N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion
(#4776)
Old
m3bs m3bs is offline
New Member
 
Posts: 2
Join Date: Feb 2008
Car: 135I, E36M3 Track Toy
Default 10-28-2019, 02:35 PM

Quote:
Originally Posted by LeeOrl
with IOS 13 you need to go into the app settings and turn on Bluetooth access for each app. Apple did this because some apps were tracking users without them knowing or something like that i was told
Thanks. This took care of my connection issue. No need to reinstall the app.
(#4777)
Old
maddog maddog is offline
New Member
 
Posts: 7
Join Date: Sep 2019
Car: 2014 BMW F30 N20 328i
Default 11-06-2019, 11:51 PM

Hi, can you change the Map Selection to be a button like the "Start Logging" button and place it near the start logging and connect buttons? This will free up a gauge to be used to display /monitor something else.


*******************************
** 2014 BMW F30 N20 328i EWG **
** JB4 **
*****************************
(#4778)
Old
atr1 atr1 is offline
Junior Member
 
Posts: 108
Join Date: Mar 2019
Car: Stinger GT
Default 11-08-2019, 06:18 AM

Speed is not displayed correctly on the graph.
(I use km/h as a speed unit).
It used to be correctly scaled before the graphical update on android.
(#4779)
Old
ZuMBLe ZuMBLe is offline
Junior Member
 
Posts: 40
Join Date: Nov 2018
Car: VW Alltrack
Default 11-08-2019, 10:31 AM

Will the JB4 app log speed (android) if the gps services is turned off in the app? Wondering if it will just get the speed from the JB4 OBD.
(#4780)
Old
ZuMBLe ZuMBLe is offline
Junior Member
 
Posts: 40
Join Date: Nov 2018
Car: VW Alltrack
Default 11-08-2019, 10:35 AM

Found my answer, it will disable GPS Speed, but not MPH.

Quote:
Originally Posted by ZuMBLe
Will the JB4 app log speed (android) if the gps services is turned off in the app? Wondering if it will just get the speed from the JB4 OBD.
(#4781)
Old
atr1 atr1 is offline
Junior Member
 
Posts: 108
Join Date: Mar 2019
Car: Stinger GT
Default 11-17-2019, 05:07 PM

Hi

This thread does not seem to get many answers but I'll ask anyway..

Is there a way to disable auto logging when using the prime button??

Thanks
(#4782)
Old
nextNME's Avatar
nextNME nextNME is offline
Junior Member
 
Posts: 48
Join Date: Jan 2016
Car: 2008 535xi
Default 11-17-2019, 06:52 PM

Quote:
Originally Posted by atr1
Hi

This thread does not seem to get many answers but I'll ask anyway..

Is there a way to disable auto logging when using the prime button??

Thanks
I think it was 'timeout = 0' is to disable auto-log.

I have auto-log disabled as well, but I'll have to double check tomorrow when the tablet is hooked up.


2008 535xi. BMS DCI. CP. BOV. 5" FMIC. OCC. JB4. MHD BEF. XHP. BR14's
(#4783)
Old
atr1 atr1 is offline
Junior Member
 
Posts: 108
Join Date: Mar 2019
Car: Stinger GT
Default 11-17-2019, 07:54 PM

Quote:
Originally Posted by nextNME
I think it was 'timeout = 0' is to disable auto-log.

I have auto-log disabled as well, but I'll have to double check tomorrow when the tablet is hooked up.
I want to keep using auto log, but I don't want to record when I press the prime button. (I press it often to clean the carbon sludge).
(#4784)
Old
yellowssm yellowssm is offline
Junior Member
 
Posts: 101
Join Date: Jan 2016
Car: 16 BMW M4
Default 12-02-2019, 09:51 AM

trying to update to the newest firmware on iPhone but it keeps failing. Im on iOS 13.2, deleted and reinstalled the app and still failing. Ideas?
(#4785)
Old
Savvy Savvy is offline
New Member
 
Posts: 8
Join Date: Jul 2019
Car: C300
Default IOS 10.3.3 - 12-17-2019, 12:52 PM

Is there any way to get an updated version of the app on IOS 10.3.3, reason is the older version does not work with Mercedes vehicles, at least I cant figure it out Interface Version im on is IOS 7202,

Thank you.
(#4786)
Old
skaper's Avatar
skaper skaper is offline
Junior Member
 
Posts: 31
Join Date: Sep 2019
Car: E90 N55
Default 12-22-2019, 06:56 PM

After hitting “Delete Codes” on the iOS mobile app, how can you see which codes are still active and an issue?

For example:

I have a brake light that’s been out for some time. I hit the delete codes button and now it doesn’t show up when reading codes. The reason I ask is had a few others that I believe I corrected but now am concerned they could still be there but are deleted. Any insight?

Thank you in advance for you time!

Avery


KENNETHAVERY.COM - Portland Real Estate

Wagner Evo 1 IC // Active Autowerke CP // JB4 + BEF // CAtuned Coilovers // E46 OE CSL Wheels // (AR D/P and PURE Stage 2 w/ wedge next!)
(#4787)
Old
DV135i's Avatar
DV135i DV135i is offline
Junior Member
 
Posts: 158
Join Date: Mar 2013
Car: 135i
Default 12-31-2019, 10:55 AM

Is anyone else having a problem saving their FUD settings? I'm using an iPad Pro and it says that it saves my selection under FUD, but when I go back in to make sure my selections are still turned on they aren't.


~MHD Stage 2+~3.5 Bar Tmap~PR Ignition Kit~VTT Inlets~VTT Cast Valve Cover~VTT Dual CC~XClutch Twin Disk~BMS Short Shifter~ER Competition FMIC Kit w/ HKS SSQV~3"AR DP's~3" Custom exhaust~Fuel-It Stage 2 Bucket~
(#4788)
Old
Brandontwalker Brandontwalker is offline
New Member
 
Posts: 7
Join Date: Jan 2020
Car: Maserati Ghibli
Default 01-08-2020, 08:57 PM

I am having an issue where the Bluetooth on the JB4 is interfering with the factory Bluetooth connection on my Maserati Ghibli. JB4 uninstalled, all is well. JB4 connected, and factory Bluetooth connection works less than half the time. Anyone else with this issue? It is frustrating to say the least.
(#4789)
Old
Plex_59's Avatar
Plex_59 Plex_59 is offline
New Member
 
Posts: 24
Join Date: May 2018
Car: 2007 335i
Default BT Error - 01-17-2020, 07:03 PM

EDIT: FIXED - IPHONE IOS 13 PROBLEM. DELETE APP AND RE-INSTALL, IMMEDIATELY FIXED. WE NEED TO GET THIS STATEMENT MORE VISIBLE.

Hi Donnie.

I have had a BT error on my kit recently. I just went through trouble shooting and all the wires and power source have been tested.

I clicked around in the app but still can’t make a connection.

It’s the same phone that I have been using.

Any suggestions?

Last edited by Plex_59; 01-17-2020 at 09:01 PM..
(#4790)
Old
AnilKram AnilKram is offline
Junior Member
 
Posts: 68
Join Date: Jun 2014
Car: 09 135i
Default 01-18-2020, 10:34 PM

I have the beta and i keep getting the message User Meth settings cannot be retrieved. Any idea why?


09 135I MT jb4 g5/MHD Trebila backend Frankenturbo F21 FBO, PI, stage 3 lpfp, full E85, Quaife LSD
(#4791)
Old
bucketfoot bucketfoot is offline
Junior Member
 
Posts: 50
Join Date: Apr 2018
Car: 2014 BMW X1 28i xDrive
Default 01-30-2020, 05:06 PM

Probably a dumb question, but how do I (or can I) make changes to menus 10, 11 & 12 with the JB4 Mobile app?

Last edited by bucketfoot; 01-30-2020 at 05:23 PM..
(#4792)
Old
RadarContact's Avatar
RadarContact RadarContact is online now
Junior Member
 
Posts: 410
Join Date: Sep 2016
Car: 2010 E60/535i AT — FBO+WMI
Default 01-30-2020, 05:20 PM

Is (Android version) A281 the latest non-Beta version available?

Thanks,
// Radar //


--------------------------------------------------------------
2010 535i M-Sport w/Sport AT/6-spd xHP Stage3, Alpine White w/Natural Leather, type-135 wheels w/spacers & Coilovers --- JB4 G5 ISO Trebila (Map-6/BEF) Custom Tune, Custom Meth Setup (link) 25/75%, VRSF 3" free-flow D/Ps, MMPe DCIs, Wagner 1060 Stepped FMIC, VRSF Chargepipe/Tial BOV, BMS Oil Cooler Valve
(#4793)
Old
Navha1 Navha1 is offline
New Member
 
Posts: 1
Join Date: Feb 2020
Car: BMW M140 xd
Default 02-02-2020, 04:16 PM

Hi,

I just removed the old app version and installed the new one on an IPhone 8 / IOS 13.3.1. All fine until I decided to update the firmware by downloading the latest versión.
The download stops when reading 1 till 18 and I have tried to put the iphone close to the blutooth are. Not working.

Main problem is that the engine is not running… I have tried to take out the can and / or reinstall the app but problems remains as there is no firmware installed.
I have read that it could be made with a cable from the laptop ¿? When I bough the kit there was no cable for this purpose¿?
Please help to solve the issue as I can not use my car currently!!

BMW M140 , B58
(#4794)
Old
atr1 atr1 is offline
Junior Member
 
Posts: 108
Join Date: Mar 2019
Car: Stinger GT
Default 02-10-2020, 05:25 PM

There is a problem with the scaling of MPH signal.
It only shows up to 100MPH.
This should be an easy fix.
(#4795)
Old
snowmunky's Avatar
snowmunky snowmunky is offline
Junior Member
 
Posts: 67
Join Date: Nov 2019
Car: 2018 Porsche Cayman S
Default 02-12-2020, 06:15 AM

Quote:
Originally Posted by atr1
There is a problem with the scaling of MPH signal.
It only shows up to 100MPH.
This should be an easy fix.
It doesn't stop reading MPH at 100.... "Zoom" in on your logs and find a spot where the MPH line goes off the chart and you'll see that it will still display the correct value, it just uses the Y-axis on mobile devices, hence why it "cuts off" at 100 mph.

I would highly recommend downloading the JB4 for Windows application and reviewing your logs with the full Windows app... makes it WAAAYYY easier to read the logs as you can customize the Y-axis to go all the way up to 100, and MPH is scaled properly when looking at the logs in the JB4 Windows app.
(#4796)
Old
atr1 atr1 is offline
Junior Member
 
Posts: 108
Join Date: Mar 2019
Car: Stinger GT
Default 02-12-2020, 02:25 PM

Quote:
Originally Posted by snowmunky
It doesn't stop reading MPH at 100.... "Zoom" in on your logs and find a spot where the MPH line goes off the chart and you'll see that it will still display the correct value, it just uses the Y-axis on mobile devices, hence why it "cuts off" at 100 mph.

I would highly recommend downloading the JB4 for Windows application and reviewing your logs with the full Windows app... makes it WAAAYYY easier to read the logs as you can customize the Y-axis to go all the way up to 100, and MPH is scaled properly when looking at the logs in the JB4 Windows app.
I have the window application but I mostly look at logs on my phone. It is incorrectly scaled since the interface update so it needs to be fixed. It should take less than 5 min to fix IMHO.
(#4797)
Old
Jonatino Jonatino is offline
New Member
 
Posts: 2
Join Date: Apr 2019
Car: 2017 Audi A4 Technik
Default 02-22-2020, 03:40 PM

I bought this app on Android but I have an iPhone now. Is there any way you can transfer my Android purchase to the iOS Appstore? Thanks!
(#4798)
Old
THE BEAST THE BEAST is offline
Legend
 
Posts: 1,445
Join Date: Apr 2016
Car: 2008 E93
Default 02-29-2020, 05:19 PM

Not feeling the update at all. I see now you can disable, but I had updated and rolled. Pulled 2 logs and they are merged together. I only meant to get 1 log. It logged a 2nd gear half pull as I accelerated on a yellow light. 🙄
(#4799)
Old
Sekans Sekans is offline
New Member
 
Posts: 8
Join Date: Mar 2019
Car: 2015 Jetta SE
Default 03-03-2020, 06:51 PM

Is there any way to disable starting the app upon connection of the usb cable?

I can do it from android settings but that leaves it still asking to start upon connection. I have an Android head unit that used to have a different problem and a workaround where I had to connect the usb thru a kvm switch to keep it from having an error whenever I started the car. But the recent firmware update fixed that issue and now I can leave the USB connected all the time.
Sometimes having it open when the car starts up is cool, but I know when my wife gets in the car shed rather just see it go to the home-screen.
(#4800)
Old
sirrom223 sirrom223 is offline
New Member
 
Posts: 3
Join Date: Aug 2019
Car: 2016 Audi S3
Default 03-07-2020, 03:45 PM

Quote:
Originally Posted by Navha1
Hi,

I just removed the old app version and installed the new one on an IPhone 8 / IOS 13.3.1. All fine until I decided to update the firmware by downloading the latest versión.
The download stops when reading 1 till 18 and I have tried to put the iphone close to the blutooth are. Not working.

Main problem is that the engine is not running… I have tried to take out the can and / or reinstall the app but problems remains as there is no firmware installed.
I have read that it could be made with a cable from the laptop ¿? When I bough the kit there was no cable for this purpose¿?
Please help to solve the issue as I can not use my car currently!!

BMW M140 , B58

Did you disconnect ALL other Bluetooth devices from your phone before trying to install and/or reconnect to initiate update after it failed the first time? JB4 needs to be the only device connected.

I had this issue (was convinced I had disconnected everything from my phone…Car Bluetooth, headphones, etc...) but @George nailed it by asking if I owned an Apple Watch by chance. Disconnected that Disconnected that by shutting it down (it sometimes doesn’t show up in Bluetooth connections but was present when I tried to do the firmware update… Causing a failure exactly like yours, leaving me with no engine and without ability to re-upload firmware of any version).

Scour your person and car and turn everything off that can connect to your phone via Bluetooth, even if you don’t think it is connected. Then place the phone close to the unit and give it another try. If that doesn’t work try at least two more times before going back to the drawing board…Sometimes it takes a little persistence to work.
Closed Thread


Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (1 members and 1 guests)
RichiecNY
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright © 2007 - 2020, N54tech.com