N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion
(#1)
Old
obi135i's Avatar
obi135i obi135i is offline
New Member
 
Posts: 4
Join Date: Jul 2017
Car: 2008 135i
Default No Fuel Gauge Signal - 07-01-2017, 07:59 AM

Hey guys I need some advice. I recently installed a pair of VRSF ********* on my '08 135i e82. Shortly after I noticed I was low on fuel and stopped to fill up but the fuel gauge didn't change, still said I was almost empty.

Now it says I'm totally empty and I've refilled twice now. The JB4 app shows codes:

2DE5 fuel fill level sensor, right: signal
2DE4 fuel fill level sensor, left: signal

Ive checked the fuse and the level floaters and everything looked fine.

Its at 90k so I figured a LPFP assembly could be in order but that has not resolved the issue either.

I was thinking about replacing the assembly under the drivers side but since there's still no signal to the passenger side I didn't want to waist time/$ on an unnecessary repair.

I need help
Reply With Quote
(#2)
Old
Steve @ BMS/Fuel-It!'s Avatar
Steve @ BMS/Fuel-It! Steve @ BMS/Fuel-It! is offline
Tuner
 
Posts: 18,477
Join Date: Oct 2012
Car: 135i
Default 07-02-2017, 11:37 AM

Kind of strange if both aren't working.

It's easy to verify the float, they are 50(empty) to 1000 ohms (full). If those are functioning properly then there must be a wiring issue, not something we've had to deal with.



Click on our banner to visit our website!
Video of our Stage 2 LPFP upgrade installation.

BMS products labeled for use only in competition racing vehicles may only be used on competition racing vehicles operated exclusively on a closed course in conjunction with a sanctioned racing event, in accordance with all federal and state laws, and may never be operated on public roads/highways.
Reply With Quote
(#3)
Old
NorCalN55 NorCalN55 is offline
Junior Member
 
Posts: 249
Join Date: Sep 2014
Car: '11 335xi M Sport
Default 07-02-2017, 01:13 PM

In for results...
Reply With Quote
(#4)
Old
obi135i's Avatar
obi135i obi135i is offline
New Member
 
Posts: 4
Join Date: Jul 2017
Car: 2008 135i
Default Junction Box - 07-28-2017, 09:40 AM

I gave up and took it to the dealership. It turned out to be a fried junction box. Never would have guessed.
Reply With Quote
(#5)
Old
NorCalN55 NorCalN55 is offline
Junior Member
 
Posts: 249
Join Date: Sep 2014
Car: '11 335xi M Sport
Default 07-28-2017, 09:43 AM

Quote:
Originally Posted by obi135i
I gave up and took it to the dealership. It turned out to be a fried junction box. Never would have guessed.
Can you post the part number please.
Reply With Quote
(#6)
Old
obi135i's Avatar
obi135i obi135i is offline
New Member
 
Posts: 4
Join Date: Jul 2017
Car: 2008 135i
Default 07-28-2017, 09:46 AM

Quote:
Originally Posted by NorCalN55
Can you post the part number please.
I haven't gotten it back from the dealership yet. I'll post once I get the final invoice.
Reply With Quote
(#7)
Old
obi135i's Avatar
obi135i obi135i is offline
New Member
 
Posts: 4
Join Date: Jul 2017
Car: 2008 135i
Default Part no. - 08-03-2017, 05:40 PM

Quote:
Originally Posted by NorCalN55
Can you post the part number please.
61359364819
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright 2007 - 2020, N54tech.com