N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion
(#1)
Old
Jus2sikwitit Jus2sikwitit is offline
New Member
 
Posts: 22
Join Date: Mar 2017
Car: E92 335i XDrive MSport Coupe
Default Jb4 issue? - 07-13-2018, 11:51 AM

Driving today out of nowhere i get christmas light on the dash my radio navigation screen goes black my wipers turn on signal stays on...steering wheel is still responsive as well as brakes as normal and at the end of it all i get a coolant temperature symbol on my dash i pulled over shut the car off turned it back on and everything appeared to be normal but the jb4 pulled all these codes can someone help...i checked my coolant level it was fine my waterpump was running i tested it with the bleed procedure and even my charging system light went on but when i restarted the car it went away and hasnt come back on battery voltage has been going between 13.8 and 14.3 volts so all appears normal i just dont know what to make of all these codes the jb4 app gave me.

32d5
32d7
32d6
32d3
3886
3792
3847
378f
3446
00f1

All have no description next to them pleae help
Could a short circuit in the jb4 due to loose or dirty connection cause these issues? A lot of the codes dont even exist in the list for the n55 and the ones that do exist for the e92 n55 are for waterpump and battery voltage which after checking seem to be running fine. No lights voltage is where it should be waterpump is running fine thermostat is opening and closing. I just dont see how all these issues can occur out of nowhere when i have a less then 5k waterpump thermostat and battery on the car. Alternator and belt is new. Ive been driving with the jb4 turned off because with it on everytime ive been driving for a half hr or so with the a/c on max and flooring the car it would go haywire but return to normal once i shut off and turned on the car. Now with jb4 off same scenarios it isnt giving me any issues. Can anyone chime in on this


E92 LCI, N55, JB4, MHD W/BEF, CAI
Reply With Quote
(#2)
Old
Payam @ BMS's Avatar
Payam @ BMS Payam @ BMS is offline
Super Moderator
 
Posts: 5,368
Join Date: Oct 2013
Car: e90 335i
Default 07-16-2018, 08:42 AM

Usually they have a description next to them. Codes ever come up again?


Burger Motorsports
Home of the Worlds fastest N20s, N54s, N55s, S55s, N63s, and S63s!

It is the sole responsibility of the purchaser and installer of any BMS part to employ the correct installation techniques required to ensure the proper operation of BMS parts, and BMS disclaims any and all liability for any part failure due to improper installation or use. It is the sole responsibility of the customer to verify that the use of their vehicle and items purchased comply with federal, state and local regulations. BMS claims no legal federal, state or local certification concerning pollution controlled motor vehicles or mandated emissions requirements. BMS products labeled for use only in competition racing vehicles may only be used on competition racing vehicles operated exclusively on a closed course in conjunction with a sanctioned racing event, in accordance with all federal and state laws, and may never be operated on public roads/highways. Please click here for more information on legal requirements related to use of BMS parts.
Reply With Quote
(#3)
Old
Jus2sikwitit Jus2sikwitit is offline
New Member
 
Posts: 22
Join Date: Mar 2017
Car: E92 335i XDrive MSport Coupe
Default 07-16-2018, 08:49 AM

Yes everytime it goes haywire my wipers turn on signals turn on radio cuts off ac shuts off no power....then everything comes back on the dash board looks like a christmas tree....ill shut the car off turn it back and everything is back to normal and only happens under heavy acceleration with jb4 turned on map 2. I changed my alternator because of these symptoms and other codes saying "overcharge" but still happens only when jb4 is turned on. If it is on map 0 car drives perfectly fine no issues


E92 LCI, N55, JB4, MHD W/BEF, CAI
Reply With Quote
(#4)
Old
cosm1c cosm1c is offline
New Member
 
Posts: 10
Join Date: May 2018
Car: 2013 335i E92
Default 08-15-2018, 11:37 PM

I am having the same issue. This laundry list of codes popping up seemingly out of nowhere. I was on map 5. Any updates?
Reply With Quote
(#5)
Old
Alturiak's Avatar
Alturiak Alturiak is offline
Enthusiast
 
Posts: 12
Join Date: Aug 2018
Car: 2011 E92 335i
Default 11-12-2018, 11:39 AM

I get the same stuff, and I'm getting sick of it as it's happened several times now and seems to cause my hpfp to crash. So far I've not had much support from BMS other than change my ground cable, which after inspecting this weekend looks nearly new.

It's frustrating to have all these mods on the car and not be able to enjoy them for fear of the car shutting off and being stranded somewhere til you can start the car again. If this issue can't be resolved I may be switching to custom MHD map...
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright 2007 - 2019, N54tech.com