JB4tech.com - International Turbo Tuning Discussion
Prev Previous Post   Next Post Next
(#1)
Old
Dfw757 Dfw757 is offline
New Member
 
Posts: 4
Join Date: Nov 2021
Car: F30 N55
Default Issues with JB4 on N55 F30 - 11-27-2021, 03:21 PM

I bought an N55 F30 this year and installed a JB4 a buddy gave me. I have always have issues when doing a hard pull where the car will hard jerk at the top end of a gear, little puff of smoke and sounds like marbles coming out the exhaust. Drivetrain error pops up sometimes. This happens in map2 and map 5, have not tried the other maps.

I bought a Bluetooth adapter a couple months ago to try and figure out the issue, I tried taking some logs and every time I do a hard pull all the gauges on the JB4 app freeze until I stop logging.

About a week after having the Bluetooth adapter on and trying to do logging my jb4 main board blew with one of the capacitors fried. I figured since that happened maybe the old jb4 was causing issues. But after buying a new board itís giving the same issues. The wiring harness still looks good I went through and checked all the wiring while it was off the car this week.

I think this also happens when I have no map on but still have the JB4 connected but have not tried this since getting the new main board installed.

I have installed charge pipe, ******* ********, cold air intake and one step colder plugs and new coils since purchasing.

Logs attached
Attached Files
File Type: csv P12_M5_R6_211127_1033.csv (146.1 KB, 76 views)
Reply With Quote
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright © 2007 - 2022, JB4tech.com