N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion
(#1)
Old
COTT5Series COTT5Series is offline
New Member
 
Posts: 7
Join Date: Aug 2016
Car: 2008 BMW 535Xi
Default No boost, no smoke, no codes, collapsing CP. - 12-13-2016, 06:10 PM

I'm at my whits end with this car...

I'm stumped. Tried searching three different forums and can't find anything specific.

Procede shows -4.8psi under load. Checked ic ***** and found no leaks or cracks. Discovered that the rear DV is leaking but that shouldn't cause a zero boost situation, should it? Driving the car it has absolutely no power and the soft rubber ic hose just before the charge pipe shown in the attached picture collapses under load, even just revving the engine.

Found oil in the intercooler, thought that maybe one of the turbos was blown but there's no smoke.

Car has procede rev3 v5, running the 9-10 aggressive E85 stage 1 map and dci.

New vanos, new hpfp, new lpfs, new plugs, new coils.

Worst part is that I am getting zero codes for anything. Idles around 650rpm and has a very slight stumble.

I'm stumped.
Attached:
Attached Images
 
Reply With Quote
(#2)
Old
blaster3500 blaster3500 is offline
Junior Member
 
Posts: 124
Join Date: Jan 2013
Car: 2007 335i
Default 12-13-2016, 07:40 PM

Have you checked your vac lines?


07 E90 335i 6mt
Reply With Quote
(#3)
Old
Steve @ BMS/Fuel-It!'s Avatar
Steve @ BMS/Fuel-It! Steve @ BMS/Fuel-It! is offline
Tuner
 
Posts: 18,441
Join Date: Oct 2012
Car: 135i
Default 12-14-2016, 09:09 AM

You lost me at "Procede shows".

Lose the Procede and let's see some JB4 logs.

I'd also recommend doing a pressure test on the system.



Click on our banner to visit our website!
Video of our Stage 2 LPFP upgrade installation.

BMS products labeled for use only in competition racing vehicles may only be used on competition racing vehicles operated exclusively on a closed course in conjunction with a sanctioned racing event, in accordance with all federal and state laws, and may never be operated on public roads/highways.
Reply With Quote
(#4)
Old
Newguy123's Avatar
Newguy123 Newguy123 is offline
Demigod
 
Posts: 1,783
Join Date: May 2014
Car: 12' 135i
Default 12-14-2016, 09:16 AM

i found my intake tube coupler (the ribbed coupler on my n55) collapsing against itself under WOT runs after it got hot under the hood causing 0 boost


18 Glacier white RS3
#PURETURBOS
#FUELIT
Reply With Quote
(#5)
Old
Elerreme Elerreme is offline
New Member
 
Posts: 1
Join Date: Aug 2019
Car: 2008 535i
Default 08-23-2019, 05:00 PM

Did you ever figure out the problem? I'm having the same issue right now.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright 2007 - 2019, N54tech.com