N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion
(#1)
Old
Willyb84 Willyb84 is offline
New Member
 
Posts: 2
Join Date: Oct 2016
Car: 2011 BMW 335xi
Default N55 JB4 Wastegate settings - 07-14-2018, 05:47 AM

My car is not working correct because my wastegate setting are off
Should I reset to the default settings of wastegate position to 60 and if so and my cars FF/ wastegate adaptation does not go to 100 is something wrong with the solenoid or something else? Thanks
Reply With Quote
(#2)
Old
Terry @ BMS's Avatar
Terry @ BMS Terry @ BMS is offline
Tuner
 
Posts: 25,797
Join Date: Jan 2008
Default 07-16-2018, 05:40 PM

First step in any diagnostic is to attach a JB4 log of whatever problem you are having is.

Nothing you said in your post indicates any issue. DWP=60 is default, FF learns as needed to keep boost on target.


Burger Motorsports
Home of the Worlds fastest N20s, N54s, N55s, S55s, N63s, and S63s!

It is the sole responsibility of the purchaser and installer of any BMS part to employ the correct installation techniques required to ensure the proper operation of BMS parts, and BMS disclaims any and all liability for any part failure due to improper installation or use. It is the sole responsibility of the customer to verify that the use of their vehicle and items purchased comply with federal, state and local regulations. BMS claims no legal federal, state or local certification concerning pollution controlled motor vehicles or mandated emissions requirements. BMS products labeled for use only in competition racing vehicles may only be used on competition racing vehicles operated exclusively on a closed course in conjunction with a sanctioned racing event, in accordance with all federal and state laws, and may never be operated on public roads/highways. Please click here for more information on legal requirements related to use of BMS parts.
Reply With Quote
(#3)
Old
Willyb84 Willyb84 is offline
New Member
 
Posts: 2
Join Date: Oct 2016
Car: 2011 BMW 335xi
Default 07-17-2018, 05:07 AM

i have some logs now sorry it took so long
my issue is that ive changed my DWP from 40 to 80 and everywhere in between yet my FF never changes from 43. do you know what could cause this?
thanks for having a look at the logs for me if you need anything else let me know and il get it ASAP
Attached Files
File Type: csv 2018-06-27 18_14_04 fuel issue hpfp.csv (20.8 KB, 16 views)
File Type: csv 2018-06-28 16_08_24.csv (18.4 KB, 10 views)
File Type: csv 2018-07-16 18_08_49.csv (17.2 KB, 13 views)
File Type: csv 2018-07-16 18_09_27.csv (6.2 KB, 17 views)
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright 2007 - 2018, N54tech.com