N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion
(#1)
Old
gimmefunk gimmefunk is offline
New Member
 
Posts: 2
Join Date: Jun 2020
Car: 2017 c300
Default Terry Please Help! What am i doing wrong? - 06-13-2020, 01:05 AM

**SOLVED! ****

CHECKING RAINBOW HARNESS WITH VOLTMETER I FOUND RED WIRE WAS BROKEN BUT STILL IN SHRINK.. RESOLDERED GOOD TO GO!

Sorry I have never posted to any forum before but i need advice/help!!

C300, installed jb4 with only rainbow ribbon, with bluetooth. I have included the very first logs, as well as the very last logs. There just is NO BOOST when jb4 is installed. doesnt matter which map. In fact, i kept getting p0237 code, which meant Turbocharger/Supercharger Boost Sensor 'A' Circuit Low.

After going back and forth, flashing the different firmwares, etc. I gave up and ordered a new TMAP. It arrived and the turbo without the jb4 would work. I would get through the ODBII -0.7 readings until i would boost and it would jump as high as 2.0 . Then back to -0.7. but at least the boost worked.

After i installed JB4 and map1 then 2, there was no boost and without the JB4 the car is back to sluggish. Is my JB4 broken somehow? Please advise

Also at first boost2 did have values but that disappeared. now neither boost or boost2 have any values and the AIF(?) goes nuts up and down irratically

Last edited by gimmefunk; 06-28-2020 at 11:59 PM.. Reason: forgot
Reply With Quote
(#2)
Old
gimmefunk gimmefunk is offline
New Member
 
Posts: 2
Join Date: Jun 2020
Car: 2017 c300
Default Logs - 06-13-2020, 01:13 AM

oops forgot logs!
Attached Files
File Type: csv 2019-12-28 14_34_53_Map-2.csv (59.2 KB, 181 views)
File Type: csv 2019-12-28 17_07_56_Map-2.csv (2.8 KB, 173 views)
File Type: csv 2019-12-28 18_25_37_Map-2.csv (3.7 KB, 176 views)
File Type: csv 2019-12-28 18_30_11_Map-2.csv (2.7 KB, 176 views)
File Type: csv P23_M0_R1_200612_153707.csv (2.7 KB, 175 views)
File Type: csv P23_M0_R1_200612_153716.csv (2.8 KB, 182 views)
File Type: csv P23_M0_R1_200612_153926.csv (3.0 KB, 173 views)
File Type: csv P23_M0_R1_200612_154001.csv (2.6 KB, 175 views)
Reply With Quote
(#3)
Old
VipinLJ VipinLJ is offline
Junior Member
 
Posts: 266
Join Date: Feb 2020
Car: G20 330i, F25 X3, B9 SQ5, C7.5 A7
Default 06-13-2020, 02:15 PM

Are all the plugs plugged in tight? When I first installed mine on my 330i, one of the plugs was loose though it looked tight. Car had no boost at all. It even threw an error code. Rechecked connections, tightened it and everything was back to normal.


Current:
2020 BMW 330i xDrive
2018 Audi SQ5 Prestige
2017 Audi A7 Prestige
Reply With Quote
(#4)
Old
Philly_tee Philly_tee is offline
New Member
 
Posts: 4
Join Date: Mar 2021
Car: C400
Default 03-29-2021, 09:10 PM

@gimmefunk ugh, I’m having the same issues right now. No boost on my c400 only when I hammer it then the boost comes on for a second or so. Logs are showing 0 target and then going up very slowly. I’m going to reconnect wires, double check and reinstall. If that doesn’t work I’ll uninstall and use a multimeter on every wire.

You replaced the entire red wire on the harness?
Reply With Quote
(#5)
Old
Terry @ BMS's Avatar
Terry @ BMS Terry @ BMS is offline
Tuner
 
Posts: 33,879
Join Date: Jan 2008
Default 04-03-2021, 03:18 PM

If you have a wiring issue you'll have a CEL that never clears and car will be stuck in limp mode.


Burger Motorsports
Home of the JB4 the worlds most popular turbocharged tuning system!

It is the sole responsibility of the purchaser and installer of any BMS part to employ the correct installation techniques required to ensure the proper operation of BMS parts, and BMS disclaims any and all liability for any part failure due to improper installation or use. It is the sole responsibility of the customer to verify that the use of their vehicle and items purchased comply with federal, state and local regulations. BMS claims no legal federal, state or local certification concerning pollution controlled motor vehicles or mandated emissions requirements. BMS products labeled for use only in competition racing vehicles may only be used on competition racing vehicles operated exclusively on a closed course in conjunction with a sanctioned racing event, in accordance with all federal and state laws, and may never be operated on public roads/highways. Please click here for more information on legal requirements related to use of BMS parts.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright 2007 - 2020, N54tech.com