N54Tech.com - Your Source for International Turbo BMW Racing Discussion
(#26)
Old
camberadam camberadam is offline
Junior Member
 
Posts: 56
Join Date: Mar 2014
Car: 09 e92
Default 10-09-2017, 09:33 AM

Quote:
Originally Posted by sirfredi
I just tried to set ET = 1, it has not changed at all, I was hoping it would give a solution, but we have 12v with the car at rest (which excites the coil and in turn starts the 2nd pump)

I have tested both ET = 0 and ET = 1 and the result is the same.
Look at the images where you can see the pin 7 and the WMI configuration


Quote:
Originally Posted by sirfredi
obtain the same result. TPS = 50 still giving ground ...
@trebila, you have good friendship with Terry and Steve. Could you ask what the reason and the possible solution might be?
Thank you
Which is it? One post your say 12v triggers the pump & the next you're saying ground triggers it. I've been guessing at what you're trying to say for most of this post.
Reply With Quote
(#27)
Old
sirfredi's Avatar
sirfredi sirfredi is offline
Junior Member
 
Posts: 109
Join Date: Jan 2013
Default 10-09-2017, 09:54 AM

@camberadam
We have tried on 2 different cars.
One with meth kit with FSB and Stage 3 of coolingmist (with SS = 100) and another car with kit bms (with SS = 60).
In the 2 the same result.
Reply With Quote
(#28)
Old
sirfredi's Avatar
sirfredi sirfredi is offline
Junior Member
 
Posts: 109
Join Date: Jan 2013
Default 10-09-2017, 10:17 AM

Quote:
Originally Posted by camberadam
Which is it? One post your say 12v triggers the pump & the next you're saying ground triggers it. I've been guessing at what you're trying to say for most of this post.
English is not my first language
I'll try to be clearer.
In all cases I have ground on pin # 7. The pin # 7 ALWAYS sends a signal of ground, in my case it doesn´t matter what configuration you have made so far in the jb4 mobile, it behaves like an NC contact and what is needed is to behave as a NO contact, so that the pump doesn´t running all the time, it is necessary that these pin shoots only when it is necessary, is not all the time CLOSED and transmits ground that excite the relé coil.
I mean ... have the car on or have the car in stand by, if I use the pin # 7 and use the battery positive terminal of the car I always get 12v, when I should only send ground signal when the car is on above 2500rpm and have the psi set.
Do you understand something better?

Last edited by sirfredi; 10-09-2017 at 10:23 AM..
Reply With Quote
(#29)
Old
sirfredi's Avatar
sirfredi sirfredi is offline
Junior Member
 
Posts: 109
Join Date: Jan 2013
Default 10-17-2017, 01:13 AM

not updates
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright © 2007 - 2017, N54tech.com