N54Tech.com - Your Source for International Turbo BMW Racing Discussion
(#251)
Old
kirkbar kirkbar is offline
Junior Member
 
Posts: 54
Join Date: Mar 2013
Car: 2008 135i
Default 12-06-2013, 06:21 PM

Donation sent! Keep up the good work!
Reply With Quote
(#252)
Old
Bullitt's Avatar
Bullitt Bullitt is offline
New Member
 
Posts: 5
Join Date: Oct 2009
Car: 135i
Default 12-06-2013, 08:12 PM

A small but well deserved donation sent.
Reply With Quote
(#253)
Old
Opo Opo is offline
Junior Member
 
Posts: 63
Join Date: Dec 2013
Car: 2007 BMW 335i
Default 12-07-2013, 06:41 AM

IN for complete 'new' setup option once you have them available!

Thank you for all the hard work, looks so good
Reply With Quote
(#254)
Old
musc's Avatar
musc musc is offline
 
Posts: 806
Join Date: Jan 2008
Car: 335is DCT
Default 12-07-2013, 10:56 PM

I am sorry but its pretty frustrating that the JB4 mac interface still does NOT work in my situation when trying to update the firmware, even after changing the timeout setting to 20. I have a mid 2012 Macbook Air running mavericks. Not sure what the issue is??
Attached Images
 


335is DCT

Last edited by musc; 12-07-2013 at 11:13 PM..
Reply With Quote
(#255)
Old
Dmac @ BMS/DMD's Avatar
Dmac @ BMS/DMD Dmac @ BMS/DMD is offline
Demigod
 
Posts: 1,745
Join Date: Aug 2013
Car: 2008 135i
Default 12-07-2013, 11:35 PM

Quote:
Originally Posted by musc
I am sorry but its pretty frustrating that the JB4 mac interface still does NOT work in my situation when trying to update the firmware, even after changing the timeout setting to 20. I have a mid 2012 Macbook Air running mavericks. Not sure what the issue is??
Try setting upload timeout to 29. If that doesn't work I'm not sure what the issue would be. Try restarting the mac and setting to 29. I've only had 1 other person with this issue and setting to 20 worked for him.


2008 135i 4L80E Swap - 807 WHP
VM 6466 Single Turbo Kit | JB4 | BMS Flash via MHD | Fuel-It Stage 3 | BMS Port Injection | E85


For all JB4 Mobile/Connect Kit requests, email me at: support@jb4connectkit.com

For JB4 Mobile feedback (bug reports, minor annoyances, etc.), email me at: feedback@jb4connectkit.com
Reply With Quote
(#256)
Old
musc's Avatar
musc musc is offline
 
Posts: 806
Join Date: Jan 2008
Car: 335is DCT
Default 12-07-2013, 11:37 PM

Quote:
Originally Posted by dmacpro91
Try setting upload timeout to 29. If that doesn't work I'm not sure what the issue would be. Try restarting the mac and setting to 29. I've only had 1 other person with this issue and setting to 20 worked for him.
I tried 10 and 30 with the same error. I am not sure if 29 specifically would make a difference?


335is DCT
Reply With Quote
(#257)
Old
Dmac @ BMS/DMD's Avatar
Dmac @ BMS/DMD Dmac @ BMS/DMD is offline
Demigod
 
Posts: 1,745
Join Date: Aug 2013
Car: 2008 135i
Default 12-07-2013, 11:38 PM

Quote:
Originally Posted by musc
I tried 10 and 30 with the same error. I am not sure if 29 specifically would make a difference?
I'm sorry you're having issues. If I were home I could try to look and see if it might be something specific to your car.


2008 135i 4L80E Swap - 807 WHP
VM 6466 Single Turbo Kit | JB4 | BMS Flash via MHD | Fuel-It Stage 3 | BMS Port Injection | E85


For all JB4 Mobile/Connect Kit requests, email me at: support@jb4connectkit.com

For JB4 Mobile feedback (bug reports, minor annoyances, etc.), email me at: feedback@jb4connectkit.com
Reply With Quote
(#258)
Old
musc's Avatar
musc musc is offline
 
Posts: 806
Join Date: Jan 2008
Car: 335is DCT
Default 12-07-2013, 11:42 PM

Not sure. Mine is an 'is' model but not sure that makes a difference since the JB4 is the JB4 and hooked up the same way with the same cables, etc. Maybe it is a computer related issue, like my type of Mac? I was able to upload the firmware with a Windows version as I did the last 2 times.

Hopefully we can get more people reporting on here if they are having successful firmware uploads. I know some people don't update their firmware often.


335is DCT
Reply With Quote
(#259)
Old
Dmac @ BMS/DMD's Avatar
Dmac @ BMS/DMD Dmac @ BMS/DMD is offline
Demigod
 
Posts: 1,745
Join Date: Aug 2013
Car: 2008 135i
Default 12-07-2013, 11:44 PM

Quote:
Originally Posted by musc
Not sure. Mine is an 'is' model but not sure that makes a difference since the JB4 is the JB4 and hooked up the same way with the same cables, etc. Maybe it is a computer related issue, like my type of Mac? I was able to upload the firmware with a Windows version as I did the last 2 times.

Hopefully we can get more people reporting on here if they are having successful firmware uploads. I know some people don't update their firmware often.
Yea I'll be home in a few hours and I'll try to go through the code and see if I spot anything that might be the issue


2008 135i 4L80E Swap - 807 WHP
VM 6466 Single Turbo Kit | JB4 | BMS Flash via MHD | Fuel-It Stage 3 | BMS Port Injection | E85


For all JB4 Mobile/Connect Kit requests, email me at: support@jb4connectkit.com

For JB4 Mobile feedback (bug reports, minor annoyances, etc.), email me at: feedback@jb4connectkit.com
Reply With Quote
(#260)
Old
Dmac @ BMS/DMD's Avatar
Dmac @ BMS/DMD Dmac @ BMS/DMD is offline
Demigod
 
Posts: 1,745
Join Date: Aug 2013
Car: 2008 135i
Default 12-08-2013, 10:30 PM

Quote:
Originally Posted by Bullitt
A small but well deserved donation sent.
Quote:
Originally Posted by kirkbar
Donation sent! Keep up the good work!
Thanks guys.


2008 135i 4L80E Swap - 807 WHP
VM 6466 Single Turbo Kit | JB4 | BMS Flash via MHD | Fuel-It Stage 3 | BMS Port Injection | E85


For all JB4 Mobile/Connect Kit requests, email me at: support@jb4connectkit.com

For JB4 Mobile feedback (bug reports, minor annoyances, etc.), email me at: feedback@jb4connectkit.com
Reply With Quote
(#261)
Old
Dmac @ BMS/DMD's Avatar
Dmac @ BMS/DMD Dmac @ BMS/DMD is offline
Demigod
 
Posts: 1,745
Join Date: Aug 2013
Car: 2008 135i
Default 12-08-2013, 10:36 PM

Also Musc, what firmware were you trying to load? Could you try downloading it again just to make sure it wasn't a corrupted download or anything?

Edit:
Also, just by chance are you clicking anything in the interface after you hit upload firmware?


2008 135i 4L80E Swap - 807 WHP
VM 6466 Single Turbo Kit | JB4 | BMS Flash via MHD | Fuel-It Stage 3 | BMS Port Injection | E85


For all JB4 Mobile/Connect Kit requests, email me at: support@jb4connectkit.com

For JB4 Mobile feedback (bug reports, minor annoyances, etc.), email me at: feedback@jb4connectkit.com
Reply With Quote
(#262)
Old
Dmac @ BMS/DMD's Avatar
Dmac @ BMS/DMD Dmac @ BMS/DMD is offline
Demigod
 
Posts: 1,745
Join Date: Aug 2013
Car: 2008 135i
Default 12-09-2013, 04:37 AM

Graphing works now...



2008 135i 4L80E Swap - 807 WHP
VM 6466 Single Turbo Kit | JB4 | BMS Flash via MHD | Fuel-It Stage 3 | BMS Port Injection | E85


For all JB4 Mobile/Connect Kit requests, email me at: support@jb4connectkit.com

For JB4 Mobile feedback (bug reports, minor annoyances, etc.), email me at: feedback@jb4connectkit.com
Reply With Quote
(#263)
Old
musc's Avatar
musc musc is offline
 
Posts: 806
Join Date: Jan 2008
Car: 335is DCT
Default 12-09-2013, 05:32 AM

Quote:
Originally Posted by dmacpro91
Also Musc, what firmware were you trying to load? Could you try downloading it again just to make sure it wasn't a corrupted download or anything?

Edit:
Also, just by chance are you clicking anything in the interface after you hit upload firmware?
This happened with 27.5, 27.9 and 27.10. I don't think it was a corrupted file because I used the same copy of the hex file to upload into Windows each time.

I don't believe I am touching anything afterwards but I will give it a try again to assure I am not.


335is DCT
Reply With Quote
(#264)
Old
Peter @ Pure's Avatar
Peter @ Pure Peter @ Pure is offline
Demigod
 
Posts: 1,710
Join Date: Aug 2013
Car: F20 M135i
Default 12-09-2013, 08:34 AM

Quote:
Originally Posted by dmacpro91
Graphing works now...

Damn nice
Reply With Quote
(#265)
Old
EvanL's Avatar
EvanL EvanL is offline
Junior Member
 
Posts: 143
Join Date: Jan 2012
Car: 07 E92, 08 E61 (N54s)
Default 12-09-2013, 09:37 AM

Quote:
Originally Posted by musc
This happened with 27.5, 27.9 and 27.10. I don't think it was a corrupted file because I used the same copy of the hex file to upload into Windows each time.

I don't believe I am touching anything afterwards but I will give it a try again to assure I am not.
FYI, I'm having the same 'Checksum' issue. 15" rMBP here.

Thank you for all of your help!


'07 335i, '08 535xiT
Reply With Quote
(#266)
Old
psmitty95's Avatar
psmitty95 psmitty95 is offline
Junior Member
 
Posts: 94
Join Date: Jun 2012
Car: 09 335i xDrive 6spd
Default 12-09-2013, 05:15 PM

This app on an ipad mini would be perfect


< Click picture for photoshoot
E90 335i xDrive 6spd, Nav, Prem, Cold Weather, & Sports package - Msport Conversion
Mods: JB4 + MHD, Doc Race ST, Pure 6266, AD-Eng PI/Mounts, Fuel-It st. 3, Custom Exhaust, Tuned by TwistedTuning
More Pictures: Build Thread /// Dyno Soon to Come
Reply With Quote
(#267)
Old
MarinoB's Avatar
MarinoB MarinoB is offline
Junior Member
 
Posts: 48
Join Date: May 2008
Car: E92 335i
Question 12-09-2013, 05:44 PM

Downloaded the software and drivers. Have not connected yet but when I go to Serial Port I only see No Value and CEiphone. Does the usb port show when you have it connected to the JB4? Thanks for your help.


2008 Jet Black E92 N54, JB4, FBO, Meth
2011 LeMans Blue E92 N55, JB4, ********
2014 Estroil Blue F30 N55, JB4
2018 Mineral Grey F80 M3 - JB4, *********, BMS Intake
Reply With Quote
(#268)
Old
Dmac @ BMS/DMD's Avatar
Dmac @ BMS/DMD Dmac @ BMS/DMD is offline
Demigod
 
Posts: 1,745
Join Date: Aug 2013
Car: 2008 135i
Default 12-09-2013, 05:58 PM

Quote:
Originally Posted by MarinoB
Downloaded the software and drivers. Have not connected yet but when I go to Serial Port I only see No Value and CEiphone. Does the usb port show when you have it connected to the JB4? Thanks for your help.
Yes it only shows when it is connected.


2008 135i 4L80E Swap - 807 WHP
VM 6466 Single Turbo Kit | JB4 | BMS Flash via MHD | Fuel-It Stage 3 | BMS Port Injection | E85


For all JB4 Mobile/Connect Kit requests, email me at: support@jb4connectkit.com

For JB4 Mobile feedback (bug reports, minor annoyances, etc.), email me at: feedback@jb4connectkit.com
Reply With Quote
(#269)
Old
Dmac @ BMS/DMD's Avatar
Dmac @ BMS/DMD Dmac @ BMS/DMD is offline
Demigod
 
Posts: 1,745
Join Date: Aug 2013
Car: 2008 135i
Default 12-09-2013, 06:41 PM

Musc, I just tested on my car and couldn't update to 27.10, but when I tried loading 27.9 back on it worked just fine... I'm not sure what the issue might be yet.


2008 135i 4L80E Swap - 807 WHP
VM 6466 Single Turbo Kit | JB4 | BMS Flash via MHD | Fuel-It Stage 3 | BMS Port Injection | E85


For all JB4 Mobile/Connect Kit requests, email me at: support@jb4connectkit.com

For JB4 Mobile feedback (bug reports, minor annoyances, etc.), email me at: feedback@jb4connectkit.com
Reply With Quote
(#270)
Old
musc's Avatar
musc musc is offline
 
Posts: 806
Join Date: Jan 2008
Car: 335is DCT
Default 12-09-2013, 07:02 PM

Quote:
Originally Posted by dmacpro91
Musc, I just tested on my car and couldn't update to 27.10, but when I tried loading 27.9 back on it worked just fine... I'm not sure what the issue might be yet.
Not sure either. I had it with both. There is a bug in there somewhere


335is DCT
Reply With Quote
(#271)
Old
kirkbar kirkbar is offline
Junior Member
 
Posts: 54
Join Date: Mar 2013
Car: 2008 135i
Default 12-09-2013, 07:25 PM

I only used it once to upload 27.10 and it worked fine at a timeout setting of 20. I have a MacBook Air.
Reply With Quote
(#272)
Old
Dmac @ BMS/DMD's Avatar
Dmac @ BMS/DMD Dmac @ BMS/DMD is offline
Demigod
 
Posts: 1,745
Join Date: Aug 2013
Car: 2008 135i
Default 12-09-2013, 07:31 PM

Quote:
Originally Posted by kirkbar
I only used it once to upload 27.10 and it worked fine at a timeout setting of 20. I have a MacBook Air.
What vehicle do you have?


2008 135i 4L80E Swap - 807 WHP
VM 6466 Single Turbo Kit | JB4 | BMS Flash via MHD | Fuel-It Stage 3 | BMS Port Injection | E85


For all JB4 Mobile/Connect Kit requests, email me at: support@jb4connectkit.com

For JB4 Mobile feedback (bug reports, minor annoyances, etc.), email me at: feedback@jb4connectkit.com
Reply With Quote
(#273)
Old
kirkbar kirkbar is offline
Junior Member
 
Posts: 54
Join Date: Mar 2013
Car: 2008 135i
Default 12-10-2013, 05:29 PM

Quote:
Originally Posted by dmacpro91
What vehicle do you have?
2008 135i Automatic

Last edited by kirkbar; 12-10-2013 at 05:41 PM..
Reply With Quote
(#274)
Old
Bme30's Avatar
Bme30 Bme30 is offline
Junior Member
 
Posts: 322
Join Date: Apr 2013
Car: 07 335i 6 speed
Default 12-11-2013, 08:02 PM

I couldn't get mine to upload the 27.10 or any other firmware. I have a mid 2010 mbp running mavericks. My car was stuck without firmware till I could borrow a PC. No matter what time out setting I picked ie. 5-30 nothing changed. I own a 2007 335.
Reply With Quote
(#275)
Old
musc's Avatar
musc musc is offline
 
Posts: 806
Join Date: Jan 2008
Car: 335is DCT
Default 12-11-2013, 08:22 PM

Quote:
Originally Posted by Bme30
I couldn't get mine to upload the 27.10 or any other firmware. I have a mid 2010 mbp running mavericks. My car was stuck without firmware till I could borrow a PC. No matter what time out setting I picked ie. 5-30 nothing changed. I own a 2007 335.
Did you use version 1.0.5? I see the first posted is updated with that version but I haven't tried it yet. Still on 1.0.4.


335is DCT
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright 2007 - 2017, N54tech.com