JB4tech.com - International Turbo Tuning Discussion

JB4tech.com - International Turbo Tuning Discussion (https://www.jb4tech.com/forums/index.php)
-   B58, B48 (https://www.jb4tech.com/forums/forumdisplay.php?f=36)
-   -   b48 125i jb4 issues (https://www.jb4tech.com/forums/showthread.php?t=67425)

GokhanO 01-19-2022 08:59 AM

b48 125i jb4 issues
 
1 Attachment(s)
Hello guys

I have a f20 125i with b48b20b engine. I installed jb4 and i have some problems;

I used to own turbocharged hondas and we used to kept our afr under boost like 11.5 12. But in this car in the wot runs i always see values close to 14.7 till redline. I know this engine is a direct injected engine and designed to run a little lean but i am not feeling comfortable :) what do you think ?

My second problem, in the map2 when making wot runs, when i pushed the accelerator, it feels like there is a bump in the acceleration, it is not smooth.

I took some datalogs ( map 0 map1 and map2 ), would you please have a look to them ?

Steve @ BMS/Fuel-It! 01-19-2022 12:51 PM

Put all your user adjustment settings back to the default values and do another set of logs. Those settings are incorrect...here's the link for the default settings.

JB4 B48/B58 Firmware, Settings, and Notes - N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion

GokhanO 01-19-2022 01:23 PM

Quote:

Originally Posted by Steve @ BMS/Fuel-It! (Post )
Put all your user adjustment settings back to the default values and do another set of logs. Those settings are incorrect...here's the link for the default settings.

JB4 B48/B58 Firmware, Settings, and Notes - N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion

Thank you very much, i will correct them and do another set of logs

GokhanO 01-20-2022 09:03 AM

5 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Steve @ BMS/Fuel-It! (Post )
Put all your user adjustment settings back to the default values and do another set of logs. Those settings are incorrect...here's the link for the default settings.

JB4 B48/B58 Firmware, Settings, and Notes - N54Tech.com - International Turbo Racing Discussion

Today i changed the settings and made couple of logs in map1. But it seems afr values are again locked at 14.6 14.7 and also when i first press the accelerator i am feeling a sudden bump for a short while.

Please have a look at my logs, thanks.

Cannon @ BMS 01-20-2022 11:43 AM

Is your traction control all the way off? I'm not seeing any real issues here.

GokhanO 01-20-2022 11:46 AM

Yes it is completely off, so you are saying those afr values are not on the lean side ?

Steve @ BMS/Fuel-It! 01-20-2022 11:50 AM

The DME determines the AFR's and yes, they do run lean from the factory. But you're not running very much boost and you don't have any timing corrections....looks normal. ;)

GokhanO 01-20-2022 11:55 AM

Ok I understand so I think I can try map2 and map3, I am using 98 octane(ron) here.

Steve @ BMS/Fuel-It! 01-20-2022 12:11 PM

Upload a log on map 2 and then we'll go from there.

GokhanO 01-20-2022 12:21 PM

Ok I will

GokhanO 01-29-2022 02:01 PM

6 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Steve @ BMS/Fuel-It! (Post )
Upload a log on map 2 and then we'll go from there.

here are some logs for map2 and map3

Steve @ BMS/Fuel-It! 01-31-2022 06:21 PM

Map 3 looks pretty good. Trims are pretty high so don't add any ethanol.


All times are GMT -7. The time now is 12:40 AM.


Copyright 2007 - 2022, JB4tech.com