N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion

N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion (https://www.n54tech.com/forums/index.php)
-   MINI Cooper N18, B48 (https://www.n54tech.com/forums/forumdisplay.php?f=43)
-   -   MINI B38/B48 BMW X1/X2 JB4 (https://www.n54tech.com/forums/showthread.php?t=33083)

marsh1966 08-26-2020 09:20 AM

Quote:

Originally Posted by Augustor (Post )
Where I can download the firmware 7? And what has changed?

You will get the firmware on the first page.

MINI B38/B48 BMW X1/X2 JB4 - N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion

but i run the obd11_4 version as the v6_2 firmware stopped the water and oil guages from working and also had problems with fault code reading. No problems with v4.

marsh1966 08-26-2020 09:21 AM

You will get the firmware on the first page.

MINI B38/B48 BMW X1/X2 JB4 - N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion

but i run the obd11_4 version as the v6_2 firmware stopped the water and oil guages from working and also had problems with fault code reading. No problems with v4.

Rottenfish 08-26-2020 03:48 PM

Quote:

Originally Posted by Jay1312 (Post )
Had this few times before; once the obd cable was loose and then randomly froze few times. Updated to firmware 7 hasnít happened as frequent ( only once so far).

At least I know what was happening now, I can undo it :)

johntotah94 08-26-2020 10:53 PM

Quote:

Originally Posted by Jay1312 (Post )
Had this few times before; once the obd cable was loose and then randomly froze few times. Updated to firmware 7 hasnít happened as frequent ( only once so far).

I had to go back to 6_2 to get rid of the freezing. Itís solid again.

marsh1966 09-26-2020 03:36 AM

Map 6 Log
 
1 Attachment(s)
Can someone check this log for me, map 6 tesco 99 fuel.
thanks

F56_MCS 09-28-2020 12:28 PM

Quote:

Originally Posted by johntotah94 (Post )
Anyone getting an issue of the PIDs freezing/gone when clicking ďclear codesĒ?
Been happening this past month with the new JB4 app and firmware.
After clearing codes, only Map and Boost is displayed, everything is at 0.

I tried disconnecting Bluetooth, killing app, disconnecting OBD2 cable, driving 2 hours and no response. Only fix is to turn car off and back on and everything operates as normal.

Thoughts? @terry @payam @ando

Canít attach photos via phone as file is slightly over limit.

I have had exactly the same problem:(

I have had my JB4 on my 2014 F56 MCS for 2 years without any problems but after the recent firmware update through the app (hex.7) my gauges freeze after trying to clear codes.

I have tried all the solutions listed above by johntotah94 with no joy.

How do I roll back to a more stable version 6_2.hex? @terry @payam @ando

Terry @ BMS 10-10-2020 08:12 AM

We've had a few reports of wonky CANbus behavior on v7... Not sure what is causing that yet but I'll keep poking around. Anyone have v7 working/logging normally?

Brandy41 10-10-2020 12:05 PM

I had the same problem, solved goin back at firmware _4.

Brandy41 10-13-2020 04:58 AM

Mini B48 map 1 and 2 default values
 
Hi Terry,
Did you have a chances to looks what are the problems with the last firmwares about working and logs? Iím still running _4 firmware that works fine.
Other question: is it possible to post map 1 and 2 default values? Iíd like to make something in between on map 6. Thanks in advance.

Terry @ BMS 10-13-2020 02:49 PM

On the MINI firmware no, I've seen plenty of logs with v7 CANbus working fine. So we'll need to track down why a handful of cars are having issues with it.

On the maps just look at target in your own logs then you can adjust as needed for map6.

Brandy41 10-14-2020 01:57 PM

Maps comparation
 
1 Attachment(s)
Hi Terry,
I pulled some data from the JB4 logs from the pulls I did during the rolls.
I made a table with the RPM values present on map 6 and I reported the targets (obviously additives) of the various maps and the actual boosts achieved both in PSI and in BAR (which give me more an idea), for maps 0, 1 and 2.
I know isn't very precise, but I think is good enough.
The pulls were done one after the other, so ambient pressure and temperature were pretty much the same.
I noticed a interesting thing:
Map 0, (stock), is much more ready in the 1500-2000 rpm range, both of maps 1 and 2, and 1 is more ready than 2, it would seem that the lower the target value, the more the ECU pressure and effective boost are higher.
In all the maps, in the 3000-3500 rpm range there is a significant drop in the boost, then it goes up and stays stable and then goes down again, however give it a look and then tell me what you think.
Sorry for my English, and thank for your time.

Jay1312 10-14-2020 04:35 PM

Quote:

Originally Posted by Terry @ BMS (Post )
We've had a few reports of wonky CANbus behavior on v7... Not sure what is causing that yet but I'll keep poking around. Anyone have v7 working/logging normally?

Seems ok last month or so. Previously had issues due to bod cable coming off.


All times are GMT -7. The time now is 12:44 AM.


Copyright © 2007 - 2020, N54tech.com