N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion
(#2076)
Old
Terry @ BMS's Avatar
Terry @ BMS Terry @ BMS is offline
Tuner
 
Posts: 29,047
Join Date: Jan 2008
Default 01-19-2018, 09:57 AM

Quote:
Originally Posted by dprada01
So in 1st and 2nd gear I have really inconsistent boost levels. From 10-15 psi sometimes. I figure itís probably the traction control cause you canít fully turn it off. Also maybe itís in my head but I noticed if you turn OFF that stupid brake assist function in the personal settings (where you pick sport steering, sport suspension etc) it doesnít interfere as much when you lose traction.

But 3rd up I usually get consistent boost levels.

Hereís a pull I did a little earlier in 5th gear. I didnít take it to redline cause I was running out of road. Mph creeps up fast on me now haha
In lower gears you also have a shorter time for boost to build up. So sometimes you just won't get up to target. Other times the DME limits boost for traction or other purposes.


Burger Motorsports
Home of the Worlds fastest N20s, N54s, N55s, S55s, N63s, and S63s!

It is the sole responsibility of the purchaser and installer of any BMS part to employ the correct installation techniques required to ensure the proper operation of BMS parts, and BMS disclaims any and all liability for any part failure due to improper installation or use. It is the sole responsibility of the customer to verify that the use of their vehicle and items purchased comply with federal, state and local regulations. BMS claims no legal federal, state or local certification concerning pollution controlled motor vehicles or mandated emissions requirements. BMS products labeled for use only in competition racing vehicles may only be used on competition racing vehicles operated exclusively on a closed course in conjunction with a sanctioned racing event, in accordance with all federal and state laws, and may never be operated on public roads/highways. Please click here for more information on legal requirements related to use of BMS parts.
Reply With Quote
(#2077)
Old
Ralph091014_R400 Ralph091014_R400 is offline
New Member
 
Posts: 6
Join Date: Dec 2017
Car: Infiniti Q50S Red Sport
Default 01-19-2018, 02:26 PM

Hey guys, planning on installing full cbe and full ********* no cats in my redsport, will there be any problem running jb4 with those upgrades.
Reply With Quote
(#2078)
Old
Awgd8 Awgd8 is offline
Junior Member
 
Posts: 129
Join Date: Dec 2017
Car: 2018 Q50 3.0t Luxe AWD
Talking 01-19-2018, 03:05 PM

Quote:
Originally Posted by Ralph091014_R400
Hey guys, planning on installing full cbe and full ********* no cats in my redsport, will there be any problem running jb4 with those upgrades.
Weíll if you know a good plastic surgeon, I donít think it will be a problem.
(That grin in your face will not become permanent.....)
Reply With Quote
(#2079)
Old
Cdubber9 Cdubber9 is offline
New Member
 
Posts: 20
Join Date: Dec 2017
Car: 2017 Q50 3.0T AWD
Default 01-19-2018, 05:25 PM

Is anyone with a Premium/Luxe pushing anything over +7? My Logs look pretty good on 93. I'm thinking about throwing in some E and going for +8-8.5. Figure if stock RS are pushing +6 its worth a try.

Any concerns?

Last edited by Cdubber9; 11-15-2018 at 06:59 PM..
Reply With Quote
(#2080)
Old
Awgd8 Awgd8 is offline
Junior Member
 
Posts: 129
Join Date: Dec 2017
Car: 2018 Q50 3.0t Luxe AWD
Default 01-19-2018, 05:57 PM

Quote:
Originally Posted by Cdubber9
Is anyone with a Premium/Luxe pushing anything over +7? My Logs look pretty good on 93. I'm thinking about throwing in some E and going for +8-8.5. Figure if stock RS are pushing +6 its worth a try.

Any concerns?
Is that data log attached on Map 6 ? (+7 psi max)

This looks like a 3rd gear pull since the boost 14+ is pretty consistent. ???

Seems like you were hitting some 18-19 psi already (AFR low 13’s) . I’ll be happy with this setup. Not sure if the E85 will lean out a bit.

How do you setup your Map 6?

Here is my current Map 6. I haven't done any data log yet.




BTW, I believe you can only go up to +8 psi on JB4.

Last edited by Awgd8; 01-19-2018 at 06:04 PM..
Reply With Quote
(#2081)
Old
TorchikRS TorchikRS is offline
New Member
 
Posts: 25
Join Date: Oct 2017
Car: 2016 Infiniti Q50 RS400
Default 01-19-2018, 05:59 PM

Quote:
Originally Posted by Cdubber9
Is anyone with a Premium/Luxe pushing anything over +7? My Logs look pretty good on 93. I'm thinking about throwing in some E and going for +8-8.5. Figure if stock RS are pushing +6 its worth a try.

Any concerns?
I wanna know how happy +6 RSs are
Reply With Quote
(#2082)
Old
Awgd8 Awgd8 is offline
Junior Member
 
Posts: 129
Join Date: Dec 2017
Car: 2018 Q50 3.0t Luxe AWD
Default 01-19-2018, 06:07 PM

Quote:
Originally Posted by TorchikRS
I wanna know how happy +6 RSs are
Most of them will soon need a plastic surgeon...
Reply With Quote
(#2083)
Old
Cdubber9 Cdubber9 is offline
New Member
 
Posts: 20
Join Date: Dec 2017
Car: 2017 Q50 3.0T AWD
Default 01-19-2018, 06:11 PM

Quote:
Originally Posted by Awgd8
Is that data log attached on Map 6 ? (+7 psi max)

This looks like a 3rd gear pull since the boost 14+ is pretty consistent. ???

Seems like you were hitting some 18 psi already. I’ll be happy with this setup.

How do you setup your Map 6?

Here is my current Map 6. I haven't done and data log yet.



BTW, I believe you can only go up to +8 psi on JB4.
It was a 3rd to 4th gear pull. I don't count the 18's since they are only during upshifts. I'd say it peaks around 17, but the RS are peaking around 19.

I wouldn't say that I'm not happy, but there's always the want for more

Here's my current map 6 setting.

Last edited by Cdubber9; 11-15-2018 at 06:59 PM..
Reply With Quote
(#2084)
Old
Awgd8 Awgd8 is offline
Junior Member
 
Posts: 129
Join Date: Dec 2017
Car: 2018 Q50 3.0t Luxe AWD
Default 01-19-2018, 06:18 PM

Quote:
Originally Posted by Cdubber9
It was a 3rd to 4th gear pull. I don't count the 18's since they are only during upshifts. I'd say it peaks around 17, but the RS are peaking around 19.

I wouldn't say that I'm not happy, but there's always the want for more

Here's my current map 6 setting.
Thanks! I never had any chance of doing 3rd gear pull on my +7 (Map 6) setup yet. Iíll report back soon.

Iíll be happy to get a consistent 15-17 PSI on lower gear beside 3rd. I think the ECU really limits higher boost on lower gear..
Reply With Quote
(#2085)
Old
Infiniti Addict Infiniti Addict is offline
New Member
 
Posts: 23
Join Date: Jul 2017
Car: 2016 RS400 AWD
Default 01-19-2018, 06:32 PM

Quote:
Originally Posted by RedSport88
I am on 93 as well at +4.5PSI with q60 red sport. Never had any issues with it and the car pulls like a beast. I did a run 2 nights ago with the temp in the high 20s. I took her all the way up to 155 then hit the gov limiter and car lost power due to computer cutting off the gas (It was a curvy road in a school zone) The first time it pulled great and smooth all the way through. The car deff had alot more juice and my guess with jb1 +4 PSI hitting 175mph would be no problem(without limiter). On the second run Some knocking came in at around 115-120 mph (like a hesitation). I feel like the +4.5 is pushing it on just 93. I logged it but my jb4 software crashed when I went to hit stop logging so have no data. How long have you been running with +4.7? and have you taken past 100MPH?
I have put a couple thousand miles on at +4.7 with no issues. I have taken it up to 120mph a few times and it is smooth all the way up.
Reply With Quote
(#2086)
Old
Infiniti Addict Infiniti Addict is offline
New Member
 
Posts: 23
Join Date: Jul 2017
Car: 2016 RS400 AWD
Default 01-19-2018, 06:36 PM

[QUOTE=pdqgp;575412]Has anyone here been to the track with their jb1? Curious as to how much it's helped.[/QUOTE

My Q50RS400 AWD with JB1 runs 12.2@115
Reply With Quote
(#2087)
Old
Awgd8 Awgd8 is offline
Junior Member
 
Posts: 129
Join Date: Dec 2017
Car: 2018 Q50 3.0t Luxe AWD
Default 01-19-2018, 08:04 PM

[QUOTE=Infiniti Addict;575513]
Quote:
Originally Posted by pdqgp
Has anyone here been to the track with their jb1? Curious as to how much it's helped.[/QUOTE

My Q50RS400 AWD with JB1 runs 12.2@115
Stock?
Reply With Quote
(#2088)
Old
TorchikRS TorchikRS is offline
New Member
 
Posts: 25
Join Date: Oct 2017
Car: 2016 Infiniti Q50 RS400
Default 01-20-2018, 02:47 AM

Quote:
Originally Posted by Infiniti Addict
I have put a couple thousand miles on at +4.7 with no issues. I have taken it up to 120mph a few times and it is smooth all the way up.
Would you guys mind posting your map6 setup on +4.7?
Reply With Quote
(#2089)
Old
pdqgp pdqgp is offline
New Member
 
Posts: 13
Join Date: Jan 2018
Car: 2018 Q50 Redsport AWD Sedan
Default 01-20-2018, 05:23 AM

[QUOTE=Awgd8;575523]
Quote:
Originally Posted by Infiniti Addict
Stock?
I think he's saying he ran a 12.2 WITH the JB1.
Reply With Quote
(#2090)
Old
Awgd8 Awgd8 is offline
Junior Member
 
Posts: 129
Join Date: Dec 2017
Car: 2018 Q50 3.0t Luxe AWD
Default 01-20-2018, 06:46 AM

[QUOTE=pdqgp;575546]
Quote:
Originally Posted by Awgd8

I think he's saying he ran a 12.2 WITH the JB1.
Just curious if stock exhaust etc..
Reply With Quote
(#2091)
Old
Cdubber9 Cdubber9 is offline
New Member
 
Posts: 20
Join Date: Dec 2017
Car: 2017 Q50 3.0T AWD
Default 01-20-2018, 08:11 AM

There is some shade being thrown at the JB on the Facebook group hosted by John Visconti (Ecutek tunner). Apparently some guy with a JB1 had a cracked block at 2100 miles. The reassuring thing is there are a couple Infiniti techs on the group who have confirmed the issue to be with manufacturing and not tunning.
Reply With Quote
(#2092)
Old
QFitty's Avatar
QFitty QFitty is offline
Junior Member
 
Posts: 101
Join Date: Dec 2017
Car: 2016 Q50 Red Sport
Default 01-20-2018, 09:13 AM

Can you post a link to the issues with the cracked blocks?


2016 Q50 Red Sport
BMS JB4 Map 1
Infiniti Sport Mufflers
Reply With Quote
(#2093)
Old
Cdubber9 Cdubber9 is offline
New Member
 
Posts: 20
Join Date: Dec 2017
Car: 2017 Q50 3.0T AWD
Default 01-20-2018, 09:29 AM

Quote:
Originally Posted by QFitty
Can you post a link to the issues with the cracked blocks?
It's a closed group on FB. You would need to request to join to gain access.

Last edited by Cdubber9; 01-20-2018 at 09:40 AM..
Reply With Quote
(#2094)
Old
ekpogi ekpogi is offline
Junior Member
 
Posts: 66
Join Date: Jul 2017
Car: Infiniti Q50
Default 01-20-2018, 10:11 AM

Quote:
Originally Posted by Cdubber9
There is some shade being thrown at the JB on the Facebook group hosted by John Visconti (Ecutek tunner). Apparently some guy with a JB1 had a cracked block at 2100 miles. The reassuring thing is there are a couple Infiniti techs on the group who have confirmed the issue to be with manufacturing and not tunning.
Of course he's capitalizing on any potential mishap from a competitor, maybe serious or just poking fun or somewhere in between. I'm not saying he's wrong but i just don't like his style. If i were to go with flash tune, i'll rather spend a little more and go with AMS.
Reply With Quote
(#2095)
Old
2018_q50_3.0tlux 2018_q50_3.0tlux is offline
New Member
 
Posts: 2
Join Date: Jan 2018
Car: 2018 q50 3.0t luxe
Default California - 01-20-2018, 10:31 AM

So I have the jb4 tuning for my q50 and I do not know what to do, before I take it to the track. I need help! I donít have 93 gas in California Los Angeles area and with regular 91 and 30% e85 how do I set up the psi to 7? If I just plug it in do I get anything or what? Because idk how to control the tune nor do I know what it does. I need the power in my car and I got jb4 offered to me when I asked others how to make my vehicle faster for the track! Someone please help me!
Reply With Quote
(#2096)
Old
Cdubber9 Cdubber9 is offline
New Member
 
Posts: 20
Join Date: Dec 2017
Car: 2017 Q50 3.0T AWD
Default 01-20-2018, 10:32 AM

Quote:
Originally Posted by ekpogi
Of course he's capitalizing on any potential mishap from a competitor, maybe serious or just poking fun or somewhere in between. I'm not saying he's wrong but i just don't like his style. If i were to go with flash tune, i'll rather spend a little more and go with AMS.
I agree 100%. I've seen the way he banters with his "customers" and competitors online. Not very professional IMO.
Reply With Quote
(#2097)
Old
JCPG JCPG is offline
New Member
 
Posts: 13
Join Date: Jan 2018
Car: INFINITI Q60 RED SPORT
Default 01-20-2018, 11:16 AM

Hi all. First post and unfortunately it's not a good one. I have a 2017 Q60 redstport for 4 months and had the dragy GPS for 1 month now. I got JB1 yesterday and did feel the torque improvement. Of course i did a few runs and never went as fast as stock 0-60. My avg 0-60 on stock was 4.3 consistently. My fastest stock was 4.29. Now I'm consistently 4.43-4.49 consistently never even getting a single 4.3 all same slope and track. All of my 14 runs 0-60 had a tenth second slower than stock.

All things considered i'm running identical fuel w/ quarter tank BP 93 octane. Launches were done in sport mode w/ VDC brake torque till about 2k from the dig. I thought i had some heat soak as a result of all my runs last night, but sure enough same times today after letting the car rest in 34 degree weather for over 9 hours. Can someone please let me know what times they are getting compared to stock? Anyone else w/ dragy on a stock redsport w JB1? Thanks for any help.
Reply With Quote
(#2098)
Old
Cdubber9 Cdubber9 is offline
New Member
 
Posts: 20
Join Date: Dec 2017
Car: 2017 Q50 3.0T AWD
Default 01-20-2018, 11:26 AM

Quote:
Originally Posted by JCPG
Hi all. First post and unfortunately it's not a good one. I have a 2017 Q60 redstport for 4 months and had the dragy GPS for 1 month now. I got JB1 yesterday and did feel the torque improvement. Of course i did a few runs and never went as fast as stock 0-60. My avg 0-60 on stock was 4.3 consistently. My fastest stock was 4.29. Now I'm consistently 4.43-4.49 consistently never even getting a single 4.3 all same slope and track. All of my 14 runs 0-60 had a tenth second slower than stock.

All things considered i'm running identical fuel w/ quarter tank BP 93 octane. Launches were done in sport mode w/ VDC brake torque till about 2k from the dig. I thought i had some heat soak as a result of all my runs last night, but sure enough same times today after letting the car rest in 34 degree weather for over 9 hours. Can someone please let me know what times they are getting compared to stock? Anyone else w/ dragy on a stock redsport w JB1? Thanks for any help.
Did you try a back to back run with and without the JB1? Ambient Temps effect how much boost the ECU calls for. The colder it is the less boost. That would be a true apples to apples comparison. Also, the JB1 does not take over until water temps are above 160.
Reply With Quote
(#2099)
Old
g0t2bmiirii's Avatar
g0t2bmiirii g0t2bmiirii is offline
Junior Member
 
Posts: 378
Join Date: Jun 2017
Car: 2017 Q50 3.0t (300hp) AWD
Default 01-20-2018, 11:35 AM

Quote:
Originally Posted by Cdubber9
It's a closed group on FB. You would need to request to join to gain access.
I just hit 10K miles, no issues


2017 Q50 3.0t Silver Sport (AWD)
-LDP
-Megan Racing Y-Pipe
-TopSpeedPro Mid-Pipe (resonated) exhaust
-BMS Cold Air Intake
-JB4 (map 6) w/Fuel Wires (93oct)
Reply With Quote
(#2100)
Old
Cdubber9 Cdubber9 is offline
New Member
 
Posts: 20
Join Date: Dec 2017
Car: 2017 Q50 3.0T AWD
Default 01-20-2018, 11:50 AM

Quote:
Originally Posted by g0t2bmiirii
I just hit 10K miles, no issues
The Infiniti Tech that commented said there are 35 cases documented, the majority of them being 2016 models. He also said most happen between 2-10K miles.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright © 2007 - 2018, N54tech.com