JB4tech.com - International Turbo Tuning Discussion

JB4tech.com - International Turbo Tuning Discussion (https://www.jb4tech.com/forums/index.php)
-   N63, N63TU (https://www.jb4tech.com/forums/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Fp-l and Fp-h problems (https://www.jb4tech.com/forums/showthread.php?t=60298)

SINasTER 11-27-2019 09:09 AM

Fp-l and Fp-h problems
 
Donít know if anyone has had this problem before, my FP-L and FP-H are almost always at 0psi. From time to time my FP-L will give out a reading of 1-3 (so 10 to 30psi) but typically itís at zero most of the time. Car is running fine on map-6 with a 3.5 additive across all rpm (if I go higher it gives out codes, gotta change my maf sensors).

Can it be because of the maf sensors or both my pump are going bad?

Really doubt itís the pumps because the car doesnít stumble on idle and handles full throttle pulls with no problems. I have the impression that the app or the connections and the problems.

I have been having multiple issues with the JB4 since I bought it and itís still happening. Seems like the hardware is not up to par...

Before someone asks for it, there is no water damage on the board, connections are solid (map sensors and OBDII, my app is up to date and running the latest available map)

SINasTER 11-27-2019 12:51 PM

Just realized that this issue started about when I upgraded to iOS13... would be a crazy hazard to have both my fuel pumps go dead at the same time, just when I upgraded my OS on the platform running my JB4 app but have not issues in regards of fuel demands and consumption :shrug

Terry @ BMS 11-27-2019 08:56 PM

There isn't fuel pressure logging on N63 currently. It used to run through the extra fuel pressure wires that we no longer offer.

SINasTER 11-28-2019 09:05 AM

Quote:

Originally Posted by Terry @ BMS (Post )
There isn't fuel pressure logging on N63 currently. It used to run through the extra fuel pressure wires that we no longer offer.

Thatís why it was working when the JB4 was tapped into the dme :(

Will it be something you will recode eventually without tapping into the dme or itís just not possible anymore?

Terry @ BMS 11-28-2019 09:32 AM

For the N63 it's such a problem child from the factory we simplified the JB4 to a reliable and supportable level. Which is just TMAP connections and OBDII. Beyond that we no longer support extra ECU wires, BCM wires, etc.


All times are GMT -7. The time now is 12:30 PM.


Copyright © 2007 - 2022, JB4tech.com