N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion
(#1)
Old
brittom brittom is offline
New Member
 
Posts: 4
Join Date: Oct 2014
Car: 08MY 335i
Default Wild oscillations on WGDC - Boost Leak or something else? - 07-27-2020, 08:24 AM

Hello all. I've never posted here before, as I've always been able to find the info I need for whatever I've been experiencing (Thanks! You guys are awesome!). For this latest issue, however, I've not been able to find a definitive answer. I'm experiencing "surging" under heavy acceleration, and when I log the run it seems it's due to really wild fluctuations in the waste gate duty cycle (wgdc). Some times it is worse than others. Stuff I've read seems to suggest boost leak, but I've not seen anyone post duty cycle fluctuations as large as the ones I'm seeing on my car. Thoughts?
Attached Images
 
Attached Files
File Type: csv 2020-07-11 17_38_01.csv (1.1 KB, 24 views)
Reply With Quote
(#2)
Old
BeatupVR4 BeatupVR4 is offline
Junior Member
 
Posts: 255
Join Date: Jan 2016
Car: 2003 Forester
Default 07-28-2020, 04:21 AM

I've never messed with my JB4 apart from the steering wheel controls but looking at that purely from a process control point of view it looks like a PID controller with values that are way off. Are there control values for the boost control that you set?

I am fairly well versed in ECMLink and Evoscan/flash and this happens a lot with new tuners.
Reply With Quote
(#3)
Old
brittom brittom is offline
New Member
 
Posts: 4
Join Date: Oct 2014
Car: 08MY 335i
Default 07-28-2020, 05:14 AM

I've just been running the stock maps (typically 1 or 5) with no back end flash. I've never gone into setting my own control values. I'll double check to make sure that something hasn't inadvertently made it's way in there.
Reply With Quote
(#4)
Old
BeatupVR4 BeatupVR4 is offline
Junior Member
 
Posts: 255
Join Date: Jan 2016
Car: 2003 Forester
Default 07-28-2020, 06:21 AM

I've only done the exact same thing. Was there any recent work you did to the car that could have possibly caused the issue?
Reply With Quote
(#5)
Old
brittom brittom is offline
New Member
 
Posts: 4
Join Date: Oct 2014
Car: 08MY 335i
Default 07-28-2020, 07:16 AM

I've had this issue for a while. I recently replaced the injectors with index 12, but I had the issue occurring before then.
Reply With Quote
(#6)
Old
brittom brittom is offline
New Member
 
Posts: 4
Join Date: Oct 2014
Car: 08MY 335i
Default 08-24-2020, 10:44 AM

I've now also replaced the HPFP (not for this issue, btw) and charge pipe, and still having same issue. Could a vacuum leak be causing this?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright 2007 - 2020, N54tech.com