N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion
(#76)
Old
Choyo_n55 Choyo_n55 is offline
New Member
 
Posts: 13
Join Date: May 2019
Car: E90 335i n55
Default 06-06-2019, 09:23 PM

Quote:
Originally Posted by CTM95
Connect Kit is the bluetooth module that let's you use the app on a phone or tablet.
I'm using usb cable and laptop ,and get the same code 3166 and SES light,when i start the car...I have not updated my firmware yet and I'm running 5/15/1...
Reply With Quote
(#77)
Old
mfromani mfromani is offline
New Member
 
Posts: 17
Join Date: Oct 2018
Car: E93
Default 06-20-2019, 05:46 PM

Well as it seems as my posts aren't ever answered by the powers that be I'm ripping this thing out. Been running MAP 0 and it still throws codes and the "half engine" reduced power mode light comes on randomly.

Anyone want a slightly used JB4? I'll sell it cheap.
Reply With Quote
(#78)
Old
Terry @ BMS's Avatar
Terry @ BMS Terry @ BMS is offline
Tuner
 
Posts: 29,080
Join Date: Jan 2008
Default 06-20-2019, 06:45 PM

If you're in need of individual tech support you can always email in also. We're not able to monitor and reply to every thread on the forum.

If you have older DME software you should definitely update it. Did leaving MAP connection stock resolve the issue for you?


Burger Motorsports
Home of the Worlds fastest N20s, N54s, N55s, S55s, N63s, and S63s!

It is the sole responsibility of the purchaser and installer of any BMS part to employ the correct installation techniques required to ensure the proper operation of BMS parts, and BMS disclaims any and all liability for any part failure due to improper installation or use. It is the sole responsibility of the customer to verify that the use of their vehicle and items purchased comply with federal, state and local regulations. BMS claims no legal federal, state or local certification concerning pollution controlled motor vehicles or mandated emissions requirements. BMS products labeled for use only in competition racing vehicles may only be used on competition racing vehicles operated exclusively on a closed course in conjunction with a sanctioned racing event, in accordance with all federal and state laws, and may never be operated on public roads/highways. Please click here for more information on legal requirements related to use of BMS parts.
Reply With Quote
(#79)
Old
Bimmer_Boost's Avatar
Bimmer_Boost Bimmer_Boost is offline
Legend
 
Posts: 1,241
Join Date: Oct 2014
Car: 2011 e92 335i
Default 06-20-2019, 07:33 PM

This entire thread is full of people experiencing the same issue. If you want each of them to email in that would be less productive. Understandably you guys are busy but currently you're selling a tuning solution that throws CELs even with unmodified emissions systems.


2011 E92 335i Auto
12.0 @ 125MPH JB4
11.7 @ 120MPH E30 MHD / 0-60 3.66
Sold

2014 E84 X1 35i 12.85 @ 107MPH / 0-60 4.72 / 293 AWHP 305 AWTQ When stock
VRSF Chargepipe | BMS Intake | JB4 ISO | N20 TMAP | VRSF 7" Intercooler | ER Turbo Outlet |
Reply With Quote
(#80)
Old
andrews013 andrews013 is offline
Junior Member
 
Posts: 43
Join Date: May 2019
Car: 2013 E92 335i xDrive
Default 06-21-2019, 06:37 AM

Quote:
Originally Posted by Bimmer_Boost
This entire thread is full of people experiencing the same issue. If you want each of them to email in that would be less productive. Understandably you guys are busy but currently you're selling a tuning solution that throws CELs even with unmodified emissions systems.
Exactly. The only way I could fix it was enabling auto-clear, which I would prefer to not do.
Reply With Quote
(#81)
Old
Terry @ BMS's Avatar
Terry @ BMS Terry @ BMS is offline
Tuner
 
Posts: 29,080
Join Date: Jan 2008
Default 06-21-2019, 09:09 AM

Quote:
Originally Posted by Bimmer_Boost
This entire thread is full of people experiencing the same issue. If you want each of them to email in that would be less productive. Understandably you guys are busy but currently you're selling a tuning solution that throws CELs even with unmodified emissions systems.
There are literally 1000s E series N55 JB4s out in use... and a handful of people in the thread going back to 2018 reporting this 3166 code.

Happy to continue working with you to resolve your cars issue but it's something specific to those few cars triggering it.

Scrolled back a bit and the latest test was to revert MAP sensor to stock to evaluate. And the result of that test was?


Burger Motorsports
Home of the Worlds fastest N20s, N54s, N55s, S55s, N63s, and S63s!

It is the sole responsibility of the purchaser and installer of any BMS part to employ the correct installation techniques required to ensure the proper operation of BMS parts, and BMS disclaims any and all liability for any part failure due to improper installation or use. It is the sole responsibility of the customer to verify that the use of their vehicle and items purchased comply with federal, state and local regulations. BMS claims no legal federal, state or local certification concerning pollution controlled motor vehicles or mandated emissions requirements. BMS products labeled for use only in competition racing vehicles may only be used on competition racing vehicles operated exclusively on a closed course in conjunction with a sanctioned racing event, in accordance with all federal and state laws, and may never be operated on public roads/highways. Please click here for more information on legal requirements related to use of BMS parts.
Reply With Quote
(#82)
Old
mishmosh mishmosh is offline
New Member
 
Posts: 15
Join Date: Mar 2018
Car: bmw x1
Default 06-21-2019, 11:40 AM

With stock MAP connected, I am happy to report that with menu 10 at 1800 and menu 12 at 2000, 28A0 code has not appeared in the past 2 weeks. Still get 2c90 but have always had that (for years) and it doesn't trigger the dash check engine light.

So if you connected the stock MAP, make sure to check your menu 10 and 12 settings.
Reply With Quote
(#83)
Old
Choyo_n55 Choyo_n55 is offline
New Member
 
Posts: 13
Join Date: May 2019
Car: E90 335i n55
Default 07-10-2019, 04:45 AM

Something strange happened to me with this error 3166. 3 weeks ago I decided to drive the car on map 0. I was driving so one day and then for three weeks this error did not appear but before it went out every third start of the car with SES lamp.
Reply With Quote
(#84)
Old
drwillb drwillb is offline
Junior Member
 
Posts: 131
Join Date: May 2016
Car: 2012 n55 135i
Default 07-10-2019, 05:19 AM

I found a fix to all the code problems. About six weeks ago I completely removed the entire JB4 to pass state inspection. I haven’t had a single code since then.


2012 135i Mods: air scoops, CP, BMS filter, PS1, N20 TMAP, ADE FMIC, BMW PE, JB4, 1M front body, full M3 suspension
Owned so far: 88 M3 x 2, 95 325is, 95 M3 x 2, 06 Mini Cooper S, 08 335 xi, 09 Z4 35i, 01 M3, 12 135i
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright 2007 - 2018, N54tech.com