JB4tech.com - International Turbo Tuning Discussion
(#1)
Old
Zackman218 Zackman218 is offline
Junior Member
 
Posts: 56
Join Date: Oct 2018
Car: 2011 BMW 335i M-Sport
Icon1 E92 N55 Jb4 flashs hazards and cuts power but doesnt flash into map 4 - 03-30-2022, 12:16 PM

I have had a weird issue with my e92 n55 335i recently. Just for reference, the car is full bolt-ons including intercooler, charge pipes all around, walbro 450 lpfp, jb4 w/ mhd bef tune, as well as a spec stage 1 clutch and lightweight flywheel. Recently I have noticed that during a WOT pull usually in 1st or 2nd gear I notice that my hazards flash then pause then flash twice more. This usually happens when I go to shift gears and then when I get into my next gear there is a huge power cut. I immediately check to see if JB4 put me in map 4 and nothing, car is still in map 5 and after this if I do a pull in 3rd gear car acts fine. From what I can tell 3rd gear pulls from 3k to redline data logs look fine and there are no issues. It almost seems like a traction control thing that jb4 is doing even though I have my t/c and stability control turned completely off before doing any WOT pull. Just wondering if anyone has experienced this before or has any ideas on what could be causing this. Thanks!
Reply With Quote
(#2)
Old
Steve @ BMS/Fuel-It!'s Avatar
Steve @ BMS/Fuel-It! Steve @ BMS/Fuel-It! is offline
Tuner
 
Posts: 21,116
Join Date: Oct 2012
Car: 135i
Default 03-31-2022, 10:01 AM




Click on our banner to visit our website!
Video of our Stage 2 LPFP upgrade installation.

BMS products labeled for use only in competition racing vehicles may only be used on competition racing vehicles operated exclusively on a closed course in conjunction with a sanctioned racing event, in accordance with all federal and state laws, and may never be operated on public roads/highways.
Reply With Quote
(#3)
Old
blackhat75 blackhat75 is offline
Junior Member
 
Posts: 232
Join Date: Jul 2012
Car: guess...
Default 05-07-2022, 03:10 PM

Quote:
Originally Posted by Zackman218
I have had a weird issue with my e92 n55 335i recently. Just for reference, the car is full bolt-ons including intercooler, charge pipes all around, walbro 450 lpfp, jb4 w/ mhd bef tune, as well as a spec stage 1 clutch and lightweight flywheel. Recently I have noticed that during a WOT pull usually in 1st or 2nd gear I notice that my hazards flash then pause then flash twice more. This usually happens when I go to shift gears and then when I get into my next gear there is a huge power cut. I immediately check to see if JB4 put me in map 4 and nothing, car is still in map 5 and after this if I do a pull in 3rd gear car acts fine. From what I can tell 3rd gear pulls from 3k to redline data logs look fine and there are no issues. It almost seems like a traction control thing that jb4 is doing even though I have my t/c and stability control turned completely off before doing any WOT pull. Just wondering if anyone has experienced this before or has any ideas on what could be causing this. Thanks!
I too have seen random dash hazards illuminate while driving around. Not even WOT, just cruising to work or a shop. No Map#4 change, No performance change noticeable, just a momentary flash. I have my flashers set to do the double blink once the engine is up to temp(160*) through JB4. Maybe a loose temp sensor wire making the JB4 see the temp dip. But the temp is a double blink, not this single blink bug. Donno man, it's not hurting anything and so rare, I've just come to ignore it when it happens.
Reply With Quote
(#4)
Old
Corder Corder is offline
New Member
 
Posts: 4
Join Date: May 2022
Car: BMW 335i
Default 05-17-2022, 10:28 PM

I am also experiencing something similar. I have the jb4 and a vrsf dp and that's all really worth mentioning. Sometimes while under full throttle a large jerk/ lock up for a second. This is followed by the two flashing lights and my dashboard does the sweeping feature like it has restarted. This does not however push the car to map 4 like most post I have read it will allow me to recreate the same problem back to back if I wanted to. I have taken several logs but when this happens, the device freezes the app and it will no longer work. Have been dealing with this for a long time and have read multiple thread of issues but this is the first time I have found someone with something similar. The issue happens much more frequently when in the higher boost maps like 2 and 5. Also the lower I have the ff/wastegate adaptation the more prevalent the problem is. Even though it doesn't push it to map 4 I believe I has something to do with a overboosting issue because I am getting that in the system warnings. I have just been dealing with this because it is easy to avoid it happening but when it happens it seems like it could be doing some serious damage to the transmission because of how hard it will lock up while under a load. But thanks if anyone can help I have logs just don't know how to post them here. Hope this covers it what I am dealing with well enough for someone to give me a starting point. I also could just be really bad at this and made a big mistake. Thanks in advance!

Last edited by Corder; 05-17-2022 at 10:28 PM.. Reason: I guess I did a no no?
Reply With Quote
(#5)
Old
Terry @ BMS's Avatar
Terry @ BMS Terry @ BMS is online now
Tuner
 
Posts: 34,251
Join Date: Jan 2008
Default 05-21-2022, 12:38 PM

If you suspect the issue is the JB4 resetting I put an updated in the alpha channel to test for that.


Burger Motorsports
Home of the JB4 the worlds most popular turbocharged tuning system!

It is the sole responsibility of the purchaser and installer of any BMS part to employ the correct installation techniques required to ensure the proper operation of BMS parts, and BMS disclaims any and all liability for any part failure due to improper installation or use. It is the sole responsibility of the customer to verify that the use of their vehicle and items purchased comply with federal, state and local regulations. BMS claims no legal federal, state or local certification concerning pollution controlled motor vehicles or mandated emissions requirements. BMS products labeled for use only in competition racing vehicles may only be used on competition racing vehicles operated exclusively on a closed course in conjunction with a sanctioned racing event, in accordance with all federal and state laws, and may never be operated on public roads/highways. Please click here for more information on legal requirements related to use of BMS parts.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright 2007 - 2022, JB4tech.com