

My questions to TERRY @ BMS:
Does anyone have any peak numbers for reference with regards to performance gain?
What are the differences between E400 and C43 engines specs
Is 98 Octane Fuel high enough for map 4/5
The cable not used on this application on the JB4, what is that for and where would I plug it if I wanted to use it?

(LOG)
WOT in 2nd gear went sideways and I **** myself! Then into 3rd clean...
Thanks

Cheers
Adam
Attached Images
 

Last edited by cuttaE400; 02-16-2021 at 03:28 PM..
Reply With Quote
(#956)
Old
DubVBenz DubVBenz is offline
Junior Member
 
Posts: 31
Join Date: Dec 2018
Car: W212 M276 DELA 30 ; W211 OM642
Default 02-16-2021, 03:33 PM

I'm running map 4 on 93 octane here in the states on my 2015 E400 with no other mods or issues, and have been doing so for well over a year. In the past I've tried map 5, but that might have been before BMS adjusted it.

Yours must be RWD if you've gotten sideways. Mine is AWD so it's pretty drama free.
Reply With Quote
(#957)
Old
cuttaE400 cuttaE400 is offline
New Member
 
Posts: 2
Join Date: Feb 2021
Car: 2015 MB E400 AMG
Default 02-16-2021, 08:17 PM

Yep its RWD, Does admin check the thread or should i email them
Reply With Quote
(#958)
Old
DubVBenz DubVBenz is offline
Junior Member
 
Posts: 31
Join Date: Dec 2018
Car: W212 M276 DELA 30 ; W211 OM642
Default 02-17-2021, 06:34 AM

Quote:
Originally Posted by cuttaE400
Yep its RWD, Does admin check the thread or should i email them
They do but not as frequently as email. This thread has died off in popularity in the last year.
Reply With Quote
(#959)
Old
Terry @ BMS's Avatar
Terry @ BMS Terry @ BMS is offline
Tuner
 
Posts: 33,862
Join Date: Jan 2008
Default 02-18-2021, 04:43 PM

If you need a faster response always email us.

For log review we'd need the CSV file.


Burger Motorsports
Home of the JB4 the worlds most popular turbocharged tuning system!

It is the sole responsibility of the purchaser and installer of any BMS part to employ the correct installation techniques required to ensure the proper operation of BMS parts, and BMS disclaims any and all liability for any part failure due to improper installation or use. It is the sole responsibility of the customer to verify that the use of their vehicle and items purchased comply with federal, state and local regulations. BMS claims no legal federal, state or local certification concerning pollution controlled motor vehicles or mandated emissions requirements. BMS products labeled for use only in competition racing vehicles may only be used on competition racing vehicles operated exclusively on a closed course in conjunction with a sanctioned racing event, in accordance with all federal and state laws, and may never be operated on public roads/highways. Please click here for more information on legal requirements related to use of BMS parts.
Reply With Quote
(#960)
Old
DubVBenz DubVBenz is offline
Junior Member
 
Posts: 31
Join Date: Dec 2018
Car: W212 M276 DELA 30 ; W211 OM642
Default 05-11-2021, 08:06 AM

We're having a gas supply issue where I am. I was wondering if it would be safe to run the JB4 in "Valet mode" mapping for an extended period? Trying to preserve gas and run it as efficiently as possible.
Reply With Quote
(#961)
Old
Jryan002 Jryan002 is offline
New Member
 
Posts: 1
Join Date: May 2021
Car: Mercedes E450
Default 05-13-2021, 05:35 PM

I have a 2020 E450 with the same 3L twin turbo V6 as the c amg43, will the JB4 work for my E450?
Reply With Quote
(#962)
Old
Kileak Kileak is offline
New Member
 
Posts: 1
Join Date: May 2021
Car: 2020 C43 AMG
Default 05-18-2021, 04:38 AM

Hi guys! Just recently installed my JB4 on my 2020 C43. I ran it for a week or so as I had gotten it and that was on map 1, then connected to update firmware to the "JB4_MB_C_2020_2" version, but left it on map 1.

I did not notice much from the firmware update other than now the car sometimes surges in cruise control going up inclines. It feels as if the car is making a bit more power than the cruise is expecting and it cuts off slightly. It did not do this before updating firmware.

Thought I'd let you guys know or see if anyone else has noticed this. I'm always on the same highway and always set my cruise at the same speed so it was pretty obvious that it does this now, and it's pretty much every time I go over the same hills.

I was thinking of switching to map 2 as I have 94 octane in there now and see if the surges get worse or go away but haven't done so yet.
Reply With Quote
(#963)
Old
marcrpoirier marcrpoirier is offline
New Member
 
Posts: 13
Join Date: Aug 2015
Car: C400
Default 05-29-2021, 04:09 AM

Quick one for Terry@BMS
I currently have JB4 on my 2018 C43, can I re-install in my new 2021 C43, also should I connect Green connector to Fuel Pressure… in the 2021, will it make a difference, will be running Map 2 or Map 3. Tks
Reply With Quote
(#964)
Old
tunerbuildr tunerbuildr is offline
New Member
 
Posts: 1
Join Date: Jun 2021
Car: 2016 C450 AMG
Default 06-26-2021, 08:47 PM

I just installed the JB4 with optional BCM on my 2016 C450. And have tried map 1 and 2 with no change to boost pressure as far as I can tell after viewing a graph of the csv log and boost gauge using the JB4 app while doing a 3rd gear pull. The check engine light is not on, and the car feels like it's running perfectly fine. I followed the instructions to the letter as far as I can tell, so I'm not sure what the issue is. I should also note that I updated the firmware on the jb-4 before I switched to maps one and two. I have attached the CSV log
Attached Files
File Type: csv P23_M1_R15_210626_2111.csv (77.6 KB, 72 views)

Last edited by tunerbuildr; 06-26-2021 at 09:29 PM.. Reason: Typos...
Reply With Quote
(#965)
Old
kccasto kccasto is offline
New Member
 
Posts: 1
Join Date: Jul 2021
Car: Mercedes C300 4Matic
Default 07-21-2021, 06:54 AM

I have a 2019 C300 (refresh) with the m264. I directions for the JB4 install are for the older engine. Do you have any pics or info for the new engine connection points. I know where the MAP is, but which cable off the JB4 do I use? Is that the only one that has to be hooked up? The brown wire for the pressure sensor on the intake manifold was hard to get to on the old engine, but where is it on the newer m264?
Reply With Quote
(#966)
Old
Vnarma Vnarma is offline
New Member
 
Posts: 2
Join Date: Apr 2021
Car: 2020 Ford Ranger, 2016 Audi TTS
Default SLC 43 Installation? - 08-09-2021, 12:45 PM

Has anyone here installed the JB4 on their SLC43 AMG? The instructions in the guide on placement, and routing the wires thru the firewall don't apply. Additionally, the only space that looks close enough to mount the unit itself is under the Brake Reservoir. The space shown on the C43 to route the OBD2 cable is occupied by the Fuse/Relay box. Engine bay is really tight, and the wiper mechanism prevents any placement behind the brake reservoir.

Input from anyone who as all ready done this in a SLC, I would appreciate to have any tips (before I take everything apart!)
Reply With Quote
(#967)
Old
Vnarma Vnarma is offline
New Member
 
Posts: 2
Join Date: Apr 2021
Car: 2020 Ford Ranger, 2016 Audi TTS
Default 08-10-2021, 06:36 AM

Quote:
Originally Posted by Vnarma
Has anyone here installed the JB4 on their SLC43 AMG? The instructions in the guide on placement, and routing the wires thru the firewall don't apply. Additionally, the only space that looks close enough to mount the unit itself is under the Brake Reservoir. The space shown on the C43 to route the OBD2 cable is occupied by the Fuse/Relay box. Engine bay is really tight, and the wiper mechanism prevents any placement behind the brake reservoir.

Input from anyone who as all ready done this in a SLC, I would appreciate to have any tips (before I take everything apart!)
I found a picture of the firewall, and there is an unused plug under the brake booster. Worked great. I mounted the JB4 itself under the brake reservoir so it is heat shielded from the exhaust, and off the tray to keep it out of the water.
Reply With Quote
(#968)
Old
Steve @ BMS/Fuel-It!'s Avatar
Steve @ BMS/Fuel-It! Steve @ BMS/Fuel-It! is offline
Tuner
 
Posts: 20,666
Join Date: Oct 2012
Car: 135i
Default 08-19-2021, 10:36 AM

Please delete that HUGE picture and upload a log for us to take a look at.

Thank you



Click on our banner to visit our website!
Video of our Stage 2 LPFP upgrade installation.

BMS products labeled for use only in competition racing vehicles may only be used on competition racing vehicles operated exclusively on a closed course in conjunction with a sanctioned racing event, in accordance with all federal and state laws, and may never be operated on public roads/highways.
Reply With Quote
(#969)
Old
khcwang khcwang is offline
New Member
 
Posts: 4
Join Date: Aug 2021
Car: Mercedes C450 AMG
Default 08-28-2021, 02:56 PM

Quote:
Originally Posted by Waisoserious
Terry, Im really really sorry to keep bugging you. Can you just look at the pics below and tell me how my installation was and if it was done correct? Especially the brown wire

BMS Original Installation Instructional Photo


My Engine Bay Over View AFTER installation



Position A Rainbow Wire


Position B Purple Wire



Position C Brown Wire



I was not able to completely follow your instructions with regards to where to place the JB1 unit. It seems the wall inbetween the brakeboost and engine bay is solid on the GLC43?


There is however a soft rubber patch in that area but it is uncut and would need to be cut in order for anything to be fit through there. Is that what you guys did?


Please tell me how my installation looks, and most importantly if the wires are correctly placed.
New JB4 user with C450. I am wondering how did you end up store the JB4 unit. In addition, the instruction shows the purple wire is not used and needs to be tucked away. I saw you still connected the purple wire. Can you confirm?
Attached Images
 
Reply With Quote
(#970)
Old
khcwang khcwang is offline
New Member
 
Posts: 4
Join Date: Aug 2021
Car: Mercedes C450 AMG
Default 08-28-2021, 03:08 PM

Quote:
Originally Posted by Terry @ BMS
Good news.. Was able to get a local C43 by for a little JB4 development. We've got CANbus fully up and running! It's a fairly easy upgrade from Stage1->JB4. You push out grommet in the firewall, route the OBDII (or if you want the easy way route it along the door jamb), plug in the JB4 board, plug in 2 wires in to the JB4 connector for CANbus, and you're off and running. With the JB4 the purple plug is no longer used/needed so it can be unplugged. Currently the green fuel pressure wire is also not active so if you're using it (with say a C300) then put that connection back to stock, for now.

Attachment 75626

Attachment 75625

Attachment 75624

Attachment 75623

Attachment 75627
Hi Terry, For JB4 Gen 1 on the C450, both the purple wire and green wire is still no need to be connected? Should the plugs be put together before tucked away? Or just leave them open?
Attached Images
  
Reply With Quote
(#971)
Old
smack1129 smack1129 is offline
New Member
 
Posts: 1
Join Date: Nov 2020
Car: 2019 C43
Default 09-13-2021, 06:45 PM

any response on whether it'll work for new model?
Reply With Quote
(#972)
Old
Cinedany Cinedany is offline
New Member
 
Posts: 7
Join Date: Sep 2021
Car: C300
Default C300 2016 pressure sensor on the intake manifold - 10-18-2021, 07:37 PM

Does anyone have a picture to where this censor is supposed to be?

pressure sensor on the intake manifold
Reply With Quote
(#973)
Old
Terry @ BMS's Avatar
Terry @ BMS Terry @ BMS is offline
Tuner
 
Posts: 33,862
Join Date: Jan 2008
Default 10-25-2021, 07:05 PM

The brown connection? It's under there so hard to photo.


Burger Motorsports
Home of the JB4 the worlds most popular turbocharged tuning system!

It is the sole responsibility of the purchaser and installer of any BMS part to employ the correct installation techniques required to ensure the proper operation of BMS parts, and BMS disclaims any and all liability for any part failure due to improper installation or use. It is the sole responsibility of the customer to verify that the use of their vehicle and items purchased comply with federal, state and local regulations. BMS claims no legal federal, state or local certification concerning pollution controlled motor vehicles or mandated emissions requirements. BMS products labeled for use only in competition racing vehicles may only be used on competition racing vehicles operated exclusively on a closed course in conjunction with a sanctioned racing event, in accordance with all federal and state laws, and may never be operated on public roads/highways. Please click here for more information on legal requirements related to use of BMS parts.
Reply With Quote
(#974)
Old
marcrpoirier marcrpoirier is offline
New Member
 
Posts: 13
Join Date: Aug 2015
Car: C400
Default Mercedes Me Connect Ongoing Error Message - 10-29-2021, 01:00 PM

What is the ETA for the problem affecting c43 2021+, this ongoing message about Mercedes Me Connect (see attached file).

Message keeps popping on an ongoing basis while Driving .

It was reported to support a month Ago, any update, progress on this ?

Thanks
Attached Images
 
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright 2007 - 2020, N54tech.com