N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion
(#1)
Old
Rhydell3 Rhydell3 is offline
New Member
 
Posts: 5
Join Date: Oct 2020
Car: 2010 535i
Default Changed injectors car won't start. 30ba and bb codes - 10-30-2020, 12:46 PM

So the car ran fine other then cylinder 4. It was dead. So I went ahead and replaced all 6 injectors and coded them.they were all the same code. The car will not start at all now. Won't even act like it wants to just turns over. The 30bb and 30ba codes are what it's showing me but it does allow me to delete them. They won't show back up unless I let the car turn over for about 5-10 seconds. As far as I can tell everything is back together right and all. I'm just not sure what's going on. Any help is appreciated.
Reply With Quote
(#2)
Old
dmckmc dmckmc is offline
Junior Member
 
Posts: 197
Join Date: Oct 2017
Car: E60 535i
Default 10-30-2020, 05:23 PM

fuel flow? spark? fuses? - be sure to check the fuses in the dme box. also, your injectors are likely knock off or refurb as all code numbers should be unique


N54
FBO
E40
JB4
MHD
XHP
Reply With Quote
(#3)
Old
Rhydell3 Rhydell3 is offline
New Member
 
Posts: 5
Join Date: Oct 2020
Car: 2010 535i
Default 10-30-2020, 06:00 PM

The car ran before I swapped them. Other then cylinder 4. If I unplug 2 and 6 it will fire but won't run. And I thought it was weird they were all the same. They are refurbished though. Bought them online, like 550$ or something. They are oem index 12s though. I havnt checks the fuses or anything. Which ones should I check in particular. I'm not familiar with bmws, at least not ones this new. I don't mind replacing the mosfets if I have to but I want to make sure that's what it is before doing so. The car had a code for 4,5,6 which is a 30ba a I think or bb I cant remember, before I changed the injectors. The coils and plugs are good. I tired switching them around for number 4 trying to get diagnose the issue. The number 4 injector wasn't firing at all. It wasn't coming on.
Reply With Quote
(#4)
Old
brendan's Avatar
brendan brendan is offline
Brendan
 
Posts: 434
Join Date: Apr 2013
Car: 335i 2007 6spdman
Default 10-30-2020, 10:18 PM

Injectors will not have the same code. Cheap knock off companies are selling fake index 12 injectors with the same code printed on them.
Reply With Quote
(#5)
Old
Rhydell3 Rhydell3 is offline
New Member
 
Posts: 5
Join Date: Oct 2020
Car: 2010 535i
Default 10-31-2020, 09:43 AM

Well I'm sending them back. Could they have cause my dme to mess up?
Reply With Quote
(#6)
Old
Rhydell3 Rhydell3 is offline
New Member
 
Posts: 5
Join Date: Oct 2020
Car: 2010 535i
Default 10-31-2020, 01:24 PM

Alright I pulled out those injectors put my old back in. Car fired right now. Still running rough, real rough. The only code it's giving me now is oxygen sensor heater 2 before catalytic converter. That's the only code it's giving me. Surly that wouldn't make it run so rough would it?
Reply With Quote
(#7)
Old
Rhydell3 Rhydell3 is offline
New Member
 
Posts: 5
Join Date: Oct 2020
Car: 2010 535i
Default 10-31-2020, 03:50 PM

Alright it started giving me other codes here and there. I have pretty much everything worked out now. Car runs fine, idles a little off but just a little. It's still giving me the code for the o2 heater. And now that I'm able to drive the car its giving me a low boost pressure code 30ff. So any ideals on tracking that down?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright 2007 - 2020, N54tech.com