JB4tech.com - International Turbo Tuning Discussion

JB4tech.com - International Turbo Tuning Discussion (https://www.jb4tech.com/forums/index.php)
-   General Tech Support, Tuning Advice, Logs, and Help Me Posts (https://www.jb4tech.com/forums/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Throwing codes after updating JB4 Firmware & BEF (https://www.jb4tech.com/forums/showthread.php?t=48034)

QKRTHNU 07-09-2017 10:37 AM

Throwing codes after updating JB4 Firmware & BEF
 
I've been running JB4 and �� less ********* for quite some time now on my '09 135i with no issues.

I just got finished walnut blasting and installing:
VRSF 7" FMIC
silicone inlets
charge pipe w/ Tial BOV
Stage 2 Fuel-It LPFP
NGK 95770 gapped at 0.022"

I then updated to the latest JB4 firmware, filled up with 8 gallons E85/4 gallons 93 and flashed the latest E85 backend flash.

After that the car is running great (except for major clutch slipping in 4th+ gears from all the new torque ) but now I keep throwing a SES light for "******* ********* detected".

I thought maybe I just had to enable auto clear again via the steering wheel control (menu 1 option 3), but I've done this a couple times now and the code keeps coming back... :shrug

Terry @ BMS 07-09-2017 10:46 AM

If using competition race use only parts you're going to have a CEL on unless you disable it in the MHD flash software directly.

QKRTHNU 07-09-2017 10:52 AM

Why was it not throwing codes before? Was this a change in the JB4 firmware or the backend flash?

Terry @ BMS 07-09-2017 11:03 AM

http://www.n54tech.com/forums/showthread.php?t=47748


All times are GMT -7. The time now is 09:31 AM.


Copyright 2007 - 2022, JB4tech.com