N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion

N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion (https://www.n54tech.com/forums/index.php)
-   General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts (https://www.n54tech.com/forums/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Worst problem ever N55 (https://www.n54tech.com/forums/showthread.php?t=53952)

Stoolz 07-03-2018 12:09 AM

Worst problem ever N55
 
My car has been off the road for almost 12 months now and I've spent near ten k trying to fix it.
Mods in signature but jb4 and pi pulled out right now.
Car runs perfect (with or without jb4 and over 500whp) while cool.
Once warmed up even stock there is a massive shutdown every pull after being faultless warming up in any gear on any boost on any tune including stock and any fuel at around 4.5k rpm.
I get knock and fueling codes but have replaced ECU, gearbox(dct) , knock, 02, fuel pressure, tmap, and maf sensors. Even though I've had knock codes there is no detectable knock you can hear.
The logs on mhd or jb4 are immaculate, nothing shows up out of the ordinary.
I've also replaced tstat and waterpump.
We are totally running out of ideas.
One thing strikes me is that launch control has some similarities like 4500rpm rev limit and it only works when the car has warmed up but this is probably only coincidence.
Please help if you can!

Payam @ BMS 07-03-2018 09:25 AM

Do you have a log? So you do a pull and the car shuts off?

Stoolz 07-03-2018 12:52 PM

Quote:

Originally Posted by Payam @ BMS (Post )
Do you have a log? So you do a pull and the car shuts off?

I do but I can tell you nothing is in the log to identify the problem.
There is a little hiccup in 02 but that is because of the violent shutdown.
The logs are immaculate, all parameters perfect.
The car has been logged with both jb4 and mhd many many times.
It's just crazy , that crazy I've decided to post here about it in case anyone has ever seen anything remotely like it.
Thanks for the response!!

JacquesN55 07-03-2018 10:13 PM

Maybe time to replace motor. Just thinking

Stoolz 07-03-2018 11:13 PM

Quote:

Originally Posted by JacquesN55 (Post )
Maybe time to replace motor. Just thinking

That's not the first time its been mentioned, N54 , S55, S65 even.
I'm very happy with my 500whp N55 and dont wanna swap it if I dont have to.
I have no idea what could be causing it, Engine seems fine.

JacquesN55 07-04-2018 06:33 AM

Well I changed to F34 335 n55 motor. My old motor oil pump packed up.

Stoolz 07-04-2018 08:37 PM

Quote:

Originally Posted by JacquesN55 (Post )
Well I changed to F34 335 n55 motor. My old motor oil pump packed up.

Yeah I know you did, I remember it all happening after you installed PS2.
This **** is just crazy, my car is perfect until it comes up to temp. There has to be a reason.

tho 07-09-2018 09:51 AM

Quote:

Originally Posted by Stoolz (Post )
This **** is just crazy, my car is perfect until it comes up to temp. There has to be a reason.

Is the coolant temp sensor reading correctly? Maybe hack the temp signal to read pre-warmup temps once it's at temp to see if the problem goes away? I know I'm focusing on the temp sensor but the car can do weird stuff when that goes bad.

Stoolz 01-18-2020 02:59 PM

Guys after 3 years and 10s of thousands of $$$$ we found the issue!
BMW did my recall for the power wire connection to the fuse box badly and had shorted some sensor ground wires on the bracket in behind there!
Cars been at shop and running fine for 2 weeks.
Totally unrelated to any mods I'd done.

Pure_f1 04-24-2020 07:11 AM

PS2 misfires
 
Quote:

Originally Posted by Stoolz (Post )
Guys after 3 years and 10s of thousands of $$$$ we found the issue!
BMW did my recall for the power wire connection to the fuse box badly and had shorted some sensor ground wires on the bracket in behind there!
Cars been at shop and running fine for 2 weeks.
Totally unrelated to any mods I'd done.

I am experiencing the same exact issue after PS2 Install. Only misfires when its at temp. I have a very similar setup as you except on a cabriolet.
I am losing my mind, Ive already tried a lot of the options you had listed on previous posts. this is getting expensive quick!

Could you please tell me where I can find this?? and would you elaborate a bit on this so I can attempt the same ..
I really appreciate your help!
-Cheers!


All times are GMT -7. The time now is 09:24 AM.


Copyright 2007 - 2020, N54tech.com