JB4tech.com - International Turbo Tuning Discussion

JB4tech.com - International Turbo Tuning Discussion (https://www.jb4tech.com/forums/index.php)
-   N63, N63TU (https://www.jb4tech.com/forums/forumdisplay.php?f=57)
-   -   G Chassis N63R JB4 (https://www.jb4tech.com/forums/showthread.php?t=50405)

YoungMulla 08-26-2018 07:28 PM

Ahhh ok. I do have an f chassis. I had a 335i with a jb4 loved it. Can’t wait to see what jb4 does with the twin scrolls. Is there anyways you Can you point me in the right direction for this forum. I’m can’t seem to find much info on it.

Thanks you!

Terry @ BMS 08-26-2018 07:40 PM

Quote:

Originally Posted by YoungMulla (Post )
Ahhh ok. I do have an f chassis. I had a 335i with a jb4 loved it. Canít wait to see what jb4 does with the twin scrolls. Is there anyways you Can you point me in the right direction for this forum. Iím canít seem to find much info on it.

Thanks you!

http://www.n54tech.com/forums/showthread.php?t=45226

DJTones 08-31-2018 06:57 AM

Hi Terry. Unfortunately I am still having some issues after removing old firmware and installing the hex file posted above. I have a few questions that might get to the bottom of it. My car 2018 M550 is back at the shop today to check the JB4 cables:
1) should all gauges be working in the App? Currently only Map 1 and Boost gauges work and move with acceleration. Other Maps are not working and all other gauges show zeros
2) after connecting to the app and then starting the car, I receive a drivetrain error on the car display. The kit seems to be connected since I can feel and hear a difference but I have no way of visually confirming it with the app
3) I recorded a log which I can send in case it will help you. Just let me know how I can send to you
4) I mentioned in a previous post, that I had a local shop install the kit and we ran a dyno pre and post installation and it showed and increase of 50hp and 50torque using Map 1. Other maps didn’t add performance

Terry @ BMS 08-31-2018 08:49 AM

Post a JB4 log on map1 so I can check the settings and firmware. If OBDII is installed, RPM and other gauges should be showing in the app.

DJTones 08-31-2018 04:07 PM

Jb4 log map1
 
1 Attachment(s)
Attached

Terry @ BMS 08-31-2018 04:21 PM

I see. Firmware looks OK.

Also noticed on map2 without CANbus we set it to default to 1psi. I'll change that to 5psi.

As a quick test with engine running, press the prime button a couple times on the WMI page in the app, and see if that gets CANbus active. We have a reset CANbus in there combined with the purge mode.

DJTones 09-01-2018 04:26 PM

1 Attachment(s)
I had the kit reconnected by my local shop and no luck with the dials working in the app. It also only connects about 50% of the time now. The funny thing was when I picked up the car, the RPM gauge starting working but has not worked since. Only Boost and Map gauges are working (see pic while I was driving). I may have to send the kit back to Burger and try a replacement. Any other advice would be greatly appreciated.

Terry @ BMS 09-01-2018 09:34 PM

Would be a waste of time to exchange the hardware as these are clearly software related issues.

You'll need the updated app if it only connects half the time. You can contact JB4 mobile for it directly. iOS updates are always 6 months behind thanks to Apple.

If the RPM gauge was working in the app at some point, then what changed exactly? Nothing else on CANbus or in OBDII port like a vent gauge?

DJTones 09-02-2018 12:32 AM

Quote:

Originally Posted by Terry @ BMS (Post )
Would be a waste of time to exchange the hardware as these are clearly software related issues.

You'll need the updated app if it only connects half the time. You can contact JB4 mobile for it directly. iOS updates are always 6 months behind thanks to Apple.

If the RPM gauge was working in the app at some point, then what changed exactly? Nothing else on CANbus or in OBDII port like a vent gauge?

Thanks, I just emailed Donnie for this and Iíll revert back. I definitely had software issues starting from the very beginning with dozens of errors and timeouts in the firmware update process

Terry @ BMS 09-02-2018 12:51 PM

Was there a previous JB4 firmware you had that logged normally?

bjorns 10-21-2018 10:07 AM

i am using map 2 on jb4 hiring 3,82 sek 0-100km/t on sea level. temperature 12 degrees celsius can i expect more .

bjorns 10-21-2018 10:12 AM

jb4
 
1 Attachment(s)
this what i got with jb4 map 2.

DJTones 10-21-2018 11:11 AM

Quote:

Originally Posted by bjorns (Post )
this what i got with jb4 map 2.

On an M550?

Tsela_f80 11-20-2018 10:50 AM

has anyone had their car on a dyno yet with a JB4?

Terry @ BMS 11-20-2018 09:35 PM

Since it's AWD not that many people dyno them, and those that do don't use dynojets so the numbers don't mean anything anyway. :(

DJTones 11-21-2018 07:21 AM

Quote:

Originally Posted by Tsela_f80 (Post )
has anyone had their car on a dyno yet with a JB4?

Yes, I have. On a Mustang dyno on Map 1 it showed an increase of 50hp and 50torque. Map2 doesnít work and I canít seem to get the mobile app working correctly for 5minths now.

bjorns 11-22-2018 03:27 PM

map2
 
Quote:

Originally Posted by DJTones (Post )
On an M550?

yes m 550 ix 2018

Terry @ BMS 11-22-2018 04:48 PM

Quote:

Originally Posted by DJTones (Post )
Yes, I have. On a Mustang dyno on Map 1 it showed an increase of 50hp and 50torque. Map2 doesnít work and I canít seem to get the mobile app working correctly for 5minths now.

We've got plenty of guys running higher maps, mobile, etc. Was it something I was helping you with? What's your email address? I'll look it up to see where we left off!

DJTones 11-22-2018 07:09 PM

Quote:

Originally Posted by Terry @ BMS (Post )
We've got plenty of guys running higher maps, mobile, etc. Was it something I was helping you with? What's your email address? I'll look it up to see where we left off!

Hey Terry. Yes, no solution yet. Email is antonioamato@gmail.com
If we can have a call, Iíd appreciate it. The g30 firmware still shows up as F chassis in the log and only boost gauge works. Drivetrain error appears and app fails to read codes

Terry @ BMS 11-22-2018 09:16 PM

Don't see any emails from you. Who were you working with here? Email in a JB4 log as a starting point.

Tsela_f80 11-27-2018 09:11 AM

Hey Terry Question for you.

Is the tune for the M550i still in "BETA" form ?

Terry @ BMS 11-27-2018 09:34 AM

Technically it has not changed for some time, but because not all features work yet, I think we left the BETA tag on it.

Tsela_f80 11-27-2018 12:02 PM

Quote:

Originally Posted by Terry @ BMS (Post )
Technically it has not changed for some time, but because not all features work yet, I think we left the BETA tag on it.

When do you expect all features to be included?

Also would you say map 2 is best for daily use on 93 Octane?

Terry @ BMS 11-27-2018 01:18 PM

There is no set time frame, development is on going. Normally map1 or map2 is best. Try both and see what you prefer.

Tsela_f80 12-21-2018 09:15 AM

Does the jb4 enhance throttle response?


All times are GMT -7. The time now is 09:58 AM.


Copyright © 2007 - 2022, JB4tech.com