N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion
(#1)
Old
spammer's Avatar
spammer spammer is offline
Junior Member
 
Posts: 209
Join Date: Jun 2017
Car: 435i
Default Broke my cherry got first misfire now JB4 acting odd. - 07-01-2019, 09:55 AM

So i pushed it hard, got a 4 cylinder misfire - cleared coded, restarted engine, everything runs fine again tuned down a bit things are running normal.

However, my JB4 guagues are going crazy, my trims and AFR just are going nuts trims go up to 80 (only should go to 40) back to 0 up down up down up down.

Same with AFR goes to 30 down 14 up down up down up down during normal driving or getting on it.

Anyone experience this. My JB4 board going? I'm running the beta firmware but its never had an issue for the last 3 months or so until this misfire.


Performance: 2014 435i : F33 (convertible) : 8AT : BMS Intake : VSRF Charge Pipe - Down Pipe & FMIC : JB4 Stage 2 : FF Wires : EWG Wires : 40% E85 : XHP Stage 3: E85 BEF

Dragy: "Spammer" 12.72@111.70 | 0-60 4.71
Reply With Quote
(#2)
Old
Payam @ BMS's Avatar
Payam @ BMS Payam @ BMS is offline
Super Moderator
 
Posts: 6,167
Join Date: Oct 2013
Car: e90 335i
Default 07-01-2019, 10:00 AM

What map? Can you get a log on map 1?
Do the gauges act up on map 0 too?


Burger Motorsports
Home of the Worlds fastest N20s, N54s, N55s, S55s, N63s, and S63s!

It is the sole responsibility of the purchaser and installer of any BMS part to employ the correct installation techniques required to ensure the proper operation of BMS parts, and BMS disclaims any and all liability for any part failure due to improper installation or use. It is the sole responsibility of the customer to verify that the use of their vehicle and items purchased comply with federal, state and local regulations. BMS claims no legal federal, state or local certification concerning pollution controlled motor vehicles or mandated emissions requirements. BMS products labeled for use only in competition racing vehicles may only be used on competition racing vehicles operated exclusively on a closed course in conjunction with a sanctioned racing event, in accordance with all federal and state laws, and may never be operated on public roads/highways. Please click here for more information on legal requirements related to use of BMS parts.
Reply With Quote
(#3)
Old
spammer's Avatar
spammer spammer is offline
Junior Member
 
Posts: 209
Join Date: Jun 2017
Car: 435i
Default 07-01-2019, 10:28 AM

It did it on map 2 and map5, didn't try map 0. This is a log from Map5 you can see the eradicate behavior. Now the car doesn't feel like anything bad is going on. Runs normal just the gauges, mainly trims and AFR are acting nutty.

The codes i got when the misfire happened were.

Misfire Cylinder 4
Misfires more cylinders injection is switched off
Misfires Cylinder 4 injection is disabled.

After shutting down, clearing codes and restarting all is fine. Just filled it up with a full tank of 93 just to be on the safe said for now.



next time i'm out ill do a map 0 map1 pull
Attached Files
File Type: csv 2019-07-01 11_36_51_Map-5.csv (9.4 KB, 73 views)


Performance: 2014 435i : F33 (convertible) : 8AT : BMS Intake : VSRF Charge Pipe - Down Pipe & FMIC : JB4 Stage 2 : FF Wires : EWG Wires : 40% E85 : XHP Stage 3: E85 BEF

Dragy: "Spammer" 12.72@111.70 | 0-60 4.71
Reply With Quote
(#4)
Old
spammer's Avatar
spammer spammer is offline
Junior Member
 
Posts: 209
Join Date: Jun 2017
Car: 435i
Default 07-02-2019, 09:10 AM

Reporting back. Everything is normal today. Gremlins seem to have purged themselves. Thanks for reading.


Performance: 2014 435i : F33 (convertible) : 8AT : BMS Intake : VSRF Charge Pipe - Down Pipe & FMIC : JB4 Stage 2 : FF Wires : EWG Wires : 40% E85 : XHP Stage 3: E85 BEF

Dragy: "Spammer" 12.72@111.70 | 0-60 4.71
Reply With Quote
(#5)
Old
andrews013's Avatar
andrews013 andrews013 is offline
Junior Member
 
Posts: 165
Join Date: May 2019
Car: 2013 E92 335i xDrive
Default 07-02-2019, 11:25 AM

Something looks wrong with AFR. Signal cutting in and out. Trims are also super low. OL is set to 0 for some reason.
Reply With Quote
(#6)
Old
spammer's Avatar
spammer spammer is offline
Junior Member
 
Posts: 209
Join Date: Jun 2017
Car: 435i
Default 07-02-2019, 12:12 PM

Quote:
Originally Posted by andrews013
Something looks wrong with AFR. Signal cutting in and out. Trims are also super low. OL is set to 0 for some reason.

Ya FOL is 0 now because of the E85 BEF. Terry said it should be set to 0 if running a bef. When i had it turned up the HFPF was crashing car would studder bad.

Was just some bug with the signal from the DME - everything is reporting correct now.


Performance: 2014 435i : F33 (convertible) : 8AT : BMS Intake : VSRF Charge Pipe - Down Pipe & FMIC : JB4 Stage 2 : FF Wires : EWG Wires : 40% E85 : XHP Stage 3: E85 BEF

Dragy: "Spammer" 12.72@111.70 | 0-60 4.71
Reply With Quote
(#7)
Old
andrews013's Avatar
andrews013 andrews013 is offline
Junior Member
 
Posts: 165
Join Date: May 2019
Car: 2013 E92 335i xDrive
Default 07-02-2019, 01:19 PM

Quote:
Originally Posted by spammer
Ya FOL is 0 now because of the E85 BEF.
Ah, ok, didn't know you had a BEF. Happy driving!
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright 2007 - 2020, N54tech.com