N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion
(#1)
Old
yavuzalp yavuzalp is offline
New Member
 
Posts: 7
Join Date: Nov 2015
Car: n55 f10 5.35i
Default After the install custom Map 2abc Tmap error - 09-19-2021, 06:56 AM

Hi Everyone

Yesterday I loaded a custom map with mhd on my vehicle. Now I'm getting 2ABC - DME: Boost-Pressure sensor error in my car. also ı've jb4 kit and 3.5 Tmap sensor , high flow pure stage 2 hybrid turbo and etc .
I'd be very grateful if you could help me on how to fix the problem.
3.5 bar tmap sensor mhd and jb4 setting up to activated before the tuned.
Thank you from now
Reply With Quote
(#2)
Old
maddog_n54 maddog_n54 is offline
New Member
 
Posts: 14
Join Date: Sep 2021
Car: 335i e92
Default 09-19-2021, 09:55 PM

2ABC is TMAP Sensor electrical issue, did you rewire the male plug pins or get an adapter?

The 3.5 Tmap is not plug and play on the N54 and requires either an adapter or rewiring the male plug pins. Here's some videos that might help if you haven't seen them yet.

BMW N54 335i 3.5 Bar N20 Map Sensor JB4 Setup - YouTube

Do you need an N20 map sensor on your N54 or N55 BMW? - YouTube

Last edited by maddog_n54; 09-19-2021 at 10:02 PM..
Reply With Quote
(#3)
Old
yavuzalp yavuzalp is offline
New Member
 
Posts: 7
Join Date: Nov 2015
Car: n55 f10 5.35i
Default 09-19-2021, 10:58 PM

Thank you very much your quick support but Its very amazing to me because did not exist before tuned map , isn't it interesting that it happened after tuned? could it be related to jb4 mhd settings?
Reply With Quote
(#4)
Old
maddog_n54 maddog_n54 is offline
New Member
 
Posts: 14
Join Date: Sep 2021
Car: 335i e92
Default 09-20-2021, 05:20 PM

From what I've gathered since I had similar issue is that it could be due to a few different things, and none of them are tune related.

BEF 3.5TMAP setting should be disabled and enabled in JB4, it should not be enabled in both otherwise you'll get a code. From what I've read 2ABC seems to be more wiring related. If your 3.5 TMAP worked before the tune then I would check the settings first.

In my case it was a faulty 3.5Tmap sensor I got off Amazon. Ones I ordered a good one problem was gone.
Reply With Quote
(#5)
Old
Steve @ BMS/Fuel-It!'s Avatar
Steve @ BMS/Fuel-It! Steve @ BMS/Fuel-It! is offline
Tuner
 
Posts: 20,513
Join Date: Oct 2012
Car: 135i
Default 09-20-2021, 06:44 PM

Why do we have two threads for the same question?



Click on our banner to visit our website!
Video of our Stage 2 LPFP upgrade installation.

BMS products labeled for use only in competition racing vehicles may only be used on competition racing vehicles operated exclusively on a closed course in conjunction with a sanctioned racing event, in accordance with all federal and state laws, and may never be operated on public roads/highways.
Reply With Quote
(#6)
Old
yavuzalp yavuzalp is offline
New Member
 
Posts: 7
Join Date: Nov 2015
Car: n55 f10 5.35i
Default 09-20-2021, 11:15 PM

Quote:
Originally Posted by Steve @ BMS/Fuel-It!
Why do we have two threads for the same question?
Sorry for this , ıts opened by mistake
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright 2007 - 2020, N54tech.com