N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion
Go Back   N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion > Search Forums
Reload this Page Search Results
Showing results 1 to 25 of 34 Search: Posts Made By: liveevil
Forum: General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts 08-01-2018, 07:43 AM
Replies: 45
Views: 3,703
Posted By liveevil
Hi Steve, Would you be able to take a look...

Hi Steve,

Would you be able to take a look at the log and see if it is ok?

N20 320i, map 5, ER catted **, Eisenmann quads, Ron98

Thanks!
Forum: General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts 04-09-2018, 03:57 PM
Replies: 45
Views: 3,703
Posted By liveevil
Should I make any changes to the user adjustments...

Should I make any changes to the user adjustments setting?
Forum: General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts 04-09-2018, 06:23 AM
Replies: 45
Views: 3,703
Posted By liveevil
Hi Steve, Turned out that I had a boost...

Hi Steve,

Turned out that I had a boost leak at my chargepipe connection, and got it fixed. I downloaded the latest software for n20 EWG and reset the user adjustment settings to default except...
Forum: General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts 03-25-2018, 07:07 PM
Replies: 45
Views: 3,703
Posted By liveevil
Hi Steve, I have been monitoring for the past 2...

Hi Steve, I have been monitoring for the past 2 weeks. Does the FF adjust on its own because I still see it at 90.

Also I don’t have a proper long enough log, but in short burst, I can see that...
Forum: General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts 03-10-2018, 09:18 PM
Replies: 45
Views: 3,703
Posted By liveevil
How much should I raise my FF to? I looked...

How much should I raise my FF to? I looked through the post on FF adjustments, and also my logs. My logs show 0 for FF...

Thanks Steve!
Forum: General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts 03-04-2018, 08:18 PM
Replies: 45
Views: 3,703
Posted By liveevil
Oh. I was referring to fp_l values and may have...

Oh. I was referring to fp_l values and may have used the wrong term.

The ewg cables should be installed (bms authorized distributor), and I am using Map 5. Is there any way I can confirm it...
Forum: General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts 02-28-2018, 06:15 AM
Replies: 45
Views: 3,703
Posted By liveevil
Hi Steve, I downloaded the latest firmware...

Hi Steve,

I downloaded the latest firmware with the guage sweep, and noticed that the JB4 mobile connect kit will freeze at times. Also, the lpfp gauge is working erratically (jumping up and down...
Forum: N20, N26 02-23-2018, 01:33 AM
Replies: 1,699
Views: 683,445
Posted By liveevil
It would be ideal if the sweep is being done...

It would be ideal if the sweep is being done while the car is starting up just like OEM. Speedo will go to zero while techno will return to the idling rpm. The n54 jb4 sweep seems to be able to do...
Forum: General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts 12-23-2017, 07:05 AM
Replies: 45
Views: 3,703
Posted By liveevil
Thanks Steve. Good to know that the log is...

Thanks Steve. Good to know that the log is normal. It has been running ok for a week (about 120 miles), and will continue to monitor and do logging.

I reconnected the BT kit and from the saved...
Forum: General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts 12-19-2017, 07:07 AM
Replies: 45
Views: 3,703
Posted By liveevil
Hi Steve, I took the blue tooth kit off for...

Hi Steve,

I took the blue tooth kit off for about a month (after the recurring drivetrain errors), and got a CEL only (but no drivetrain error) yesterday. Took in for oil change for oil change,...
Forum: General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts 11-04-2017, 05:27 AM
Replies: 45
Views: 3,703
Posted By liveevil
I was running a Jb4 mobile kit and the workshop...

I was running a Jb4 mobile kit and the workshop removed it the same time you replied above. It was running ok for a day without the kit, and the CEL appeared again.

I am thinking of removing all...
Forum: General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts 11-01-2017, 08:54 PM
Replies: 45
Views: 3,703
Posted By liveevil
Thanks Steve. Other than no boost leak, is...

Thanks Steve. Other than no boost leak, is everything else ok with the log?

I have been having cel light and persistent code 121201 TMAP signal active when engine off. Have you come across this...
Forum: General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts 10-31-2017, 10:35 PM
Replies: 45
Views: 3,703
Posted By liveevil
Hi Steve, I had intermittent CEL and my...

Hi Steve,

I had intermittent CEL and my mechanic mentioned it could be some boost leak likely due to the wastegate but should monitor for now. Also, the settings on the JB4 was erased and the...
Forum: General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts 09-28-2017, 01:25 AM
Replies: 9
Views: 1,829
Posted By liveevil
Hi did you manage to resolve it? I have the same...

Hi did you manage to resolve it? I have the same code intermittently on my n20 engine.
Forum: General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts 09-23-2017, 06:58 PM
Replies: 45
Views: 3,703
Posted By liveevil
Hi Steve, I have set n20 TMAP to 1 and in...

Hi Steve,

I have set n20 TMAP to 1 and in addition, reset the software (but i think there is a later version).

I did another 3rd gear pull. Ron 98, Map 5, ER catted D/P, Eisenmann quads and...
Forum: N20, N26 09-18-2017, 05:22 PM
Replies: 1,699
Views: 683,445
Posted By liveevil
Thank Herc. Your posts have been helpful. I...

Thank Herc. Your posts have been helpful.

I can't seem to find the changes in the current version on page 1. Would you know them? (Just like how I can see the changes when I update app in the...
Forum: General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts 09-10-2017, 07:49 AM
Replies: 45
Views: 3,703
Posted By liveevil
I had the following error code. I saw it two days...

I had the following error code. I saw it two days ago after I randomly decided to read code using my JB4. This morning it caused a cel light when I first start the car. Okie so far after I delete...
Forum: N20, N26 08-29-2017, 06:10 PM
Replies: 1,699
Views: 683,445
Posted By liveevil
Would you be able to share where are the location...

Would you be able to share where are the location of the connections? I have the same code for thermostat
Forum: General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts 08-15-2017, 09:08 AM
Replies: 45
Views: 3,703
Posted By liveevil
Will log again when there is the opportunity (and...

Will log again when there is the opportunity (and without kickdown).

Should I set the TMAP = 1? It is a 320i n20 and the default on n20 website seems to be 1.
Forum: General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts 08-14-2017, 10:07 AM
Replies: 45
Views: 3,703
Posted By liveevil
Thanks Steve. Can i check how to turn off...

Thanks Steve.

Can i check how to turn off the code clearing? I went to saved code but am still unable to see any other codes.

I did another log since I still had ron100 in the tank (intended...
Forum: General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts 08-10-2017, 05:34 PM
Replies: 45
Views: 3,703
Posted By liveevil
It is set at 1 since, but the drive train error...

It is set at 1 since, but the drive train error happened again this morning (always Friday). For the past 2 times, the drive train error went away after restarting the engine. The exhaust would...
Forum: General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts 08-05-2017, 05:40 AM
Replies: 45
Views: 3,703
Posted By liveevil
Steve, drove an hour and was about to log when...

Steve, drove an hour and was about to log when the CEL came out again. I searched and managed to find another poster with similar codes. (except that my engine didn't stall, and the codes went away...
Forum: General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts 07-30-2017, 11:24 PM
Replies: 45
Views: 3,703
Posted By liveevil
Thanks! I sent the car to the mechanic who...

Thanks! I sent the car to the mechanic who installed jb4 for me, as the car was backfiring badly.

Apparently nothing unusual and have been driving for a week without any Drivetrain warning. Might...
Forum: General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts 07-22-2017, 12:56 AM
Replies: 45
Views: 3,703
Posted By liveevil
I could still drive but the exhaust were...

I could still drive but the exhaust were backfiring (much louder than usual).

120101 TMAP signal active with engine off
1D2404 Map thermostat, line disconnected
121532 boost pressure sensor,...
Forum: General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts 07-20-2017, 09:51 PM
Replies: 45
Views: 3,703
Posted By liveevil
Hi Steve, I have since changed the FOL to 70 but...

Hi Steve, I have since changed the FOL to 70 but didn't push the car until I tot the above is resolved. The drive train error came back again, and now there is a code 120408.

Have you come across...
Search took 0.01 seconds.

 
Forum Jump



vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright 2007 - 2018, N54tech.com