N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion
(#4701)
Old
ImStung2 ImStung2 is offline
New Member
 
Posts: 3
Join Date: Dec 2018
Car: Kia Stinger GT
Default 12-24-2018, 12:34 AM

Quote:
Originally Posted by Dmac @ BMS/DMD
iOS has a few extra themes over the Android version.



Yea, I'm a bit buried in projects so I don't frequent here as much. We're adding in a new member to help manage the social/community side of things so expect some info on that after the start of the year.

My direct email address is: support3@jb4connectkit.com




Believe we've resolved this via email, but for forum reference this was a bug with one of the last Android update for some devices when trying to update the PIN field. This is now resolved in the current public release (Build A259 or newer).




Email into support (if you haven't already) and we'll help you resolve it.



That indicates an issue with your email setup with the default Mail.app. Double check that you're able to send and receive emails using the default Mail.app. Email into support3@jb4connectkit.com if that doesn't resolve it.




We're always releasing updates to JB4 Mobile via Apple's App Store and Google Play so be sure to check the update page to keep up with what's new.
I emailed you to please help me, thanks.
Reply With Quote
(#4702)
Old
Ksting247 Ksting247 is offline
New Member
 
Posts: 3
Join Date: Jan 2019
Car: Stinger GT AWD
Default 01-09-2019, 12:55 PM

My JB4 mobile smartphone app does not appear to be functioning right, non of the dials seem to be monitoring my vehicle once the app is connected to the vehicle.

The car is connected to Map 1, however nothing else seem to indicate that the vehicle is aligned (rpm dial, etc).

Can someone help me please???
Reply With Quote
(#4703)
Old
Ksting247 Ksting247 is offline
New Member
 
Posts: 3
Join Date: Jan 2019
Car: Stinger GT AWD
Default 01-09-2019, 01:02 PM

My JB4 mobile smartphone app does not appear to be functioning right, non of the dials seem to be monitoring my vehicle once the app is connected to the vehicle.

The car is connected to Map 1, however nothing else seem to indicate that the vehicle is aligned (rpm dial, etc).

Can someone help me please???
Reply With Quote
(#4704)
Old
Davis.Kuo Davis.Kuo is offline
New Member
 
Posts: 1
Join Date: Jan 2019
Car: F31 320i
Default 01-11-2019, 02:22 AM

Hi,

A question is that I can't find which gauge is for exhaust temp on JB4 App? or is there exhaust temp gauge can be display by app?

Thanks,
Davis
Reply With Quote
(#4705)
Old
MDM MDM is offline
New Member
 
Posts: 11
Join Date: Apr 2014
Car: M5
Default No Bluetooth Connectivity to Server - 01-21-2019, 04:13 PM

Anyone else experiencing this?
I get the following message:

ERROR
Network/Server error.
Reply With Quote
(#4706)
Old
T2SYY T2SYY is offline
New Member
 
Posts: 1
Join Date: Jan 2019
Car: N54 335i
Default 01-28-2019, 02:07 AM

Trying to send a csv file but says “no mail accounts” I’ve logged in and out my email address there. What else do I need to do?
Reply With Quote
(#4707)
Old
AnilKram AnilKram is offline
Junior Member
 
Posts: 54
Join Date: Jun 2014
Car: 09 135i
Default 02-13-2019, 09:00 PM

Any chance for more gauge themes on the app?


09 135I MT jb4 g5/MHD Trebila backend Frankenturbo F21 FBO, full E85, Quaife LSD
Reply With Quote
(#4708)
Old
julienjj julienjj is offline
New Member
 
Posts: 12
Join Date: Jun 2015
Car: 135i
Default 02-13-2019, 09:43 PM

Gotta vent here, but I think the newer-ish version of the app brink an incredibly high level of BS.

I use the JB4 app often to troubleshoot my customer's car when they have issues with their JB4. Now with new version in the last few months, came that bull**** account thing. I was like, seriously ? another account with an associated email somewhere in the clouds that gonna get hacked and leaked... plus the app is already linked thru google to my gmail account so anyway...

So I get a customer with an iphone with a cracked up screen that work like crap and the bluetooth adapter... no problem I thought, let me pick up my android tablet...

Try to connect to his car and I get an error... find out you have to link the bluetooth adapter to the account. It cannot work with more than 1 at the time

Like, seriously how uninportant is that ?


2008 135i 6MT | JB4 G5 | Back end flash | 30% E85 | Afe S2 DCI | VRSF ********* ** | N55 Mids | BMW PE | 335is clutch | 255 RE-71R | Forge DV | 2STEP relay |
Reply With Quote
(#4709)
Old
Dmac @ BMS/DMD's Avatar
Dmac @ BMS/DMD Dmac @ BMS/DMD is offline
Legend
 
Posts: 1,253
Join Date: Aug 2013
Car: 2008 135i
Default 02-17-2019, 01:58 PM

Quote:
Originally Posted by Ksting247
My JB4 mobile smartphone app does not appear to be functioning right, non of the dials seem to be monitoring my vehicle once the app is connected to the vehicle.

The car is connected to Map 1, however nothing else seem to indicate that the vehicle is aligned (rpm dial, etc).

Can someone help me please???
Pretty sure we resolved this via email already, but just in case, email into support@jb4connectkit.com.

This was likely an issue with your OBDII/CANbus wire installation though.

Quote:
Originally Posted by Davis.Kuo
Hi,

A question is that I can't find which gauge is for exhaust temp on JB4 App? or is there exhaust temp gauge can be display by app?

Thanks,
Davis
No exhaust temp gauge to my knowledge. IAT, Oil, Water, and Trans temp are the ones supported at this time.

Quote:
Originally Posted by MDM
Anyone else experiencing this?
I get the following message:

ERROR
Network/Server error.
Means there is an issue with your current network connecting to my server. Simply try another network (wifi hotspot, etc.).

Quote:
Originally Posted by T2SYY
Trying to send a csv file but says “no mail accounts” I’ve logged in and out my email address there. What else do I need to do?
Sign into an email account using the default Mail.app on your device.

Quote:
Originally Posted by AnilKram
Any chance for more gauge themes on the app?
Yep! We can start a thread to get opinions on what kind of theme you all would like next.

Quote:
Originally Posted by julienjj
Gotta vent here, but I think the newer-ish version of the app brink an incredibly high level of BS.

I use the JB4 app often to troubleshoot my customer's car when they have issues with their JB4. Now with new version in the last few months, came that bull**** account thing. I was like, seriously ? another account with an associated email somewhere in the clouds that gonna get hacked and leaked... plus the app is already linked thru google to my gmail account so anyway...

So I get a customer with an iphone with a cracked up screen that work like crap and the bluetooth adapter... no problem I thought, let me pick up my android tablet...

Try to connect to his car and I get an error... find out you have to link the bluetooth adapter to the account. It cannot work with more than 1 at the time

Like, seriously how uninportant is that ?
Seeing as nearly every single online service requires an account, I don't understand the hostility towards this one.

Yes, each kit is linked to a specific account. That's a security measure to keep customers safe.

If you are a shop owner, you can email me to hear about shop-specific options regarding this.


2008 135i 4L80E Swap - 807 WHP
VM 6466 Single Turbo Kit | JB4 | BMS Flash via MHD | Fuel-It Stage 3 | BMS Port Injection | E85


For all JB4 Mobile/Connect Kit requests, email me at: support@jb4connectkit.com

For JB4 Mobile feedback (bug reports, minor annoyances, etc.), email me at: feedback@jb4connectkit.com
Reply With Quote
(#4710)
Old
neejay's Avatar
neejay neejay is offline
Junior Member
 
Posts: 78
Join Date: Feb 2015
Car: 2011 535i M-Sport
Default 02-18-2019, 07:18 PM

Anyone on Android 9 (pie) have issues connecting to the adapter? I've tried wiping all traces of the mobile app, including deleting app data and cache and traces on the sdcard/internal storage.

I'm on the lastest beta, and it just attempts 5 handshakes and fails. Trying to connect directly through settings and Bluetooth, once I enter the default 1234, it doesn't do anything... Just goes back to the Bluetooth connect list.

Edit: I've already emailed official support.


2011 535i M-Sport - JB4/MHD BEF, FMIC, Chargepipe, BMS Intake, Megan Supremo Exhaust
Reply With Quote
(#4711)
Old
gokumaryu76 gokumaryu76 is offline
New Member
 
Posts: 2
Join Date: Mar 2019
Car: 2017 Golf R
Default 03-10-2019, 09:57 AM

Quote:
Originally Posted by julienjj
Gotta vent here, but I think the newer-ish version of the app brink an incredibly high level of BS.

I use the JB4 app often to troubleshoot my customer's car when they have issues with their JB4. Now with new version in the last few months, came that bull**** account thing. I was like, seriously ? another account with an associated email somewhere in the clouds that gonna get hacked and leaked... plus the app is already linked thru google to my gmail account so anyway...

So I get a customer with an iphone with a cracked up screen that work like crap and the bluetooth adapter... no problem I thought, let me pick up my android tablet...

Try to connect to his car and I get an error... find out you have to link the bluetooth adapter to the account. It cannot work with more than 1 at the time

Like, seriously how uninportant is that ?
I, too, am receiving as issue when trying to connect to the JB4 unit I purchased (used) from another member. I sent an email to support (as the error states). I am new member to the forum and the JB4 (Golf R).

Perhaps there should be note in the instructions to for user to de-register their BT from the JB4 unit if no longer in use. I think the frustrating part is paying an extra $27.00 for the app and finding out you cannot use it. However, I am confident my issue will be rectified soon.
Reply With Quote
(#4712)
Old
Dmac @ BMS/DMD's Avatar
Dmac @ BMS/DMD Dmac @ BMS/DMD is offline
Legend
 
Posts: 1,253
Join Date: Aug 2013
Car: 2008 135i
Default 03-10-2019, 10:22 AM

Quote:
Originally Posted by gokumaryu76
I, too, am receiving as issue when trying to connect to the JB4 unit I purchased (used) from another member. I sent an email to support (as the error states). I am new member to the forum and the JB4 (Golf R).

Perhaps there should be note in the instructions to for user to de-register their BT from the JB4 unit if no longer in use. I think the frustrating part is paying an extra $27.00 for the app and finding out you cannot use it. However, I am confident my issue will be rectified soon.
This is part of the process when buying a used unit vs a new one. Just follow the on-screen instructions and all will be taken care of.


2008 135i 4L80E Swap - 807 WHP
VM 6466 Single Turbo Kit | JB4 | BMS Flash via MHD | Fuel-It Stage 3 | BMS Port Injection | E85


For all JB4 Mobile/Connect Kit requests, email me at: support@jb4connectkit.com

For JB4 Mobile feedback (bug reports, minor annoyances, etc.), email me at: feedback@jb4connectkit.com
Reply With Quote
(#4713)
Old
gokumaryu76 gokumaryu76 is offline
New Member
 
Posts: 2
Join Date: Mar 2019
Car: 2017 Golf R
Default 03-10-2019, 10:31 AM

Quote:
Originally Posted by Dmac @ BMS/DMD
This is part of the process when buying a used unit vs a new one. Just follow the on-screen instructions and all will be taken care of.

I am patient. Besides I am enjoying the Map1 on the Golf R. It is dramatically faster in pick up.

Reply With Quote
(#4714)
Old
tumminellon tumminellon is offline
New Member
 
Posts: 14
Join Date: Feb 2019
Car: 335i e90
Default No connect - 03-10-2019, 08:09 PM

Trying to figure out why I can not connect my iPhone 8 to my OLDER jb4 connect kit when I click connect it just says no devices found the data cable going from the jb4 to globe box is good as I use my laptop but when I plug that into the connect kit nothing... 09 e90 bmw
Reply With Quote
(#4715)
Old
Amairs2202 Amairs2202 is offline
New Member
 
Posts: 1
Join Date: Mar 2019
Car: 2009 335i
Default 03-21-2019, 03:37 PM

I was wondering if there was a certain procedure you have to follow when unlinking a phone from the JB4 system?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 4 (0 members and 4 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright © 2007 - 2018, N54tech.com