N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion
Go Back   N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion > Search Forums
Reload this Page Search Results
Showing results 1 to 25 of 43 Search: Posts Made By: MrHaloHalo
Forum: Support & Log Review 09-14-2019, 04:30 PM
Replies: 1
Views: 151
Posted By MrHaloHalo
Map 7 Log Review Request

After running Map5 for a while with ~E40 fuel and seeing 17psi with 10-12 degrees of timing, I_avg at 0.6, trims at 35 maximum, and fp_h dipping only to 14, I got brave and decided to try Map7.
...
Forum: Support & Log Review 05-31-2019, 05:56 PM
Replies: 84
Views: 4,576
Posted By MrHaloHalo
I got the Connect Kit at the same time I got the...

I got the Connect Kit at the same time I got the JB4 (3 years ago), and I've never run the the JB4 without it.
Forum: Support & Log Review 05-26-2019, 10:57 AM
Replies: 84
Views: 4,576
Posted By MrHaloHalo
Thanks for the response. It sounds like you'll...

Thanks for the response. It sounds like you'll soon ditch the JB4 and go flash only, but if for some reason you ever try JB4+BEF, it would be interesting to learn if it had some effect (or not) on...
Forum: Support & Log Review 05-25-2019, 11:21 AM
Replies: 84
Views: 4,576
Posted By MrHaloHalo
So is everyone with the 3166 code still on the...

So is everyone with the 3166 code still on the stock DME flash? Or has anyone moved to some sort of BEF and then found the 3166 to to not occur anymore? I'm considering pulling out my DME and...
Forum: Support & Log Review 03-05-2019, 08:03 PM
Replies: 23
Views: 885
Posted By MrHaloHalo
I get this harsh buck/jerk sometimes too. It...

I get this harsh buck/jerk sometimes too. It seems to happen when accelerating moderately from a stop or low speed. You can see in the logs where the throttle and dme_bt both spike at the same...
Forum: Support & Log Review 11-01-2018, 10:34 AM
Replies: 84
Views: 4,576
Posted By MrHaloHalo
A while ago I tried Map0 for a few hundred miles...

A while ago I tried Map0 for a few hundred miles and 3166 did not appear.

Do you have the JB4 connected to the MAP sensor?
Forum: Support & Log Review 10-31-2018, 05:45 PM
Replies: 84
Views: 4,576
Posted By MrHaloHalo
Ok - I get the CEL about as much either way. ...

Ok - I get the CEL about as much either way. Thanks for the help Terry :).
Forum: Support & Log Review 10-31-2018, 04:22 PM
Replies: 84
Views: 4,576
Posted By MrHaloHalo
Had a chance to drive the X1 today, so I tried...

Had a chance to drive the X1 today, so I tried DWP=0, but I got the 3166 after about 5 miles. Cleared it, drove another 10 miles, checked codes and it was back again.

Any other settings to...
Forum: Support & Log Review 10-27-2018, 10:21 PM
Replies: 84
Views: 4,576
Posted By MrHaloHalo
Interesting - hopefully this will be useful info...

Interesting - hopefully this will be useful info for Terry :)
Forum: Support & Log Review 10-27-2018, 09:55 PM
Replies: 84
Views: 4,576
Posted By MrHaloHalo
CTM95: Are you still on the stock DME flash, or...

CTM95: Are you still on the stock DME flash, or do you have a BEF?
Forum: Support & Log Review 10-22-2018, 05:29 PM
Replies: 84
Views: 4,576
Posted By MrHaloHalo
Maybe its because I'm still on the stock BEF, or...

Maybe its because I'm still on the stock BEF, or maybe its an X1 thing? I'll be curious to hear if others (particularly X1 owners) running the JB4 disconnected from the MAP sensor report getting the...
Forum: Support & Log Review 10-22-2018, 05:08 PM
Replies: 84
Views: 4,576
Posted By MrHaloHalo
On my X1 (stock turbo, stock BEF, JB4 firmware...

On my X1 (stock turbo, stock BEF, JB4 firmware version 5.17_T5), running the JB4 disconnected from the MAP sensor (i.e. stock connected) did fix the 3166 code. I ran it this way for several thousand...
Forum: General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts 05-23-2018, 10:56 AM
Replies: 18
Views: 2,798
Posted By MrHaloHalo
Necrobumping here, just to keep my info pretty...

Necrobumping here, just to keep my info pretty much in one thread -

Car now has 58k miles, and just did a little spring maintenance:
- new plugs (Bosch zr5tpp33s gapped to .025)
- new coils...
Forum: N55 03-07-2018, 08:40 PM
Replies: 11
Views: 1,427
Posted By MrHaloHalo
So, on a stock turbo E-chassis N55 on just 91...

So, on a stock turbo E-chassis N55 on just 91 octane fuel (no ethanol or WMI), roughly how much more whp/wtq can be had with JB4+PUMP_BEF vs JB4+stock flash?
Forum: General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts 12-16-2017, 10:40 PM
Replies: 5
Views: 623
Posted By MrHaloHalo
Thanks for the reply, Terry. So, it sounds like...

Thanks for the reply, Terry. So, it sounds like for a stock turbo n55 maxed out on map7 and enough octane, the stock reported torque to the 6hp19 is enough to hold the ~470 wtq consistently. I...
Forum: General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts 12-16-2017, 03:35 PM
Replies: 5
Views: 623
Posted By MrHaloHalo
Itís a X1 35i with the 6hp19 transmission. Iím...

Itís a X1 35i with the 6hp19 transmission. Iím just coming off warranty and am considering modding beyond just a JB4 and a charge pipe - weighing the hassle vs benefit of removing and bench flashing...
Forum: General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts 12-16-2017, 12:29 PM
Replies: 5
Views: 623
Posted By MrHaloHalo
Reported vs Actual Torque

Just trying to educate myself here, so those with knowledge please correct me where I'm wrong - :)

With the stock DME software, the JB4 (except, I suppose, on map0 or map4) reports a ďloadĒ value...
Forum: General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts 08-24-2017, 09:02 PM
Replies: 9
Views: 2,222
Posted By MrHaloHalo
Cleaned with alcohol and a small brush (like...

Cleaned with alcohol and a small brush (like always), but not soldered. I'm still on my road trip, but when I get home in a couple of days, I'll re-check the connections and try soldering them if...
Forum: General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts 08-23-2017, 09:29 PM
Replies: 9
Views: 2,222
Posted By MrHaloHalo
So I drove 500+ miles over two days all on map0,...

So I drove 500+ miles over two days all on map0, and the 3166 code did not occur. I then switched to map1, and it showed up after about 25 miles. I've stayed on map1 and just clear it as needed (it...
Forum: General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts 08-16-2017, 09:13 AM
Replies: 9
Views: 2,222
Posted By MrHaloHalo
(Apologies for the long delay in replying to this...

(Apologies for the long delay in replying to this thread - have had lots of other stuff to deal with this summer)

When I checked my REV3 power, it was connected to the red wire that goes to the...
Forum: General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts 08-07-2017, 08:54 AM
Replies: 23
Views: 2,659
Posted By MrHaloHalo
What is your menu11 set to? I would occasionally...

What is your menu11 set to? I would occasionally get the 2C57 code, usually when going from cruising to about 1/2 - 2/3 throttle. Revs would start to climb, the trans would drop a gear, then at...
Forum: General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts 06-08-2017, 10:56 PM
Replies: 9
Views: 2,222
Posted By MrHaloHalo
Terry - thanks for the clarification on the REV3...

Terry - thanks for the clarification on the REV3 power connection. I'll check mine and ensure that it is connected to the TMAP red wire, and I'll try the troubleshooting directions on the 3166 code...
Forum: General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts 06-08-2017, 02:19 PM
Replies: 9
Views: 2,222
Posted By MrHaloHalo
Question About JB4 Connect Kit Power Connection

(I posted most of this over in the 3rd Party JB4 Interface thread, and Donnie replied that it should be posted here instead)

Car: 2014 X1 35i (E84 chassis, N55 engine)
Mods: JB4 ISO v5.14...
Forum: General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts 05-15-2017, 09:50 PM
Replies: 16
Views: 2,365
Posted By MrHaloHalo
Adjusted menu11 up to 2k rpm, and so far the 2C57...

Adjusted menu11 up to 2k rpm, and so far the 2C57 code has not recurred (and I'm also liking the livelier partial throttle response). :)

Ran the tank of E30 down to 1/4 then filled up with 91,...
Forum: General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts 05-10-2017, 11:08 AM
Replies: 16
Views: 2,365
Posted By MrHaloHalo
Menu11 is set to 500 rpm. Would setting it...

Menu11 is set to 500 rpm. Would setting it higher, or maybe down to 0, help?

This car has the MEVD1726 DME, which needs a one time bench flash to allow further flashing. Thats a little beyond...
Search took 0.01 seconds.

 
Forum Jump



vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright © 2007 - 2019, N54tech.com