N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion
(#1)
Old
kipitrl's Avatar
kipitrl kipitrl is offline
New Member
 
Posts: 23
Join Date: Jan 2018
Car: BMW 335I
Default 2008 335i transmission popping out of gear - 04-27-2018, 07:27 PM

2008 335i fbo Jb4+mhd e85 bef
Went wot and The car got sluggish and then popped out a gear and I went into a coast then it slipped back in the 2nd gear and it wouldn't shift gears at all until I stopped the car turned it off turn it back on. under light acceleration it did not slip then I gave it about half throttle and that popped again had to stop the car the Yellow gear with exclamation came on saying transmission malfunction I've only put about 5000 miles on since the tune car has 88k I just switched from pump BEF to E85 BEF and I've been having issues, Anyone have this problem before before I take it to the dealer or look for a used transmission? Its an auto trans Thanks
Reply With Quote
(#2)
Old
LazYME870 LazYME870 is offline
Junior Member
 
Posts: 34
Join Date: Aug 2016
Car: 335i
Default 04-27-2018, 07:43 PM

Same thing happened to me a few weeks back, just ordered a used transmission for around 800 bucks for a 2011 with 67k on it. my car is also a 2008
Reply With Quote
(#3)
Old
kipitrl's Avatar
kipitrl kipitrl is offline
New Member
 
Posts: 23
Join Date: Jan 2018
Car: BMW 335I
Default 04-28-2018, 02:42 PM

Was the 2011 transmission a straight bolt on plug and play? Also Someone told me I should flash the transmission see if that helps?
Reply With Quote
(#4)
Old
rkreimer10 rkreimer10 is offline
Senior Member
 
Posts: 540
Join Date: Feb 2017
Car: 08 535i
Default 04-28-2018, 03:38 PM

First thing first, scan for codes. If its auto, it sounds like you need a trans service.Metatronic sleeve I think. But your shifter could have a fault too.
Reply With Quote
(#5)
Old
Fredm21 Fredm21 is offline
Junior Member
 
Posts: 80
Join Date: Apr 2019
Car: Bmw 335i 2007 N54
Default 07-01-2019, 04:12 PM

Quote:
Originally Posted by kipitrl
2008 335i fbo Jb4+mhd e85 bef
Went wot and The car got sluggish and then popped out a gear and I went into a coast then it slipped back in the 2nd gear and it wouldn't shift gears at all until I stopped the car turned it off turn it back on. under light acceleration it did not slip then I gave it about half throttle and that popped again had to stop the car the Yellow gear with exclamation came on saying transmission malfunction I've only put about 5000 miles on since the tune car has 88k I just switched from pump BEF to E85 BEF and I've been having issues, Anyone have this problem before before I take it to the dealer or look for a used transmission? Its an auto trans Thanks
I know itís old but did you ever find the solution?


-07 335i coupe
BMS charge pipe
Turbosmart BOV
VRSF down pipe
BMS WMI with single nozzle ( 10 )
JB4 map 3 w/bluetooth & antiliag
Afe intake filter
BMS intercooler
BMS tranny cooler
BMS Double baffle catch can
MHD BEF Racegas
Precision Raceworks Coil
-Running 91 octane with WMI
Reply With Quote
(#6)
Old
Ripper61 Ripper61 is offline
New Member
 
Posts: 15
Join Date: Mar 2018
Car: 2010 535i M-sport
Default 07-02-2019, 09:37 PM

+1 on scanning for codes.

I had this problem a while back after agressively cleaning the leather boot at the auto shifter. Turned out I damaged the electronic switch that sits under the boot. Replaced under warranty with no further issues.


ER CP, ER IC, VRSF ***, RB inlets, Forge DV, BMS DCI, BMS OCC, RB PCV, COBB Stg 2+ Agg, staggered 19" M6 wheels type 167
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright © 2007 - 2018, N54tech.com