N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion
(#1)
Old
drifter's Avatar
drifter drifter is offline
Junior Member
 
Posts: 45
Join Date: Jul 2015
Car: N54 135i
Default Engine starts and then dies - 08-12-2019, 12:33 PM

Hello,

So I had a piston failure. Removed my engine and stripped it down.
Had to wait 4-5 weeks for all the new parts to arrive.
Built the motor and reinstalled, completing the install Friday.
Between starting and completing the install it was 6 weeks.
Connected the battery back up, locked the car and opened it and the HPFP made the buzzing/whining sound.
Car wouldn't start as battery was very low. Got a jump pack on and it start, sounded good and then just died.
Tried a few times since and it's just the same thing.
Charged my battery for 24 hours and same thing. Went to a battery shop and the guy said the battery was fine and that he doubted it was the issue.
Scanned car with Snap On Solus Ultra and only related codes were
A0B4 & A0B5
I'm going to scan with INPA in a couple days (busy with work).
Can anyone give me advice?
TIA


N54 135i - GTX3582R - 7" VRSF IC - BMS Meth Kit - XtremeClutch ceramic twin disk - RTD shifter & a load of other bits
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright 2007 - 2018, N54tech.com