N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion
Prev Previous Post   Next Post Next
(#1)
Old
ltbrett ltbrett is offline
New Member
 
Posts: 4
Join Date: Jul 2021
Car: BMW X5
Default Incompetent response from BMS tech support, need help - 07-18-2021, 08:35 AM

I recently installed a JB4 on my N55 powered 2013 X5. The power gain is nice and everything appears to be working, except that I am getting strange behavior on the gauges on the mobile app. If I come off throttle on map 1, AFR and ignition timing gyrate wildly. Switching to map 0, all symptoms disappear.
To a trained engineer, which I am, this looks like noise in the circuit introduced by the JB4. I am concerned that spurious signals from my JB4 could cause problems if passed to my ECU. I asked BMS tech support why this is happening and why it is not harmful. Their response was "that's how turbo cars are." I asked for my question to be referred to a higher level of tech support. Crickets.
This reflects either a lack of care about customer concerns, a lack of technical training, or both. Please help, as I would like to keep the JB4 but I'm seriously questioning trusting this product with my engine.
Reply With Quote
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright 2007 - 2020, N54tech.com