N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion
(#976)
Old
Terry @ BMS's Avatar
Terry @ BMS Terry @ BMS is offline
Tuner
 
Posts: 29,910
Join Date: Jan 2008
Default 05-31-2019, 05:31 PM

To speed it up just email me directly terry@burgertuning.com


Burger Motorsports
Home of the Worlds fastest N20s, N54s, N55s, S55s, N63s, and S63s!

It is the sole responsibility of the purchaser and installer of any BMS part to employ the correct installation techniques required to ensure the proper operation of BMS parts, and BMS disclaims any and all liability for any part failure due to improper installation or use. It is the sole responsibility of the customer to verify that the use of their vehicle and items purchased comply with federal, state and local regulations. BMS claims no legal federal, state or local certification concerning pollution controlled motor vehicles or mandated emissions requirements. BMS products labeled for use only in competition racing vehicles may only be used on competition racing vehicles operated exclusively on a closed course in conjunction with a sanctioned racing event, in accordance with all federal and state laws, and may never be operated on public roads/highways. Please click here for more information on legal requirements related to use of BMS parts.
Reply With Quote
(#977)
Old
razvannwaa razvannwaa is offline
New Member
 
Posts: 4
Join Date: Jun 2019
Car: 135i
Default 06-03-2019, 11:03 AM

hello guys,i have a problem,i instaled the jb4 antilag on my 135i automatic,and the 2step doesn’t work,rolling launch does work..can you help me?.Thank you
Reply With Quote
(#978)
Old
CJ 135i CJ 135i is offline
Junior Member
 
Posts: 39
Join Date: Apr 2018
Car: 2010 BMW 135i M Sport
Default 06-06-2019, 06:51 AM

Quote:
Originally Posted by razvannwaa
hello guys,i have a problem,i instaled the jb4 antilag on my 135i automatic,and the 2step doesn’t work,rolling launch does work..can you help me?.Thank you
Try getting new spark plugs. I had the same issue and then I upgraded to 1 step colder NGK plugs and it works like it should now.
Reply With Quote
(#979)
Old
andrew.g35.04@gmail.com andrew.g35.04@gmail.com is offline
New Member
 
Posts: 9
Join Date: Dec 2016
Car: 335i 2009
Default 06-06-2019, 12:52 PM

Having issues with anti lag activating from a stop it works just fine from a roll just not from a stop


Blackbeautyn54
Reply With Quote
(#980)
Old
Payam @ BMS's Avatar
Payam @ BMS Payam @ BMS is offline
Super Moderator
 
Posts: 5,381
Join Date: Oct 2013
Car: e90 335i
Default 06-07-2019, 08:53 AM

Quote:
Originally Posted by andrew.g35.04@gmail.com
Having issues with anti lag activating from a stop it works just fine from a roll just not from a stop
Can you post the CSV when you're at a stop so we can see why?


Burger Motorsports
Home of the Worlds fastest N20s, N54s, N55s, S55s, N63s, and S63s!

It is the sole responsibility of the purchaser and installer of any BMS part to employ the correct installation techniques required to ensure the proper operation of BMS parts, and BMS disclaims any and all liability for any part failure due to improper installation or use. It is the sole responsibility of the customer to verify that the use of their vehicle and items purchased comply with federal, state and local regulations. BMS claims no legal federal, state or local certification concerning pollution controlled motor vehicles or mandated emissions requirements. BMS products labeled for use only in competition racing vehicles may only be used on competition racing vehicles operated exclusively on a closed course in conjunction with a sanctioned racing event, in accordance with all federal and state laws, and may never be operated on public roads/highways. Please click here for more information on legal requirements related to use of BMS parts.
Reply With Quote
(#981)
Old
Hedge's Avatar
Hedge Hedge is offline
Junior Member
 
Posts: 32
Join Date: Feb 2018
Car: BMW 535I X-Drive
Default 06-07-2019, 09:09 AM

Quote:
Originally Posted by andrew.g35.04@gmail.com
Having issues with anti lag activating from a stop it works just fine from a roll just not from a stop
Auto or manual transmission?
If manual, make sure your shifter is pushed into 1st gear.
Remember you also need to hold down the volume button and floor the gas pedal to 100%.

It wont trigger at 90% gotta, floor that sucka.
Reply With Quote
(#982)
Old
(((coke)))'s Avatar
(((coke))) (((coke))) is offline
New Member
 
Posts: 24
Join Date: Aug 2016
Car: 335i n54
Default 06-11-2019, 09:50 AM

You can run methanol and anti-lag at the same time,
Both at 12 psi to activate together, or can cause error or damage that methanol is pulverizing while it is working the anti-lag?

Thanks terry and great job they do.
Reply With Quote
(#983)
Old
vadimlitv vadimlitv is offline
New Member
 
Posts: 17
Join Date: Apr 2017
Car: 08 E90 335xi
Default Quick test - 06-19-2019, 07:39 PM

Did a quick test right after install.
Latest firmware
Bef done by Jon Russell (JSRtuning)
Automatic xdrive
2step works intermittent, when I try anti-lag the car stumbles and shuts off.

I'm about to get e85 and test again.
Bef is for e85 anyway.

Let me know why I might be getting these issues.
Attached Files
File Type: csv antilag fail.csv (34.0 KB, 57 views)
Reply With Quote
(#984)
Old
vadimlitv vadimlitv is offline
New Member
 
Posts: 17
Join Date: Apr 2017
Car: 08 E90 335xi
Default 06-20-2019, 04:11 PM

Quote:
Originally Posted by vadimlitv
Did a quick test right after install.
Latest firmware
Bef done by Jon Russell (JSRtuning)
Automatic xdrive
2step works intermittent, when I try anti-lag the car stumbles and shuts off.

I'm about to get e85 and test again.
Bef is for e85 anyway.

Let me know why I might be getting these issues.

Anti lag works if I undo bit3 under WMI.
I need help of how to fix this.
Reply With Quote
(#985)
Old
E90 M335i E90 M335i is offline
Junior Member
 
Posts: 126
Join Date: Nov 2014
Car: 09 E90 335i Msport
Default 06-20-2019, 08:00 PM

Quote:
Originally Posted by vadimlitv
Did a quick test right after install.
Latest firmware
Bef done by Jon Russell (JSRtuning)
Automatic xdrive
2step works intermittent, when I try anti-lag the car stumbles and shuts off.

I'm about to get e85 and test again.
Bef is for e85 anyway.

Let me know why I might be getting these issues.
Same issue here
Reply With Quote
(#986)
Old
Fredm21 Fredm21 is offline
Junior Member
 
Posts: 82
Join Date: Apr 2019
Car: Bmw 335i 2007 N54
Default 06-21-2019, 12:56 PM

Quote:
Originally Posted by E90 M335i
Same issue here
What bef did you use?


-07 335i coupe
BMS charge pipe
Turbosmart BOV
VRSF down pipe
BMS WMI with single nozzle ( 10 )
JB4 map 3 w/bluetooth & antiliag
Afe intake filter
BMS intercooler
BMS tranny cooler
BMS Double baffle catch can
MHD BEF Racegas
Precision Raceworks Coil
-Running 91 octane with WMI
Reply With Quote
(#987)
Old
Fredm21 Fredm21 is offline
Junior Member
 
Posts: 82
Join Date: Apr 2019
Car: Bmw 335i 2007 N54
Default 06-21-2019, 01:58 PM

When trying antilag+2step when not moving, put it on neutral - brake pressed - rev the car to around 3500 ( make sure mode 8 is at around 4000rpm ) then release gas pedal - press down volume - step back on gas 100%


-07 335i coupe
BMS charge pipe
Turbosmart BOV
VRSF down pipe
BMS WMI with single nozzle ( 10 )
JB4 map 3 w/bluetooth & antiliag
Afe intake filter
BMS intercooler
BMS tranny cooler
BMS Double baffle catch can
MHD BEF Racegas
Precision Raceworks Coil
-Running 91 octane with WMI
Reply With Quote
(#988)
Old
vadimlitv vadimlitv is offline
New Member
 
Posts: 17
Join Date: Apr 2017
Car: 08 E90 335xi
Default 06-21-2019, 03:25 PM

Why do it on neutral if you are trying to launch with both 2step+anti-lag?

I guess just for the cool crackle pop
Reply With Quote
(#989)
Old
Fredm21 Fredm21 is offline
Junior Member
 
Posts: 82
Join Date: Apr 2019
Car: Bmw 335i 2007 N54
Default 06-21-2019, 03:37 PM

Quote:
Originally Posted by vadimlitv
Why do it on neutral if you are trying to launch with both 2step+anti-lag?

I guess just for the cool crackle pop
Exactly, if you want to use the rolling start remove bit3.


-07 335i coupe
BMS charge pipe
Turbosmart BOV
VRSF down pipe
BMS WMI with single nozzle ( 10 )
JB4 map 3 w/bluetooth & antiliag
Afe intake filter
BMS intercooler
BMS tranny cooler
BMS Double baffle catch can
MHD BEF Racegas
Precision Raceworks Coil
-Running 91 octane with WMI
Reply With Quote
(#990)
Old
E90 M335i E90 M335i is offline
Junior Member
 
Posts: 126
Join Date: Nov 2014
Car: 09 E90 335i Msport
Default 06-21-2019, 07:30 PM

Quote:
Originally Posted by Fredm21
What bef did you use?
Race BEF
Reply With Quote
(#991)
Old
Fredm21 Fredm21 is offline
Junior Member
 
Posts: 82
Join Date: Apr 2019
Car: Bmw 335i 2007 N54
Default 06-22-2019, 04:57 AM

Quote:
Originally Posted by E90 M335i
Race BEF
There is an issue in the race bef ije0s, antilag not working. Terry know’s about it, maybe he forgot to update the flash on the forum. I can provide you the correct race ije0s if you want it pm me your email!


-07 335i coupe
BMS charge pipe
Turbosmart BOV
VRSF down pipe
BMS WMI with single nozzle ( 10 )
JB4 map 3 w/bluetooth & antiliag
Afe intake filter
BMS intercooler
BMS tranny cooler
BMS Double baffle catch can
MHD BEF Racegas
Precision Raceworks Coil
-Running 91 octane with WMI
Reply With Quote
(#992)
Old
iturbo's Avatar
iturbo iturbo is offline
Junior Member
 
Posts: 100
Join Date: Feb 2014
Car: 2009 335i e92
Default 06-30-2019, 06:22 PM

Do you still need to set a 1st or 2nd gear boost limit to use anti lag with the latest firmware??


2009 335i e92 n54 | FBO | JB4 | e85 flash |
Reply With Quote
(#993)
Old
blown07's Avatar
blown07 blown07 is offline
Junior Member
 
Posts: 214
Join Date: Oct 2013
Car: 335xi, 335i
Default 07-15-2019, 10:43 AM

Anyone know the easiest way to disable the anti-lag? I find it comes on even if I am on the accelerator and then brake boost. With meth it's not enough load so it stumbles + the delay for full timing to come back on.
Reply With Quote
(#994)
Old
Bmartin3831 Bmartin3831 is offline
New Member
 
Posts: 11
Join Date: Apr 2019
Car: N54 335i auto xdrive
Default 07-15-2019, 10:51 AM

0 in the 1st gear boost setting?
Reply With Quote
(#995)
Old
Fredm21 Fredm21 is offline
Junior Member
 
Posts: 82
Join Date: Apr 2019
Car: Bmw 335i 2007 N54
Default 07-15-2019, 10:59 AM

Quote:
Originally Posted by blown07
Anyone know the easiest way to disable the anti-lag? I find it comes on even if I am on the accelerator and then brake boost. With meth it's not enough load so it stumbles + the delay for full timing to come back on.
Wmi table
Disable bit 3


-07 335i coupe
BMS charge pipe
Turbosmart BOV
VRSF down pipe
BMS WMI with single nozzle ( 10 )
JB4 map 3 w/bluetooth & antiliag
Afe intake filter
BMS intercooler
BMS tranny cooler
BMS Double baffle catch can
MHD BEF Racegas
Precision Raceworks Coil
-Running 91 octane with WMI
Reply With Quote
(#996)
Old
blown07's Avatar
blown07 blown07 is offline
Junior Member
 
Posts: 214
Join Date: Oct 2013
Car: 335xi, 335i
Default 07-15-2019, 11:14 AM

Quote:
Originally Posted by Fredm21
Wmi table
Disable bit 3
Thanks ! based on the posts above I was considering trying that
Cheers
Reply With Quote
(#997)
Old
blown07's Avatar
blown07 blown07 is offline
Junior Member
 
Posts: 214
Join Date: Oct 2013
Car: 335xi, 335i
Default 07-16-2019, 05:51 AM

Quote:
Originally Posted by Fredm21
Wmi table
Disable bit 3
This didn't work for me. Any other ideas? I guess I can do it in the flash.
Reply With Quote
(#998)
Old
Fredm21 Fredm21 is offline
Junior Member
 
Posts: 82
Join Date: Apr 2019
Car: Bmw 335i 2007 N54
Default 07-16-2019, 06:19 AM

Quote:
Originally Posted by blown07
This didn't work for me. Any other ideas? I guess I can do it in the flash.
Are you really talking about the anti-lag or 2 step?


-07 335i coupe
BMS charge pipe
Turbosmart BOV
VRSF down pipe
BMS WMI with single nozzle ( 10 )
JB4 map 3 w/bluetooth & antiliag
Afe intake filter
BMS intercooler
BMS tranny cooler
BMS Double baffle catch can
MHD BEF Racegas
Precision Raceworks Coil
-Running 91 octane with WMI
Reply With Quote
(#999)
Old
Bmartin3831 Bmartin3831 is offline
New Member
 
Posts: 11
Join Date: Apr 2019
Car: N54 335i auto xdrive
Default 08-03-2019, 12:55 PM

Hi, after installing VTT GC 2.0, outlets, inlets, and recommended BOV spring my anti lag will only build to about 5 psi for a moment then lowers to around 1 or 2 psi and flutters there. It worked fine and would easily hold 10 psi before the new parts. Any idea? BOV spring? No matter what the setting is at it stays just above 0 psi.
Thanks!
Reply With Quote
(#1000)
Old
iturbo's Avatar
iturbo iturbo is offline
Junior Member
 
Posts: 100
Join Date: Feb 2014
Car: 2009 335i e92
Default 08-06-2019, 07:08 AM

can you still launch with 2 step + anti lag? my car stumbles and stalls when i try? anyone else have this issue

09 n54 AT e85 bef


2009 335i e92 n54 | FBO | JB4 | e85 flash |
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright © 2007 - 2019, N54tech.com