N54Tech.com - Your Source for International Turbo BMW Racing Discussion
(#2501)
Old
kilerek997 kilerek997 is offline
New Member
 
Posts: 5
Join Date: Aug 2016
Car: 335i
Default 03-16-2018, 08:51 AM

Hey,

I have bought Harness A, and my n55 is Harness B. My case is ****ty, because I bought it when I was in USA last year and now I cannot change it because:
- I bought used JB4
- They dont have any parts like this in Europe

Thats why I would be very grateful for any kind of help because I spent a lot of money for my JB4 and it is not working because of the harness...

At first I thought that just connectors are different, but wires are still the same so I cut the connector rims and then it could be perfectly plugged. After I plugged whole harness according to the manual it didn't work and i had check engine light on the dashboard.

My question is, does the harness have any more difference than the connectors (different wiring etc) ? If yes then is it possible to do something that it will work or I just lost so much money?

Thank you for any kind of help!
Reply With Quote
(#2502)
Old
Terry @ BMS's Avatar
Terry @ BMS Terry @ BMS is online now
Tuner
 
Posts: 24,133
Join Date: Jan 2008
Default 03-16-2018, 08:54 AM

Just the connectors and wiring... Just sell it used to an A customer and buy a correct B model for your vehicle.


Burger Motorsports
Home of the Worlds fastest N20s, N54s, N55s, S55s, N63s, and S63s!

It is the sole responsibility of the purchaser and installer of any BMS part to employ the correct installation techniques required to ensure the proper operation of BMS parts, and BMS disclaims any and all liability for any part failure due to improper installation or use. It is the sole responsibility of the customer to verify that the use of their vehicle and items purchased comply with federal, state and local regulations. BMS claims no legal federal, state or local certification concerning pollution controlled motor vehicles or mandated emissions requirements. BMS products labeled for use only in competition racing vehicles may only be used on competition racing vehicles operated exclusively on a closed course in conjunction with a sanctioned racing event, in accordance with all federal and state laws, and may never be operated on public roads/highways. Please click here for more information on legal requirements related to use of BMS parts.
Reply With Quote
(#2503)
Old
kilerek997 kilerek997 is offline
New Member
 
Posts: 5
Join Date: Aug 2016
Car: 335i
Default 03-16-2018, 09:08 AM

But the problem is that nobody has JB4 in my country so I would have to ship it to USA and pay for the shipping back which would be extremely expensive. Can you explain me what is the difference in the wiring and can I or some experienced electrician change the wiring to make it work ?

Thanks
Reply With Quote
(#2504)
Old
alexis485's Avatar
alexis485 alexis485 is offline
Junior Member
 
Posts: 151
Join Date: Oct 2015
Car: 2011 BMW E92
Default 03-21-2018, 07:25 AM

Terry,

Any plans on displaying the transmission oil temp in the JB4. I'm getting my AT built and I'll be pushing it near its limit.


2011 E92 N55 AT | FBO | JB4 + MHD | Pure Stg 2 | Alpina B3 TCU Flash | Fuel-It Stg 3 LPFP + PI Platinum Kit + BMS PI Controller | COBB Exhaust | E85 |
Coming Soon: ABR N55 Built Motor | Big Boost 3.4 Turbo Kit | 6HP19 Built Trans

Last edited by alexis485; 03-21-2018 at 08:04 AM..
Reply With Quote
(#2505)
Old
Terry @ BMS's Avatar
Terry @ BMS Terry @ BMS is online now
Tuner
 
Posts: 24,133
Join Date: Jan 2008
Default 03-21-2018, 08:52 AM

Certainly something we can work on adding.


Burger Motorsports
Home of the Worlds fastest N20s, N54s, N55s, S55s, N63s, and S63s!

It is the sole responsibility of the purchaser and installer of any BMS part to employ the correct installation techniques required to ensure the proper operation of BMS parts, and BMS disclaims any and all liability for any part failure due to improper installation or use. It is the sole responsibility of the customer to verify that the use of their vehicle and items purchased comply with federal, state and local regulations. BMS claims no legal federal, state or local certification concerning pollution controlled motor vehicles or mandated emissions requirements. BMS products labeled for use only in competition racing vehicles may only be used on competition racing vehicles operated exclusively on a closed course in conjunction with a sanctioned racing event, in accordance with all federal and state laws, and may never be operated on public roads/highways. Please click here for more information on legal requirements related to use of BMS parts.
Reply With Quote
(#2506)
Old
blackhat75 blackhat75 is offline
Junior Member
 
Posts: 57
Join Date: Jul 2012
Car: guess...
Default 03-22-2018, 11:11 AM

Quote:
Originally Posted by Kevin Wei
Hi Terry, Currently running ISO 5_11 on my 2011 BMW 335i and I found menu 11 won't hold the volume that I input. I tried to set it to 5 but every time I across menu 11 from menu 10 or from menu 12, the setting will drop and after few times that will drop to 0. For sure there is a bug on menu 11 setting.

Anyone having the some problem as I do regarding to menu 11 or just me?
Recently, I too have been having this same symptom. I have a 2012 335i. Was this ever solved? I've seen some questioning whether menu 11 was for fuel open loop(FOL) adjustment OR for pedal input refinement. I think FOL adjustment was an earlier version or for a different car entirely. The current wheel control guide says it IS for pedal input.
One other gremlin I've found is my Open Loop value always stays at zero. I thought it was a self learning parameter. If not, what was the default setting?
Reply With Quote
(#2507)
Old
Terry @ BMS's Avatar
Terry @ BMS Terry @ BMS is online now
Tuner
 
Posts: 24,133
Join Date: Jan 2008
Default 03-22-2018, 11:21 AM

On previous firmware could be, make sure you run the latest firmware as we always fix little bugs and problems along with the performance updates as we go.


Burger Motorsports
Home of the Worlds fastest N20s, N54s, N55s, S55s, N63s, and S63s!

It is the sole responsibility of the purchaser and installer of any BMS part to employ the correct installation techniques required to ensure the proper operation of BMS parts, and BMS disclaims any and all liability for any part failure due to improper installation or use. It is the sole responsibility of the customer to verify that the use of their vehicle and items purchased comply with federal, state and local regulations. BMS claims no legal federal, state or local certification concerning pollution controlled motor vehicles or mandated emissions requirements. BMS products labeled for use only in competition racing vehicles may only be used on competition racing vehicles operated exclusively on a closed course in conjunction with a sanctioned racing event, in accordance with all federal and state laws, and may never be operated on public roads/highways. Please click here for more information on legal requirements related to use of BMS parts.
Reply With Quote
(#2508)
Old
blackhat75 blackhat75 is offline
Junior Member
 
Posts: 57
Join Date: Jul 2012
Car: guess...
Default 03-22-2018, 11:46 AM

Sorry, I should have said what SW/FW I'm running. JB4/G5 N55_ISO_5_16(5/16//3), Interface A217. I believe these are the latest ones. I was having this issue previously with 5_13 as well. Are there any JB4 settings that would have a reactionary effect on menu 11? Could a value somewhere else be prompting/forcing pedal value to fall?
Reply With Quote
(#2509)
Old
cesarortiz23's Avatar
cesarortiz23 cesarortiz23 is offline
Junior Member
 
Posts: 59
Join Date: Dec 2014
Car: e90 335i sedan
Default 04-10-2018, 04:00 PM

hey you guys so im on firmware ISO_5_14


if i update my firmware to the newest one (16) would i get a check engine light because on my f30 when i updated my firmware there wasn't a option to hide the code for ***** ** while track use.. i had to keep clearing it but i mean is still a sketchy light to see while your in a track........

so i sold my jb4 on my f30.

is it the same on e series ?


i want to update it but then i don't want to be driving at the track with a service engine soon light on..

Last edited by cesarortiz23; 04-10-2018 at 04:18 PM..
Reply With Quote
(#2510)
Old
hi rpm hi rpm is offline
Junior Member
 
Posts: 50
Join Date: Sep 2017
Car: 2013 335i Xdrive Coupe
Default 04-10-2018, 06:27 PM

Quote:
Originally Posted by cesarortiz23
is it the same on e series ?
I believe so.
Reply With Quote
(#2511)
Old
cesarortiz23's Avatar
cesarortiz23 cesarortiz23 is offline
Junior Member
 
Posts: 59
Join Date: Dec 2014
Car: e90 335i sedan
Default 04-10-2018, 08:43 PM

Quote:
Originally Posted by hi rpm
I believe so.
hmmm ok yeah i found a thread about this...


this is crazy..

umm i guess ill just stay on my firmware now and see how long it lasts

i can do that right
Reply With Quote
(#2512)
Old
hi rpm hi rpm is offline
Junior Member
 
Posts: 50
Join Date: Sep 2017
Car: 2013 335i Xdrive Coupe
Default 04-10-2018, 10:06 PM

Quote:
Originally Posted by cesarortiz23
i can do that right
If it runs, it will probably keep running.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright 2007 - 2017, N54tech.com