N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion
(#1)
Old
e92life e92life is offline
Junior Member
 
Posts: 58
Join Date: Dec 2016
Car: e92 335i
Default High avg IGN of 6.7 - 93 oct? - 05-25-2019, 09:05 AM

335is 6MT, FBO + Inlets, STOCK intercooler. JB4 + MHD BEF I have a avg IGN of 6.7 on Map 2 and I'm on 93 oct and sometimes when I'm giving the car full throttle past 100 or so boost will cut off and it feels like I hit a brick wall but I WONT be thrown into map 4 or get ANY codes.

Could this be heat soak?

It's pretty much like an invisible limp mode. Never changed spark plugs/coil packs or done a walnut blast. I'll also hear the fans kick in at 100%. Thoughts?
Reply With Quote
(#2)
Old
Vorsprung_CJB's Avatar
Vorsprung_CJB Vorsprung_CJB is offline
Pessimistic Poster
 
Posts: 1,233
Join Date: Jun 2011
Car: 135i N54
Default 05-25-2019, 10:16 AM

Generally you want to be at or under 5.0 on pump gas.

Could be heat soak or a combination, but given the bad avg_ign you might be totally bottoming out timing.

Without a log it is pure speculation.
Reply With Quote
(#3)
Old
blackhat75 blackhat75 is offline
Junior Member
 
Posts: 152
Join Date: Jul 2012
Car: guess...
Default 05-25-2019, 03:42 PM

It's either air, fuel or spark.
Kindof sounds like fuel cut. Isn't map2 16-18 psi? I don't have MHD. Don't you need to choose your map according to oct fuel rating Variants (US OCT ACN91, 91, 93, 95 / RON 93, 95, 98, 102)? Try getting your fuel from a different station. Some are better than others.
If you've never changed spark plugs, you could easily be blowing out your spark with the higher pressures. They're pretty cheap online and a simple fix.
If you have a boost leak(massive), your DME target psi and actual could be way off.

Not to be dicky but do you know how to record a log with your JB4?
Reply With Quote
(#4)
Old
ManiN54's Avatar
ManiN54 ManiN54 is offline
New Member
 
Posts: 29
Join Date: Aug 2018
Car: 2007 335i FBO stock turbos
Default 05-26-2019, 08:21 AM

Quote:
Originally Posted by e92life
335is 6MT, FBO + Inlets, STOCK intercooler. JB4 + MHD BEF I have a avg IGN of 6.7 on Map 2 and I'm on 93 oct and sometimes when I'm giving the car full throttle past 100 or so boost will cut off and it feels like I hit a brick wall but I WONT be thrown into map 4 or get ANY codes.

Could this be heat soak?

It's pretty much like an invisible limp mode. Never changed spark plugs/coil packs or done a walnut blast. I'll also hear the fans kick in at 100%. Thoughts?
Post logs for review, for some reason your timing flatlines. Your logs will show the reason.

Ps. That’s too much boost for pump gas.


1/4mile 11.8@117.96 19psi
07 E92 335i (the Alpträum) | Alpine wht/ Seibon carbon hood/ trunk| M parallel wheels| street tires
FBO| modified oem airbox lid w/K&N drop-in| stock turbos/ stock inlets| Walbro 465lph LPFP| Jb4/mhd backend flash| Map 6 w/E60 No Meth| Built and tuned by me.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright © 2007 - 2018, N54tech.com