N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion
(#1)
Old
BuddyL33 BuddyL33 is offline
New Member
 
Posts: 6
Join Date: Mar 2019
Car: 2009 335i
Default New Owner: *** delete setup throwing P0430 & P0420 CEL Illuminated - 03-13-2019, 01:40 PM

I purchased an '09 335i last fall from a friend. He was the sole owner. Car was impeccably maintained, 45k on the odo, etc.

Car has the following engine mods:

JB4
*** deleted ********/exhaust
Dual Cone Filters on the turbo setup
Aluminum Charge Pipe

When I first got the car last fall I would occasionally get an engine malfunction warning on the MFD/Infotainment screen. It would promptly clear itself and only happened maybe 3 or 4 times. I have a BT ODBII reader attached and Torque on my Android phone and no codes were ever thrown.

Two days ago I was driving and this time the CEL illuminated but the MFD/Infotainment never alerted. Torque pulled P04030 (current fault)and P0420 (pending fault) codes this time. Not sure if this is indicating the same thing or something different. Maybe bad 02 sensor? Trying to figure out where to go from here. I'm a bit of a newb to all of this.
Reply With Quote
(#2)
Old
BuddyL33 BuddyL33 is offline
New Member
 
Posts: 6
Join Date: Mar 2019
Car: 2009 335i
Default 03-13-2019, 01:44 PM

not sure why it won't let me type *** or ********
Reply With Quote
(#3)
Old
Dave @ BMS/Fuel-It!'s Avatar
Dave @ BMS/Fuel-It! Dave @ BMS/Fuel-It! is offline
Super Moderator
 
Posts: 4,780
Join Date: Apr 2014
Car: E92 335XI
Default 03-13-2019, 10:03 PM

Quote:
Originally Posted by BuddyL33
I purchased an '09 335i last fall from a friend. He was the sole owner. Car was impeccably maintained, 45k on the odo, etc.

Car has the following engine mods:

JB4
*** deleted ********/exhaust
Dual Cone Filters on the turbo setup
Aluminum Charge Pipe

When I first got the car last fall I would occasionally get an engine malfunction warning on the MFD/Infotainment screen. It would promptly clear itself and only happened maybe 3 or 4 times. I have a BT ODBII reader attached and Torque on my Android phone and no codes were ever thrown.

Two days ago I was driving and this time the CEL illuminated but the MFD/Infotainment never alerted. Torque pulled P04030 (current fault)and P0420 (pending fault) codes this time. Not sure if this is indicating the same thing or something different. Maybe bad 02 sensor? Trying to figure out where to go from here. I'm a bit of a newb to all of this.
What codes does the JB4 pull?



http://www.fuel-it.biz/

e92 AT 335xi 2.0
Doc Race Kit 6062
Fuel-It!Platinum DIY PI Kit + Stage 2BL
Reply With Quote
(#4)
Old
BuddyL33 BuddyL33 is offline
New Member
 
Posts: 6
Join Date: Mar 2019
Car: 2009 335i
Default 03-14-2019, 06:52 AM

Quote:
Originally Posted by Dave @ BMS/Fuel-It!
What codes does the JB4 pull?
I have yet to hook my laptop up to it to see if there are any.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright 2007 - 2018, N54tech.com